LASTİK İŞ

BU YIL BALIK AZ FİYATLAR YÜKSEK

Ekonomi 28.01.2020 - 17:17, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

BU YIL BALIK AZ FİYATLAR YÜKSEK

Balıkların denizde az çıkmasından dolayı balık fiyatları yükselişe geçiyor. Kimi balıklar hiç yokken kimi balıklar ise azalıyor. Bundan dolayı fiyatlar yükselişe geçiyor.

Bol balığın olması için denizden balıkların çoğalması gerekir. Fakat bu dönemlerde nedense denizden palamut hiç gelmezken, çinakopta sıkıntılar aşırı olarak başladı. Bu gün tezgahta iri hamsi balığı 30 lira iken az ufağı ise 20 lira oldu. Deniz Levreği kilosu 70 liraya yükseldi.  ÇİNEKOP SIKINTILI Karadeniz kardeşler Balık Resteorant sahiplerinden Mehmet Ali Kurtuluş; “tezgahımızda palamut hariç ve Çinakopta sıkıntılı bu iki balıktan hariç diğer balık ürünlerimiz bol. Aslında fiyatlar normaldir. Balıkların fiyatlarının artması veya düşmesi denize bağlıdır. Denizden balık fazla çıkarsa balık ucuzlar. Ac çıkarsa fiyatları artar. Şu anda palamut hiç yok. Çinakopta ise sıkıntı başladı. İnşalah bu sıkıntılı olarak devam etmez” dedi. Balık fiyatları hamsi 20 ile 30 lira, levrek ve mezgit 35 lira, Alabalık tane 8 lira, Deniz levreği kilosu 70 lira, tekir 30 lira, Karadeniz levrek 35 lira, Zargana ve Karadeniz istavrit 25 lira iken çupra 35 liradan tezgahta yerini aldı. Fahri Haner   
Balıkların denizde az çıkmasından dolayı balık fiyatları yükselişe geçiyor. Kimi balıklar hiç yokken kimi balıklar ise azalıyor. Bundan dolayı fiyatlar yükselişe geçiyor.

Bol balığın olması için denizden balıkların çoğalması gerekir. Fakat bu dönemlerde nedense denizden palamut hiç gelmezken, çinakopta sıkıntılar aşırı olarak başladı. Bu gün tezgahta iri hamsi balığı 30 lira iken az ufağı ise 20 lira oldu. Deniz Levreği kilosu 70 liraya yükseldi. 

ÇİNEKOP SIKINTILI
Karadeniz kardeşler Balık Resteorant sahiplerinden Mehmet Ali Kurtuluş; “tezgahımızda palamut hariç ve Çinakopta sıkıntılı bu iki balıktan hariç diğer balık ürünlerimiz bol. Aslında fiyatlar normaldir. Balıkların fiyatlarının artması veya düşmesi denize bağlıdır. Denizden balık fazla çıkarsa balık ucuzlar. Ac çıkarsa fiyatları artar. Şu anda palamut hiç yok. Çinakopta ise sıkıntı başladı. İnşalah bu sıkıntılı olarak devam etmez” dedi.

Balık fiyatları
hamsi 20 ile 30 lira, levrek ve mezgit 35 lira, Alabalık tane 8 lira, Deniz levreği kilosu 70 lira, tekir 30 lira, Karadeniz levrek 35 lira, Zargana ve Karadeniz istavrit 25 lira iken çupra 35 liradan tezgahta yerini aldı.
Fahri Haner   

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.