LASTİK İŞ
ismail

BUNU ASLA YAPMAYIN!

Sağlık 18.04.2018 - 09:28, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

BUNU ASLA YAPMAYIN!

Çocuğunuzun burnu kanarsa başını geriye mi eğiyorsunuz? Çocuklara verdiğimiz bu tavsiyenin tamamen yanlış olduğu ortaya çıktı!

Bu yaygın çocukluk probleminin nasıl durdurulacağına dair ortada pek çok yanlış bilgi dolaştığını belirten Dirim Yaşam Akademisi kurucularından Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Cengizhan Elmas, çocuğunuzun burnu kanarsa yapmanız gerekenler hakkında şu bilgileri verdi:   GERİYE YASLAMAYIN, YOKSA... “Sırt üstü uzanmak ya da kafayı geriye yaslamak gibi eski tipte uygulamalar işe yaramaz, çünkü çocuklardaki burun kanaması genellikle burnun ön tarafındaki kan damarlarında başlar.   Çocuğu sırt üstü yatırır ya da kafasını geriye yaslarsanız kan boğazından aşağı ilerler ve çocuğun nefesini keser. Çocuk oturtulduktan sonra kafası öne eğilmeli, böylece kan burnun ön kısmına toplanır, ardından burun kanatlarına hafifçe bastırarak (en az beş dakika) kan normal bir şekilde pıhtılaşana kadar basınç uygulanmalıdır. Eğer çocuğunuz buna dayanabilirse kan damarlarını daraltarak kan akışını yavaşlatması için burun kemeri üstüne soğuk bir havlu ya da küçük bir buz poşeti konabilir. Burun kanamaları burun içi kuruluğun sonucu olduğundan burun içi tahrişi azaltmak amacıyla nemli tutulmalıdır. BURUN KANAMASINI ÖNLEMEK İÇİN İPUÇLARI Çocuk uyumaya gitmeden önce kulak temizleme çubuğu ile burun çevresine biraz vazelin sürün. Uyurken burnunu karıştırıyorsa ellerine çorap geçirip uyumasını sağlayın. Burun içine spreyle tuzlu su püskürtmek de işe yarayacaktır. Tuzlu su çocuklardaki kronik burun kanamalarını tedavide en iyi bilinen yöntemdir. Ayrıca, burun içini nemli tutmak ve tahrişi azaltmak için idealdir. HAFTADA İKİDEN FAZLA KANIYORSA... Çocuğunuzun haftada ikiden fazla burun kanaması varsa doktora görünmesi gerekir. Bu türden nadir görülen vakalarda ameliyat gerekli olabilir.”  
Çocuğunuzun burnu kanarsa başını geriye mi eğiyorsunuz? Çocuklara verdiğimiz bu tavsiyenin tamamen yanlış olduğu ortaya çıktı!

Bu yaygın çocukluk probleminin nasıl durdurulacağına dair ortada pek çok yanlış bilgi dolaştığını belirten Dirim Yaşam Akademisi kurucularından Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Cengizhan Elmas, çocuğunuzun burnu kanarsa yapmanız gerekenler hakkında şu bilgileri verdi:

 

GERİYE YASLAMAYIN, YOKSA...

“Sırt üstü uzanmak ya da kafayı geriye yaslamak gibi eski tipte uygulamalar işe yaramaz, çünkü çocuklardaki burun kanaması genellikle burnun ön tarafındaki kan damarlarında başlar.

 

Çocuğu sırt üstü yatırır ya da kafasını geriye yaslarsanız kan boğazından aşağı ilerler ve çocuğun nefesini keser. Çocuk oturtulduktan sonra kafası öne eğilmeli, böylece kan burnun ön kısmına toplanır, ardından burun kanatlarına hafifçe bastırarak (en az beş dakika) kan normal bir şekilde pıhtılaşana kadar basınç uygulanmalıdır.

Eğer çocuğunuz buna dayanabilirse kan damarlarını daraltarak kan akışını yavaşlatması için burun kemeri üstüne soğuk bir havlu ya da küçük bir buz poşeti konabilir.

Burun kanamaları burun içi kuruluğun sonucu olduğundan burun içi tahrişi azaltmak amacıyla nemli tutulmalıdır.

BURUN KANAMASINI ÖNLEMEK İÇİN İPUÇLARI

  • Çocuk uyumaya gitmeden önce kulak temizleme çubuğu ile burun çevresine biraz vazelin sürün.
  • Uyurken burnunu karıştırıyorsa ellerine çorap geçirip uyumasını sağlayın.
  • Burun içine spreyle tuzlu su püskürtmek de işe yarayacaktır. Tuzlu su çocuklardaki kronik burun kanamalarını tedavide en iyi bilinen yöntemdir. Ayrıca, burun içini nemli tutmak ve tahrişi azaltmak için idealdir.

HAFTADA İKİDEN FAZLA KANIYORSA...

Çocuğunuzun haftada ikiden fazla burun kanaması varsa doktora görünmesi gerekir. Bu türden nadir görülen vakalarda ameliyat gerekli olabilir.”

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.