LASTİK İŞ
ismail

BU MESLEK KANSER EDİYOR

Sağlık 17.11.2017 - 16:53, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

BU MESLEK KANSER EDİYOR

CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, önceki gün mecliste yaptığı konuşmasında Kocaeli’de yaptıkları fazla mesai nedeniyle kanser olan röntgen teknisyenlerinin sorunlarını meclise taşıdı.

Kocaeli’de fazla mesai yaptıkları sebebiyle kanser hastalığına yakalanan röntgen teknisyenlerinin sorunlarını meclise taşıyan CHP Kocaeli Milletvekili Hürriyet, Sağlık Bakanlığı’nın soruşturma başlatması gerektiğini belirtti. KANUNLARI YOK SAYARAK HASTA EDİYORLAR Mecliste konuşan CHP Kocaeli Milletvekili Hürriyet, Kocaeli’nin nüfusunun 2 milyona yakın nüfusuna sadece 148 röntgen teknisyeninin hizmet verdiğini dile getirerek, “Sağlık kuralları bakımından günde azami yedi buçuk saat veya daha az çalışması gereken röntgen teknisyenleri istihdam sağlanmadığı için fazladan otuz ila altmış saat arası mesai yapmak zorunda kalıyor. Tabii, bu yoğun mesai nedeniyle de kanser hastalığıyla karşı karşıya kalıyorlar. İlimizde de teşhisi konmuş bu şekilde çok sayıda kanser hastası arkadaşımız var. İlimizin 151 röntgen teknisyenine daha ihtiyacı varken 2017 personel dağılım cetvelinde belirtilen sayıları tamamlayacak atama Kocaeli'ye yapılmamıştır. Usulsüz uygulamalarla kanunları yok sayarak teknisyenlerin mağdur olmasına sebep olanlar hakkında bir soruşturma başlatılacak mıdır? Kocaeli'nin ihtiyacı olan atama ne zaman yapılacaktır?” açıklamasında bulundu.
CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, önceki gün mecliste yaptığı konuşmasında Kocaeli’de yaptıkları fazla mesai nedeniyle kanser olan röntgen teknisyenlerinin sorunlarını meclise taşıdı.

Kocaeli’de fazla mesai yaptıkları sebebiyle kanser hastalığına yakalanan röntgen teknisyenlerinin sorunlarını meclise taşıyan CHP Kocaeli Milletvekili Hürriyet, Sağlık Bakanlığı’nın soruşturma başlatması gerektiğini belirtti.

KANUNLARI YOK SAYARAK HASTA EDİYORLAR

Mecliste konuşan CHP Kocaeli Milletvekili Hürriyet, Kocaeli’nin nüfusunun 2 milyona yakın nüfusuna sadece 148 röntgen teknisyeninin hizmet verdiğini dile getirerek, “Sağlık kuralları bakımından günde azami yedi buçuk saat veya daha az çalışması gereken röntgen teknisyenleri istihdam sağlanmadığı için fazladan otuz ila altmış saat arası mesai yapmak zorunda kalıyor. Tabii, bu yoğun mesai nedeniyle de kanser hastalığıyla karşı karşıya kalıyorlar. İlimizde de teşhisi konmuş bu şekilde çok sayıda kanser hastası arkadaşımız var. İlimizin 151 röntgen teknisyenine daha ihtiyacı varken 2017 personel dağılım cetvelinde belirtilen sayıları tamamlayacak atama Kocaeli'ye yapılmamıştır. Usulsüz uygulamalarla kanunları yok sayarak teknisyenlerin mağdur olmasına sebep olanlar hakkında bir soruşturma başlatılacak mıdır? Kocaeli'nin ihtiyacı olan atama ne zaman yapılacaktır?” açıklamasında bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.