CAN GÜVENLİKLERİ YOK

21.11.2016 - 11:14, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

CAN GÜVENLİKLERİ YOK

CHP Kocaeli Milletvekili ve PM üyesi Haydar Akar taksici esnafın sorunlarının araştırılarak çözüm önerilerinin tespiti amacıyla Meclis Araştırması açılması için önerge verdi.

RAKAMLAR ÜRKÜTÜYOR Ülkemizde sayıları yüz bini bulan ve aileleri birlikte beş yüz bin vatandaşın geçim kaynağı olan Taksici esnafın uğradığı saldırı ve cinayetlere dikkat çeken Akar, özellikle büyükşehirlerde rakamların ürkütücü boyutta olduğunu belirterek son 10 yılda İstanbul da 130, İzmir de 43 taksicinin cinayete kurban gittiğini söyledi. Kocaeli ilinde son 1 ayda 2 taksicinin saldırıya uğrayarak yaşamını kaybettiğinin altını çizen Akar,  biran önce bu konuda adımların atılarak önlemlerin alınması gerektiğini belirtti. CAN GÜVENLİKLERİ YOK Artan saldırı ve cinayetlere yönelik hiçbir önlem ve tedbirin alınmadığını söyleyen Akar, bu konuda Avrupa ve Amerika da uygulanan şoför ile yolcu arasına cam bölmenin yer aldığı araçların hizmete sunulması gerektiğini belirtti. Avrupa ülkelerinde yaşayan ve emekli olanların ülkemizde tatil yaparken ülkemizde yaşanan geçim sıkıntısı nedeni ile emekli vatandaşlarımızın gece gündüz demeden taksicilik yaptığını vurgulayan Akar, buna rağmen taksici esnafının birçok sorunla karşı karşıya bırakıldığını söyledi. GEREKLİ İYİLEŞTİRMELER İÇİN MECLİS ARAŞTIRMASI Korsan taksiciliğin bir sektör haline geldiğini yapılan düzenleme ve cezaların caydırıcı olmadığını belirten Akar, zorunlu trafik sigortası bedellerinin her gün trafikte olan ve kazalarla karşı karşıya olan taksiciler için sıkıntı oluşturduğu ve bu esnaf grubu için iyileştirmelerin yapılması gerektiğini söyledi. Taksicilerin can güvenlikleri ve yaşamış oldukları sorunlara kayıtsız kalmayacaklarının altını çizen Akar önergesini Meclis başkanlığına sundu.
CHP Kocaeli Milletvekili ve PM üyesi Haydar Akar taksici esnafın sorunlarının araştırılarak çözüm önerilerinin tespiti amacıyla Meclis Araştırması açılması için önerge verdi.

RAKAMLAR ÜRKÜTÜYOR

Ülkemizde sayıları yüz bini bulan ve aileleri birlikte beş yüz bin vatandaşın geçim kaynağı olan Taksici esnafın uğradığı saldırı ve cinayetlere dikkat çeken Akar, özellikle büyükşehirlerde rakamların ürkütücü boyutta olduğunu belirterek son 10 yılda İstanbul da 130, İzmir de 43 taksicinin cinayete kurban gittiğini söyledi.

Kocaeli ilinde son 1 ayda 2 taksicinin saldırıya uğrayarak yaşamını kaybettiğinin altını çizen Akar,  biran önce bu konuda adımların atılarak önlemlerin alınması gerektiğini belirtti.

CAN GÜVENLİKLERİ YOK

Artan saldırı ve cinayetlere yönelik hiçbir önlem ve tedbirin alınmadığını söyleyen Akar, bu konuda Avrupa ve Amerika da uygulanan şoför ile yolcu arasına cam bölmenin yer aldığı araçların hizmete sunulması gerektiğini belirtti.

Avrupa ülkelerinde yaşayan ve emekli olanların ülkemizde tatil yaparken ülkemizde yaşanan geçim sıkıntısı nedeni ile emekli vatandaşlarımızın gece gündüz demeden taksicilik yaptığını vurgulayan Akar, buna rağmen taksici esnafının birçok sorunla karşı karşıya bırakıldığını söyledi.

GEREKLİ İYİLEŞTİRMELER İÇİN MECLİS ARAŞTIRMASI

Korsan taksiciliğin bir sektör haline geldiğini yapılan düzenleme ve cezaların caydırıcı olmadığını belirten Akar, zorunlu trafik sigortası bedellerinin her gün trafikte olan ve kazalarla karşı karşıya olan taksiciler için sıkıntı oluşturduğu ve bu esnaf grubu için iyileştirmelerin yapılması gerektiğini söyledi. Taksicilerin can güvenlikleri ve yaşamış oldukları sorunlara kayıtsız kalmayacaklarının altını çizen Akar önergesini Meclis başkanlığına sundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.