LASTİK İŞ
ismail

ÇANAKÇI ''ÇİFTÇİLERİMİZ YAPILANDIRMA İSTİYOR''

Ekonomi 21.07.2020 - 11:29, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

ÇANAKÇI ''ÇİFTÇİLERİMİZ YAPILANDIRMA İSTİYOR''

Kocaeli Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı ve Gölcük Ziraat Odası Başkanı Bekir Çanakçı Çiftçilerin borçlarına karşı yapılandırma istediğini belirtti.

Başkan Çanakçı “ Son yıllarda yaşadığımız olumsuz ekonomik gidişin ve 2020 yılında yaşamakta olduğumuz Corona 19 vakası ve olumsuz hava şartları nedeni ile çiftçilerimiz zor günler geçirmektedir. Çiftçilerimiz bu dönemlerde Bankalardan ve Tarım Kredi kooperatiflerinden kullanmış oldukları kredileri ödeyememişlerdir. Bundan dolayı yüzlerce çiftçimize icra takibi başlatılmıştır. Bu da üretimi durma noktasına getirmektedir. Çiftçilerimizin traktör ve ekipmanlarına haciz konulmaktadır. Çiftçilerimize adeta siz üretmeyin yatın denmektedir. Çiftçilerimiz bankalardan kredi istedikleri zaman önceki durumları göz önünde tutularak, kredi verilmiyor. Peki kardeşim çiftçi borcunu nasıl kapatacak? Çiftçinin borcuna karşılık bağı, bahçesi değerinin altında, ölü fiyatına icra yolu ile satılacak mı? Çiftçinin elindeki malı gasp mı edilecek? Tüm bunları anlayamıyoruz. Bir diğer sıkıntılı durum KEFİL’lik konusu. Her çiftçi kredi alırken mutlaka 2 kefil isteniyor olup, zincirleme kefil olan herkes icralık oluyor. Bu duruma acilen dur denilmesi gerekiyor. Hükümetimizden acilen bir istediğimiz var. Sanayicimizin, esnafımızın icra takibine düşmüş borçlarına yapılandırma imkanı getirilmiştir. Bizlerde yeni bir düzenleme ile çiftçilerimizin icra takibine düşmüş borçları için yapılandırma talep etmekteyiz. Konunun ivedilikle çözümlenmesi gerekmektedir. Üretim durmasın istiyoruz. Üretim durursa Türkiye aç kalır!. Bunu herkes böyle bilmeli ve önlem almalı” dedi.
Kocaeli Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı ve Gölcük Ziraat Odası Başkanı Bekir Çanakçı Çiftçilerin borçlarına karşı yapılandırma istediğini belirtti.

Başkan Çanakçı “ Son yıllarda yaşadığımız olumsuz ekonomik gidişin ve 2020 yılında yaşamakta olduğumuz Corona 19 vakası ve olumsuz hava şartları nedeni ile çiftçilerimiz zor günler geçirmektedir.

Çiftçilerimiz bu dönemlerde Bankalardan ve Tarım Kredi kooperatiflerinden kullanmış oldukları kredileri ödeyememişlerdir. Bundan dolayı yüzlerce çiftçimize icra takibi başlatılmıştır. Bu da üretimi durma noktasına getirmektedir. Çiftçilerimizin traktör ve ekipmanlarına haciz konulmaktadır. Çiftçilerimize adeta siz üretmeyin yatın denmektedir.

Çiftçilerimiz bankalardan kredi istedikleri zaman önceki durumları göz önünde tutularak, kredi verilmiyor. Peki kardeşim çiftçi borcunu nasıl kapatacak? Çiftçinin borcuna karşılık bağı, bahçesi değerinin altında, ölü fiyatına icra yolu ile satılacak mı? Çiftçinin elindeki malı gasp mı edilecek? Tüm bunları anlayamıyoruz. Bir diğer sıkıntılı durum KEFİL’lik konusu. Her çiftçi kredi alırken mutlaka 2 kefil isteniyor olup, zincirleme kefil olan herkes icralık oluyor. Bu duruma acilen dur denilmesi gerekiyor.

Hükümetimizden acilen bir istediğimiz var. Sanayicimizin, esnafımızın icra takibine düşmüş borçlarına yapılandırma imkanı getirilmiştir. Bizlerde yeni bir düzenleme ile çiftçilerimizin icra takibine düşmüş borçları için yapılandırma talep etmekteyiz. Konunun ivedilikle çözümlenmesi gerekmektedir. Üretim durmasın istiyoruz. Üretim durursa Türkiye aç kalır!. Bunu herkes böyle bilmeli ve önlem almalı” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.