LASTİK İŞ

BU PANAYIRDA TÜRKÇE YASAK

Eğitim 03.05.2017 - 18:41, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

BU PANAYIRDA TÜRKÇE YASAK

Gölcük Milli Eğitim Müdürlüğü Gölcük’te ilkleri yapmaya devam ediyorlar Anıtpark’ta 34 okulun katıldığı Dil Panayırı düzenlendi. Öğrenciler açtıkları standtaki ürünleri gün boyunca İngilizce, Almanca, Fransızca ve Arapça konuşarak sattılar.

“Gölcük'te Öğrenci Olmak Projesi” kapsamında, Gölcük Kaymakamlığı, Gölcük Belediyesi ve Gölcük İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün bu yıl ikinci kez düzenlediği ve geleneksek hale getirdiği “Dil Panayırı”  Anıtpark Meydanı'nda 34 okulun katılımıyla gerçekleşti. Tamamen yabancı dil ağırlıklı  etkinliğe katılan, Kaymakam Mustafa Altıntaş, Belediye Başkan Yardımcısı Levent Değirmenci, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu ile öğrenciler arasında, oldukça renkli görüntüler yaşandı. Gölcük Anıtpark Kent Meydanı, önemli bir etkinliğe daha ev sahipliği yaptı. “Gölcük'te Öğrenci Olmak Projesi” kapsamında, Gölcük Kaymakamlığı, Gölcük Belediyesi ve Gölcük İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün bu yıl ikinci kez düzenlediği ve geleneksek hale getirdiği “Dil Panayırı”  Anıtpark Meydanı'nda 34 okulun katılımıyla gerçekleşti. Türkçe'nin konuşulmadığı etkinliğe katılan, Kaymakam Mustafa Altıntaş, Belediye Başkan Yardımcısı Levent Değirmenci, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu ile öğrenciler arasında, oldukça renkli görüntüler yaşandı. 34 Okul öğrencisinin katıldığı Dil Panayırı'nda, “One Languae, One Person” (Bir Lisan, Bir İnsan) sloganıyla düzenlenen etkinlikte, öğrenciler yabancı dillerini geliştirdiler.  Anıtpark Meydanı'nda, 34 okul öğrencinin açmış olduğu birbirinden ilginç stantları gezen protokol ile öğrenciler arasında oldukça keyifli anlar yaşandı. Türkçenin konuşulmadığı Dil Panayırı'nda Kaymakam Altıntaş, Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Başkan Yardımcısı Değirmenci ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Gülsuyu'nun öğrencilerle yabacı dilde konuşmak istemeleri, ortaya renkli ve eğlenceli görüntülerin çıkmasına neden oldu. Etkinlik esnasında öğrencilerin müzik dinletileri ve konserleri ise beğeni ile dinlendi. Öğrencilerin açtığı stantlarda, film stüdyoları, hayvanat bahçesi gibi koreografiler yer aldı.  İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından  projenin amacı şu şekilde açıklandı: “Öğrencilerimizin yabancı dildeki teorik bilgilerini pratiğe aktarmak için 26 okulumuzun katılımıyla düzenlemiş olduğumuz ve Gölcük'te bir ilk olan 'Dil Festivaline' hoş geldiniz. Her okulumuzun farklı bir etkinlikle katıldığı bu festivalde öğrencilerimiz İngilizce, Almanca, Fransızca, Arapça gibi dünya dillerini günlük yaşamda kullanarak pratik yapma imkanı bulmuş olacaklar. İçinde yaşadığımız şu günlerde, İstanbul'un fetih coşkusunu yaşayan bizler, bir çağ kapayıp yeni bir çağ açan Fatih Sultan Mehmet'in 19 yaşında 6 yabancı dili niçin öğrendiği konusunda kafa yormazsak bu Dil Festivalimizin de önemini ne yazık ki anlayamamışız ve kavrayamamış oluruz. Ülkeler arasında ne kadar sınırlar olursa olsun, gönüller ve diller arasında tel örgülerin kalmadığı dünyamızda, bizler bir lisanın artık milyonlarca  insana karşılık geldiğinin farkındayız ve çocuklarımızı da çağın gerektirdiği dil donanımıyla yetiştirmemiz gerektiğinin bilincindeyiz.” 
Gölcük Milli Eğitim Müdürlüğü Gölcük’te ilkleri yapmaya devam ediyorlar Anıtpark’ta 34 okulun katıldığı Dil Panayırı düzenlendi. Öğrenciler açtıkları standtaki ürünleri gün boyunca İngilizce, Almanca, Fransızca ve Arapça konuşarak sattılar.

