LASTİK İŞ

BÜYÜKAKIN'DAN KOCAELİSPOR'A JEST

Spor 05.01.2019 - 11:18, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

BÜYÜKAKIN'DAN KOCAELİSPOR'A JEST

İsmetpaşa Stadı’nın tarihi kadar eski olan sembol toplar ile eski telefon santrali yeni statta yerini alacak.

Yıllardır İsmetpaşa Stadı’nda kale arkasında sergilenen demir toplar ve eski telefon santrali, AK Parti Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Tahir Büyükakın’ın girişimleriyle yenilenerek, Kocaelispor’a hediye edildi. Stadın tarihi kadar eski olan ve bir takım tadilattan geçirilen sembol toplar ile eski telefon santrali, Kocaeli Stadyumu’nda yeniden kale arkasındaki yerini alacak. TARAFTAR MERAK EDİYORDU 1978 yılında inşa edilen İsmetpaşa Stadı, Kocaelispor’un pek çok başarısına tanıklık etti. Stadın kurulmasının ardından kale arkasına yerleştirilen dev boyutlardaki futbol topları, adeta İsmetpaşa Stadı’nın ve Kocaelispor’un sembolü haline geldi. Yıllarca Kocaelispor’a hizmet eden stadın yıkılması gündeme gelince, sembol haline gelen dev futbol toplarının akıbeti merak konusu oldu.   FİRMA YETKİLİLERİ İLE GÖRÜŞTÜ AK Parti Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Tahir Büyükakın devreye girerek, dev topların ve telefon santralinin korunması için firma yetkilileriyle görüştü. İhaleyi alan Fethiye Kundura İnşaat yetkilileri, Büyükakın’ın girişimleriyle metal topların bakımını sağladı. Stadın yıkımı sırasında bir depoda bulunan ve stat tarihi kadar eski olan bir telefon santrali de tozlu raflardan indirilip kulüp envanterine dahil edildi.  GÖNLÜMÜZ RAZI OLAMAZDI Kocaelispor’un köklü bir takım olduğunu ve kendi müzesini oluşturması gerektiğini dile getiren Büyükakın, “Buradaki materyallerin ortadan kaldırılması, bu köklü takımın tarihini ortadan kaldıracaktı. Camia için manevi değeri yüksek olan sembollerin ortadan yok olmasına gönlümüz razı olmadı. Firma yetkililerine rica ettik. Sağ olsunlar bizleri kırmayıp korumuşlar ve bakımlarını yapmışlar. Şimdi böyle görmek beni de mutlu etti. ” şeklinde konuştu. ESKİ GÜNLERDEKİ GİBİ Söz konusu topların ve telefon santralinin çok kıymetli olduğunu ifade eden Kocaelispor Başkanı Bahri Yavuz ise, “Belki de bunlar takımımızın tarihi kadar eski. Bu topları yeni stadımıza koyacağız. Eski günlerimizde olduğu gibi yeni başarılarımıza da bu topların şahit olmasını sağlamış olacağız. Böylesine anlamlı bir hediyeyi taraftara armağan eden Tahir Bey’e Kocaelispor camiası adına teşekkür ediyorum“ diye konuştu. 
İsmetpaşa Stadı’nın tarihi kadar eski olan sembol toplar ile eski telefon santrali yeni statta yerini alacak.

Yıllardır İsmetpaşa Stadı’nda kale arkasında sergilenen demir toplar ve eski telefon santrali, AK Parti Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Tahir Büyükakın’ın girişimleriyle yenilenerek, Kocaelispor’a hediye edildi. Stadın tarihi kadar eski olan ve bir takım tadilattan geçirilen sembol toplar ile eski telefon santrali, Kocaeli Stadyumu’nda yeniden kale arkasındaki yerini alacak.

TARAFTAR MERAK EDİYORDU
1978 yılında inşa edilen İsmetpaşa Stadı, Kocaelispor’un pek çok başarısına tanıklık etti. Stadın kurulmasının ardından kale arkasına yerleştirilen dev boyutlardaki futbol topları, adeta İsmetpaşa Stadı’nın ve Kocaelispor’un sembolü haline geldi. Yıllarca Kocaelispor’a hizmet eden stadın yıkılması gündeme gelince, sembol haline gelen dev futbol toplarının akıbeti merak konusu oldu.  

FİRMA YETKİLİLERİ İLE GÖRÜŞTÜ
AK Parti Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Tahir Büyükakın devreye girerek, dev topların ve telefon santralinin korunması için firma yetkilileriyle görüştü. İhaleyi alan Fethiye Kundura İnşaat yetkilileri, Büyükakın’ın girişimleriyle metal topların bakımını sağladı. Stadın yıkımı sırasında bir depoda bulunan ve stat tarihi kadar eski olan bir telefon santrali de tozlu raflardan indirilip kulüp envanterine dahil edildi. 

GÖNLÜMÜZ RAZI OLAMAZDI
Kocaelispor’un köklü bir takım olduğunu ve kendi müzesini oluşturması gerektiğini dile getiren Büyükakın, “Buradaki materyallerin ortadan kaldırılması, bu köklü takımın tarihini ortadan kaldıracaktı. Camia için manevi değeri yüksek olan sembollerin ortadan yok olmasına gönlümüz razı olmadı. Firma yetkililerine rica ettik. Sağ olsunlar bizleri kırmayıp korumuşlar ve bakımlarını yapmışlar. Şimdi böyle görmek beni de mutlu etti. ” şeklinde konuştu.

ESKİ GÜNLERDEKİ GİBİ
Söz konusu topların ve telefon santralinin çok kıymetli olduğunu ifade eden Kocaelispor Başkanı Bahri Yavuz ise, “Belki de bunlar takımımızın tarihi kadar eski. Bu topları yeni stadımıza koyacağız. Eski günlerimizde olduğu gibi yeni başarılarımıza da bu topların şahit olmasını sağlamış olacağız. Böylesine anlamlı bir hediyeyi taraftara armağan eden Tahir Bey’e Kocaelispor camiası adına teşekkür ediyorum“ diye konuştu. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.