LASTİK İŞ

" BİZİM BİZDEN BAŞKA DOSTUMUZ YOK !"

Kocaeli 09.08.2016 - 18:50, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:15
 

" BİZİM BİZDEN BAŞKA DOSTUMUZ YOK !"

15 Temmuz darbe girişimin ardından yaşanan sürece dair değerlendirmelerde bulunan Baro Başkanı Sertif Gökçe, gazetemize özel açıklamalar yaptı.

Kocaeli Barosu Başkanı Sertif Gökçe, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından yaşanan sürece dair açıklamalarda bulunarak, “Toplumun ayrılıklar üzerine değil birliktelikler üzerine kurulması herkesin menfaatinedir. 15 Temmuz göstermiştir ki bizim bizden başka dostumuz yoktur” dedi. “MASUMİYET KARİNESİYLE HAREKET EDİLMELİ” 15 Temmuz darbe girişiminin ardından yaşanan süreci iki başlık altında incelememiz gerekir diyen Gökçe, “15 Temmuz akşamı yaşadığımız kâbus ve terör saldırısı toplumumuzun sağduyusu ve dirayeti ile önlenmiştir. Ancak bundan sonra yapılması gereken birçok şey var. Birincisi, FETÖ’nün üyelerinin hukuk çerçevesinde delillerin ortaya konarak ve ucu kime, nereye dokunuyorsa fark etmeden yargının önüne çıkarılmaları ve suçları varsa cezalandırılmaları gerekiyor. Ancak bu yapılırken de kesinlikle hukuktaki masumiyet karinesinden hareketle bir tek masum kişinin bile mağdur edilmemesi gerekiyor. Çünkü yıllardır toplumumuz mağdur edilmiştir. Bundan sonra yeni bir mağdur toplum yaratılması geleceğimiz açısından tehlikelidir” ifadelerini kullandı. “15 TEMMUZ’DAKİ MESAJI SİYASİLER İYİ OKUMALI” İncelememiz gereken ikinci unsur ise 15 Temmuz’da verilen mesajı başta iktidar sahipleri olmak üzere bütün siyasi aktörlerin iyi okuması gerekiyor diyen Gökçe, “Toplumu germeden, ortak noktaları yakalayarak özellikle hukukun üstünlüğünü, demokrasiyi, temel hak ve hürriyetleri koruyarak bozulan adalet düzeninin tekrar sağlanması gerekiyor. Liyakat ve ehliyet usulüne göre devlet memurlarının alınması gerekir. Toplumun ayrılıklar üzerine değil birliktelikler üzerine kurulması herkesin menfaatinedir. 15 Temmuz göstermiştir ki bizim bizden başka dostumuz yoktur” değerlendirmesinde bulundu.  
15 Temmuz darbe girişimin ardından yaşanan sürece dair değerlendirmelerde bulunan Baro Başkanı Sertif Gökçe, gazetemize özel açıklamalar yaptı.

Kocaeli Barosu Başkanı Sertif Gökçe, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından yaşanan sürece dair açıklamalarda bulunarak, “Toplumun ayrılıklar üzerine değil birliktelikler üzerine kurulması herkesin menfaatinedir. 15 Temmuz göstermiştir ki bizim bizden başka dostumuz yoktur” dedi.


“MASUMİYET KARİNESİYLE HAREKET EDİLMELİ”
15 Temmuz darbe girişiminin ardından yaşanan süreci iki başlık altında incelememiz gerekir diyen Gökçe, “15 Temmuz akşamı yaşadığımız kâbus ve terör saldırısı toplumumuzun sağduyusu ve dirayeti ile önlenmiştir. Ancak bundan sonra yapılması gereken birçok şey var. Birincisi, FETÖ’nün üyelerinin hukuk çerçevesinde delillerin ortaya konarak ve ucu kime, nereye dokunuyorsa fark etmeden yargının önüne çıkarılmaları ve suçları varsa cezalandırılmaları gerekiyor. Ancak bu yapılırken de kesinlikle hukuktaki masumiyet karinesinden hareketle bir tek masum kişinin bile mağdur edilmemesi gerekiyor. Çünkü yıllardır toplumumuz mağdur edilmiştir. Bundan sonra yeni bir mağdur toplum yaratılması geleceğimiz açısından tehlikelidir” ifadelerini kullandı.


“15 TEMMUZ’DAKİ MESAJI SİYASİLER İYİ OKUMALI”
İncelememiz gereken ikinci unsur ise 15 Temmuz’da verilen mesajı başta iktidar sahipleri olmak üzere bütün siyasi aktörlerin iyi okuması gerekiyor diyen Gökçe, “Toplumu germeden, ortak noktaları yakalayarak özellikle hukukun üstünlüğünü, demokrasiyi, temel hak ve hürriyetleri koruyarak bozulan adalet düzeninin tekrar sağlanması gerekiyor. Liyakat ve ehliyet usulüne göre devlet memurlarının alınması gerekir. Toplumun ayrılıklar üzerine değil birliktelikler üzerine kurulması herkesin menfaatinedir. 15 Temmuz göstermiştir ki bizim bizden başka dostumuz yoktur” değerlendirmesinde bulundu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.