“Gölcük'te Öğrenci Olmak Projesi” kapsamında, Gölcük Kaymakamlığı, Gölcük Belediyesi ve Gölcük İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün bu yıl ikinci kez düzenlediği ve geleneksek hale getirdiği “Dil Panayırı”  Anıtpark Meydanı'nda 34 okulun katılımıyla gerçekleşti. Tamamen yabancı dil ağırlıklı  etkinliğe katılan, Kaymakam Mustafa Altıntaş, Belediye Başkan Yardımcısı Levent Değirmenci, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu ile öğrenciler arasında, oldukça renkli görüntüler yaşandı.

Gölcük Anıtpark Kent Meydanı, önemli bir etkinliğe daha ev sahipliği yaptı. “Gölcük'te Öğrenci Olmak Projesi” kapsamında, Gölcük Kaymakamlığı, Gölcük Belediyesi ve Gölcük İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün bu yıl ikinci kez düzenlediği ve geleneksek hale getirdiği “Dil Panayırı”  Anıtpark Meydanı'nda 34 okulun katılımıyla gerçekleşti. Türkçe'nin konuşulmadığı etkinliğe katılan, Kaymakam Mustafa Altıntaş, Belediye Başkan Yardımcısı Levent Değirmenci, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu ile öğrenciler arasında, oldukça renkli görüntüler yaşandı. 34 Okul öğrencisinin katıldığı Dil Panayırı'nda, “One Languae, One Person” (Bir Lisan, Bir İnsan) sloganıyla düzenlenen etkinlikte, öğrenciler yabancı dillerini geliştirdiler. 

Anıtpark Meydanı'nda, 34 okul öğrencinin açmış olduğu birbirinden ilginç stantları gezen protokol ile öğrenciler arasında oldukça keyifli anlar yaşandı. Türkçenin konuşulmadığı Dil Panayırı'nda Kaymakam Altıntaş, Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Başkan Yardımcısı Değirmenci ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Gülsuyu'nun öğrencilerle yabacı dilde konuşmak istemeleri, ortaya renkli ve eğlenceli görüntülerin çıkmasına neden oldu. Etkinlik esnasında öğrencilerin müzik dinletileri ve konserleri ise beğeni ile dinlendi. Öğrencilerin açtığı stantlarda, film stüdyoları, hayvanat bahçesi gibi koreografiler yer aldı. 

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından  projenin amacı şu şekilde açıklandı: “Öğrencilerimizin yabancı dildeki teorik bilgilerini pratiğe aktarmak için 26 okulumuzun katılımıyla düzenlemiş olduğumuz ve Gölcük'te bir ilk olan 'Dil Festivaline' hoş geldiniz. Her okulumuzun farklı bir etkinlikle katıldığı bu festivalde öğrencilerimiz İngilizce, Almanca, Fransızca, Arapça gibi dünya dillerini günlük yaşamda kullanarak pratik yapma imkanı bulmuş olacaklar. İçinde yaşadığımız şu günlerde, İstanbul'un fetih coşkusunu yaşayan bizler, bir çağ kapayıp yeni bir çağ açan Fatih Sultan Mehmet'in 19 yaşında 6 yabancı dili niçin öğrendiği konusunda kafa yormazsak bu Dil Festivalimizin de önemini ne yazık ki anlayamamışız ve kavrayamamış oluruz. Ülkeler arasında ne kadar sınırlar olursa olsun, gönüller ve diller arasında tel örgülerin kalmadığı dünyamızda, bizler bir lisanın artık milyonlarca  insana karşılık geldiğinin farkındayız ve çocuklarımızı da çağın gerektirdiği dil donanımıyla yetiştirmemiz gerektiğinin bilincindeyiz.” 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.