LASTİK İŞ

BU KONTEYNERLERE NE OLDU ?

28.09.2019 - 20:00, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

BU KONTEYNERLERE NE OLDU ?

17 Ağustos sonrası kurulan Mahalle Afet Gönüllülerine ait deprem ilk yardım konteynerlerinin akıbeti sır oldu.

1999 deperminden hemen sonra Afetlerden sonraki ilk 72 saatte profesyonel ekiplerin yetersiz kalması nedeniyle, halkın kendi kendine müdahale etmesi gerçeğinden yola çıkan MAG, Mahalle Afet Destek Projesi (MADP) kapsamında, gönüllülere hem eğitim hem de malzeme temin ederek, mahalle düzeyinde afete hazırlık birimleri kurulması amacı ile oluşturulan MAG Timleri, Gölcük'te de oluşturulmuş,bu timler bir süre periyodik eğitimden geçirilmişti. Proje kapsamında hazırlanan ilk yardım  konteynerleri çeşitli mahallelere de kurulmuştu.İçlerinde ilk yardım ekipmanları, kıyafet, teknik malzeme bulunan konteynerler bir süre sonra ortadan adeta kayboldu. Pek çok kişinin varlığını bile hatırlamadığı konteynerlerin ve içlerindeki malzemelerin akıbeti merak konusu olurken, MAG konteynerleri nerede ? sorusunun sorulmasına yol açtı. Görüştüğümüz yetkililer halen 2 konteynerin bulunduğunu belirtirlernen, o dönem Gölcük'te 5 MAG timi kurulduğu belirtili. Yüzbaşılar 9. sokakta bulunan konteyner de uzun bir süre atıl kaldıktan sonra adeta buhar oldu.
17 Ağustos sonrası kurulan Mahalle Afet Gönüllülerine ait deprem ilk yardım konteynerlerinin akıbeti sır oldu.

1999 deperminden hemen sonra Afetlerden sonraki ilk 72 saatte profesyonel ekiplerin yetersiz kalması nedeniyle, halkın kendi kendine müdahale etmesi gerçeğinden yola çıkan MAG, Mahalle Afet Destek Projesi (MADP) kapsamında, gönüllülere hem eğitim hem de malzeme temin ederek, mahalle düzeyinde afete hazırlık birimleri kurulması amacı ile oluşturulan MAG Timleri, Gölcük'te de oluşturulmuş,bu timler bir süre periyodik eğitimden geçirilmişti.

Proje kapsamında hazırlanan ilk yardım  konteynerleri çeşitli mahallelere de kurulmuştu.İçlerinde ilk yardım ekipmanları, kıyafet, teknik malzeme bulunan konteynerler bir süre sonra ortadan adeta kayboldu.

Pek çok kişinin varlığını bile hatırlamadığı konteynerlerin ve içlerindeki malzemelerin akıbeti merak konusu olurken, MAG konteynerleri nerede ? sorusunun sorulmasına yol açtı.

Görüştüğümüz yetkililer halen 2 konteynerin bulunduğunu belirtirlernen, o dönem Gölcük'te 5 MAG timi kurulduğu belirtili. Yüzbaşılar 9. sokakta bulunan konteyner de uzun bir süre atıl kaldıktan sonra adeta buhar oldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.