LASTİK İŞ
ismail

BU YİYECEKLER SİGARAYI BIRAKTIRIYOR !

19.01.2016 - 12:21, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:15
 

BU YİYECEKLER SİGARAYI BIRAKTIRIYOR !

Eğer 2016’da sigarayı bırakma hedefiniz varsa bu haber tam size göre. Bu süreçte işinizi kolaylaştıran yiyecekleri ‘yemek.com’ sitesi açıkladı. Vücudu nikotinden ve toksinlerden arındıran, bronşları temizleyen, stresi azaltan ve yatıştırıcı etki gösteren bu besinler arasında, her mutfakta bulunan basit öneriler de yer alıyor.

iŞTE SİGARAYI BIRAKTIRAN YİYECEKLER – Portakal, mandalina ve greyfurt: Antioksidan etki gösteriyor, C vitaminiyle vücudunuzun sigaraya olan ihtiyacını azaltıyor. – Bulgur, yulaf, mercimek gibi tam tahıllar: E vitamini sayesinde akciğerlerinizi destekliyor, kandaki nikotin oranını azaltıyor. – Süt, süt ürünleri ve probiyotik yoğurtlar: Stres azaltmada etkili oluyor. – Domates: İçerdiği likopen ile antioksidan etki yaratıyor. – Muz: Potasyum ve B vitaminiyle bağımlılığı azaltmaya destek oluyor. – Yulaf ezmesi ve yabani yulaf: Suda bekletilmiş yulaf, nikotin bağımlılığını azaltıyor. – Elma: Düzenli tüketildiğinde akciğer fonksiyonlarını artırarak, vücudun nikotinden daha hızlı temizlenmesini sağlıyor.   İki elma – Lobelya: Nikotin etkisini azaltan bir aktif sentezleme maddesi olarak lobelin içeriyor – Meyan: Balgam söktürücü ve yatıştırıcı etki gösteriyor. – Acı biber: Dumanda bulunan kimyasal maddelerin zararlarına karşı solunum sistemini duyarsızlaştırıyor. – Sarı kantaron: Çay halinde tüketildiğinde sağlam bir stresle baş etme aracı olarak görülüyor. – Ginseng: Vücudun strese tepki olarak ürettiği kortizol hormonu seviyesini yeniden düzenliyor – Kereviz, kabak, patlıcan, fasulye, salatalık, brokoli: Sigaranın tadını etkileyerek hoşunuza gitmemesini sağlıyor. – Nane: İçerdiği mentol ile nikotin ihtiyacını bastırıyor.   – Tere: Bronşları temizleyerek, solunum ve dolaşım sistemlerini destekliyor. – Pancar: Stresi sigaradan çok daha büyük oranda azaltıyor. – Ananas: Vücudunuzdaki toksinlerin atılmasına yardımcı oluyor.
Eğer 2016’da sigarayı bırakma hedefiniz varsa bu haber tam size göre. Bu süreçte işinizi kolaylaştıran yiyecekleri ‘yemek.com’ sitesi açıkladı. Vücudu nikotinden ve toksinlerden arındıran, bronşları temizleyen, stresi azaltan ve yatıştırıcı etki gösteren bu besinler arasında, her mutfakta bulunan basit öneriler de yer alıyor.

iŞTE SİGARAYI BIRAKTIRAN YİYECEKLER

– Portakal, mandalina ve greyfurt: Antioksidan etki gösteriyor, C vitaminiyle vücudunuzun sigaraya olan ihtiyacını azaltıyor.
– Bulgur, yulaf, mercimek gibi tam tahıllar: E vitamini sayesinde akciğerlerinizi destekliyor, kandaki nikotin oranını azaltıyor.

– Süt, süt ürünleri ve probiyotik yoğurtlar: Stres azaltmada etkili oluyor.
– Domates: İçerdiği likopen ile antioksidan etki yaratıyor.
– Muz: Potasyum ve B vitaminiyle bağımlılığı azaltmaya destek oluyor.
– Yulaf ezmesi ve yabani yulaf: Suda bekletilmiş yulaf, nikotin bağımlılığını azaltıyor.
– Elma: Düzenli tüketildiğinde akciğer fonksiyonlarını artırarak, vücudun nikotinden daha hızlı temizlenmesini sağlıyor.

 

İki elma

İki elma

– Lobelya: Nikotin etkisini azaltan bir aktif sentezleme maddesi olarak lobelin içeriyor
– Meyan: Balgam söktürücü ve yatıştırıcı etki gösteriyor.
– Acı biber: Dumanda bulunan kimyasal maddelerin zararlarına karşı solunum sistemini duyarsızlaştırıyor.
– Sarı kantaron: Çay halinde tüketildiğinde sağlam bir stresle baş etme aracı olarak görülüyor.
– Ginseng: Vücudun strese tepki olarak ürettiği kortizol hormonu seviyesini yeniden düzenliyor
– Kereviz, kabak, patlıcan, fasulye, salatalık, brokoli: Sigaranın tadını etkileyerek hoşunuza gitmemesini sağlıyor.
– Nane: İçerdiği mentol ile nikotin ihtiyacını bastırıyor.

 

nane
– Tere: Bronşları temizleyerek, solunum ve dolaşım sistemlerini destekliyor.
– Pancar: Stresi sigaradan çok daha büyük oranda azaltıyor.
– Ananas: Vücudunuzdaki toksinlerin atılmasına yardımcı oluyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.