LASTİK İŞ
ismail

BU SERGİYE SADECE DALGIÇLAR KATILABİLİR

15.02.2017 - 18:38, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

BU SERGİYE SADECE DALGIÇLAR KATILABİLİR

Trakya Üniversitesi (TÜ) Su Altı Topluluğu (TÜSAT) ve Özel Eğitim Topluluğu'nun düzenlediği su altı otizm sergisi, dalgıç ziyaretçilerini bekliyor.

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamaya göre, TÜ Armağan Dönertaş Çocuk Gelişimi, Eğitimi, Uygulama ve Araştırma Merkezinde eğitim alan otizmli öğrenciler, sergi için seramikten deniz atı, deniz yıldızı gibi figürler yaptı. TÜSAT Akademik Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Anıl Özyurt, Değirmendere Spor Su Altı Topluluğu Başkanı Murat Kulakaç, TÜ öğretim elemanları Yrd. Doç. Dr. Dilber Tezel, Koray Taş, Ali Korkmaz, Erçin Taşkın, Oğuz Kandemir ve Turan Dinler, 1999 yılında merkez üssü Kocaeli'nin Gölcük ilçesi olan 7,4 büyüklüğündeki Marmara depreminde, Gölcük'e bağlı Değirmendere sahilinde bir bütün halinde ana karadan koparak Marmara Denizi'nin sularına gömülen bölgeye, ağaç dallarına dizilmiş seramik figürleri yerleştirdi. TÜ Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, dalgıçların ziyaret edebildiği, "Batık şehir" olarak da anılan bölgedeki sergi çalışması için emeği geçen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu ve su altı topluluğuna teşekkür etti. Birçok duygusal mesajı içeren serginin anlamlı olduğunu belirten Tabakoğlu, "Bize depremi, su altında kalmış evlerimizi, canlarımızı hatırlatan bu sergide otistik çocuklarımızın mücevherlerden daha değerli el emeği ürünleri su altında sergilendi." ifadelerini kullandı.
Trakya Üniversitesi (TÜ) Su Altı Topluluğu (TÜSAT) ve Özel Eğitim Topluluğu'nun düzenlediği su altı otizm sergisi, dalgıç ziyaretçilerini bekliyor.

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamaya göre, TÜ Armağan Dönertaş Çocuk Gelişimi, Eğitimi, Uygulama ve Araştırma Merkezinde eğitim alan otizmli öğrenciler, sergi için seramikten deniz atı, deniz yıldızı gibi figürler yaptı.

TÜSAT Akademik Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Anıl Özyurt, Değirmendere Spor Su Altı Topluluğu Başkanı Murat Kulakaç, TÜ öğretim elemanları Yrd. Doç. Dr. Dilber Tezel, Koray Taş, Ali Korkmaz, Erçin Taşkın, Oğuz Kandemir ve Turan Dinler, 1999 yılında merkez üssü Kocaeli'nin Gölcük ilçesi olan 7,4 büyüklüğündeki Marmara depreminde, Gölcük'e bağlı Değirmendere sahilinde bir bütün halinde ana karadan koparak Marmara Denizi'nin sularına gömülen bölgeye, ağaç dallarına dizilmiş seramik figürleri yerleştirdi.

TÜ Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, dalgıçların ziyaret edebildiği, "Batık şehir" olarak da anılan bölgedeki sergi çalışması için emeği geçen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu ve su altı topluluğuna teşekkür etti.

Birçok duygusal mesajı içeren serginin anlamlı olduğunu belirten Tabakoğlu, "Bize depremi, su altında kalmış evlerimizi, canlarımızı hatırlatan bu sergide otistik çocuklarımızın mücevherlerden daha değerli el emeği ürünleri su altında sergilendi." ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.