BU ÇOCUKLAR NEREDE ?

Gölcük 19.08.2013 - 07:57, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:15
 

BU ÇOCUKLAR NEREDE ?

14 yıl önce yaşadığımız deprem felaketinde binlerce vatandaşımız hayatını kaybetti. Binlercesi yaralandı. Depremden sonra özellikle kayıp çocuklarla ilgili hikayeler anlatıldı.

Gölcük bu hafta sonu yapılan anma etkinliklerinde acılı bir aileye tanık oldu. Anne Şaduman Baba Cemalettin 14 yıl önce Değirmendere de depremde kaybolan çocukları için yine Gölcük'e gelmişti.  Aylarca süren aramalar, ne canlı ne ölü bulunamayan iki çocuk peki nerede ? Şimdi aile bu sorunun yanıtını bulmaya çalışıyor.  Organ mafyası söylentileri çıkmıştı. Depremden hemen sonra yayılan söylentilerde organ mafyasının deprem bölgesinde özellikle çocukları kaçırdığı öne sürülmüştü. Bununla ilgili çeşitli söylentiler günlerce anlatılmıştı. Kaçırıldılar mı ? Depremden sonra kayıp çocuklar hakkında çıkartılan bir başka söylenti ise çocukların bazı kişilerce kaçırıldığı şeklindeydi. Aradan 14 yıl geçmesine rağmen bulunamayan bu iki kardeşin akıbetleri halen daha bilinemiyor.  17 Ağustos 1999 asrın felaketinin üzerinden 14 yıl geçti. Depremde Değirmendere'de iki kızını kaybeden ve bir daha haber alamayan Bora ailesinin yaşadığı acılar her yıl artarak devam etti.  14 Yıl önce yaşadığımız asrın felaketi sonrası ülke olarak büyük acılar yaşadık. Her yıl düzenlenen etkinliklerle kaybettiğimiz insanları anarken 14 yıl önce depremde kaybolan Sinem ve Hande Bora'nın anne ve babası çocuklarını bulamamanın acısını yaşıyor   Her yıl 17 Ağustos gecesi anma etkinliklerine katılan Şaduman ve Cemalettin Bora Çifti deprem gecesi kaybolan iki çocuklarını bulma ümidi yaşıyor. Çocuklarının ölebileceğini düşünmeyen anne baba belki bir gün gelirler diye bekliyor. Depremde 9 yaşında olan Hande ve 11 yaşında olan Sinem'i arayan acılı anne çocuklarının bir gün kendilerine döneceğini belirtiyor.  İKİ KIZLARINI ARIYORLAR  İstanbul’da yaşayan Şaduman ve Cemalettin Bora çifti çocukları Sinem ve Hande’yi 14 yıl önce akrabalarının yanına misafir olarak gönderdi. Bora çifti yaşanan asrın felaketi sonrasında bir daha çocuklarından haber alamadı. 17 Ağustos gününde kaybolan çocuklarının acısını yaşayan Bora çifti son etkinliklerde yakın dostlarının araçlarına çocuklarının fotoğraflarını asarak bir umutla çocuklarını arıyorlar. Anne Şaduman Bora “Çocuklarımın öldüğüne inanmıyorum. Bir gün mutlaka çocuklarının geri döneceği günü bekliyor.
14 yıl önce yaşadığımız deprem felaketinde binlerce vatandaşımız hayatını kaybetti. Binlercesi yaralandı. Depremden sonra özellikle kayıp çocuklarla ilgili hikayeler anlatıldı.

Gölcük bu hafta sonu yapılan anma etkinliklerinde acılı bir aileye tanık oldu. Anne Şaduman Baba Cemalettin 14 yıl önce Değirmendere de depremde kaybolan çocukları için yine Gölcük'e gelmişti. 

Aylarca süren aramalar, ne canlı ne ölü bulunamayan iki çocuk peki nerede ? Şimdi aile bu sorunun yanıtını bulmaya çalışıyor. 

Organ mafyası söylentileri çıkmıştı. Depremden hemen sonra yayılan söylentilerde organ mafyasının deprem bölgesinde özellikle çocukları kaçırdığı öne sürülmüştü. Bununla ilgili çeşitli söylentiler günlerce anlatılmıştı. Kaçırıldılar mı ? Depremden sonra kayıp çocuklar hakkında çıkartılan bir başka söylenti ise çocukların bazı kişilerce kaçırıldığı şeklindeydi. Aradan 14 yıl geçmesine rağmen bulunamayan bu iki kardeşin akıbetleri halen daha bilinemiyor. 

17 Ağustos 1999 asrın felaketinin üzerinden 14 yıl geçti. Depremde Değirmendere'de iki kızını kaybeden ve bir daha haber alamayan Bora ailesinin yaşadığı acılar her yıl artarak devam etti. 

14 Yıl önce yaşadığımız asrın felaketi sonrası ülke olarak büyük acılar yaşadık. Her yıl düzenlenen etkinliklerle kaybettiğimiz insanları anarken 14 yıl önce depremde kaybolan Sinem ve Hande Bora'nın anne ve babası çocuklarını bulamamanın acısını yaşıyor

 

Her yıl 17 Ağustos gecesi anma etkinliklerine katılan Şaduman ve Cemalettin Bora Çifti deprem gecesi kaybolan iki çocuklarını bulma ümidi yaşıyor. Çocuklarının ölebileceğini düşünmeyen anne baba belki bir gün gelirler diye bekliyor. Depremde 9 yaşında olan Hande ve 11 yaşında olan Sinem'i arayan acılı anne çocuklarının bir gün kendilerine döneceğini belirtiyor. 

İKİ KIZLARINI ARIYORLAR 

İstanbul’da yaşayan Şaduman ve Cemalettin Bora çifti çocukları Sinem ve Hande’yi 14 yıl önce akrabalarının yanına misafir olarak gönderdi. Bora çifti yaşanan asrın felaketi sonrasında bir daha çocuklarından haber alamadı. 17 Ağustos gününde kaybolan çocuklarının acısını yaşayan Bora çifti son etkinliklerde yakın dostlarının araçlarına çocuklarının fotoğraflarını asarak bir umutla çocuklarını arıyorlar. Anne Şaduman Bora “Çocuklarımın öldüğüne inanmıyorum. Bir gün mutlaka çocuklarının geri döneceği günü bekliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.