LASTİK İŞ

BU YOL YÜRÜYENE SAĞLIK VERİYOR

Spor 23.12.2017 - 15:48, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

BU YOL YÜRÜYENE SAĞLIK VERİYOR

Kocaeli’de iki ilçe arasında uzanan yürüyüş yolu hem ulaşım hem de formda kalmak isteyenlerin kullandığı önemli bir yol. Eski tren yolu güzergahını Sekapark’a kadar düzenleyip yürüyüş yolu haline getiren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, hattı buradan sahile alarak toplamda 20 kilometrelik kesintisiz bir sağlık şeridi oluşturdu.

Sağlıklı yaşam için yürümeyi teşvik amacıyla yapılan yol sağlıklı kalmayı da adeta garantiliyor. Uzmanlar günde en az 30 dakika yürümek gerektiğini belirtirken yürüyüş yolu gerekli olan bu ortamı sağlıyor.     20 KİLOMETRE Kartepe Sarımeşe Mahallesi’nden başlayan yürüyüş yolu 20 kilometre boyunca uzanarak İzmit Plaj Yolu’na kadar devam ediyor. Yürüyüş yolu ayrıca üzerinde bulundurduğu bisiklet yoluyla iki ilçe arasında sağlıklı ulaşım da sağlıyor. Yürüyüş yolu hattında yer alan ağaçlandırma ve sosyal donatı alanları da yürüyüş sırasında dinlenme ve farklı aktiviteler yapma imkânı veriyor. Yol zinde kalmak isteyenlerin sık sık kullandığı bir yer.       YEŞİLLİKLER İÇİNDE Yol boyunca spor sahaları, kamelyalar ve çeşmeler yer alıyor. Güzergah boyunca yürüyüş yapanlara ağaçlar ve yeşillikler eşlik ediyor. Yol boyunca yer yer çocuk oyun grupları, fitness alanları ve basketbol sahası yer alıyor. Yürüyüş yapan vatandaşlar kısa molalarda bu alanlardan faydalanabiliyor. Yürüyüş yolu ayrıca gece yürüyüşlerine imkan sağlamak için de aydınlatılmış durumda.   172 KİLOMETRE YÜRÜYÜŞ YOLU Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kolay bir egzersiz olan yürüyüş için tüm kent genelinde de yürüyüş yolları oluşturuyor. Kocaeli genelinde şu anda 172 kilometre uzunluğunda yürüyüş yolu bulunuyor. Bu yolların kimi parklarda yer alırken kimisi de mesire yerlerinde ve doğal alanlarında bulunuyor. Bu yürüyüş yollarının yanı sıra sarp arazi üzerlerinde yüzlerce kilometrelik yürüyüş parkurları da yer alıyor.  
Kocaeli’de iki ilçe arasında uzanan yürüyüş yolu hem ulaşım hem de formda kalmak isteyenlerin kullandığı önemli bir yol. Eski tren yolu güzergahını Sekapark’a kadar düzenleyip yürüyüş yolu haline getiren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, hattı buradan sahile alarak toplamda 20 kilometrelik kesintisiz bir sağlık şeridi oluşturdu.

Sağlıklı yaşam için yürümeyi teşvik amacıyla yapılan yol sağlıklı kalmayı da adeta garantiliyor. Uzmanlar günde en az 30 dakika yürümek gerektiğini belirtirken yürüyüş yolu gerekli olan bu ortamı sağlıyor.  

 

20 KİLOMETRE

Kartepe Sarımeşe Mahallesi’nden başlayan yürüyüş yolu 20 kilometre boyunca uzanarak İzmit Plaj Yolu’na kadar devam ediyor. Yürüyüş yolu ayrıca üzerinde bulundurduğu bisiklet yoluyla iki ilçe arasında sağlıklı ulaşım da sağlıyor. Yürüyüş yolu hattında yer alan ağaçlandırma ve sosyal donatı alanları da yürüyüş sırasında dinlenme ve farklı aktiviteler yapma imkânı veriyor. Yol zinde kalmak isteyenlerin sık sık kullandığı bir yer.    

 

YEŞİLLİKLER İÇİNDE

Yol boyunca spor sahaları, kamelyalar ve çeşmeler yer alıyor. Güzergah boyunca yürüyüş yapanlara ağaçlar ve yeşillikler eşlik ediyor. Yol boyunca yer yer çocuk oyun grupları, fitness alanları ve basketbol sahası yer alıyor. Yürüyüş yapan vatandaşlar kısa molalarda bu alanlardan faydalanabiliyor. Yürüyüş yolu ayrıca gece yürüyüşlerine imkan sağlamak için de aydınlatılmış durumda.

 

172 KİLOMETRE YÜRÜYÜŞ YOLU

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kolay bir egzersiz olan yürüyüş için tüm kent genelinde de yürüyüş yolları oluşturuyor. Kocaeli genelinde şu anda 172 kilometre uzunluğunda yürüyüş yolu bulunuyor. Bu yolların kimi parklarda yer alırken kimisi de mesire yerlerinde ve doğal alanlarında bulunuyor. Bu yürüyüş yollarının yanı sıra sarp arazi üzerlerinde yüzlerce kilometrelik yürüyüş parkurları da yer alıyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.