ÇANAKÇI “ ÇİFTÇİLERİMİZİN KIYMETİNİ BİLİN”

Gündem 14.05.2018 - 18:43, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

ÇANAKÇI “ ÇİFTÇİLERİMİZİN KIYMETİNİ BİLİN”

Kocaeli Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı ve Gölcük Ziraat Odası Başkanı Bekir Çanakçı, yaptığı açıklamada “Sabahın ilk ışıklarıyla uyanır, akşamın karanlığına kadar çalışır bizim çiftçilerimiz. Çiftçilerimizin değerini bilelim”dedi.

Kocaeli Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı ve Gölcük Ziraat Odası Başkanı Bekir Çanakçı, tüm çiftçilerin 14 Mayıs Çiftçiler Gününü kutladı. Kocaeli Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı ve Gölcük Ziraat Odası Başkanı Bekir Çanakçı, yaptığı açıklamada şu sözleri dile getirdi: “Sabahın ilk ışıklarıyla uyanır, akşamın karanlığına kadar çalışır bizim çiftçilerimiz. 14 Mayıs çiftçiler günümüz kutlu mahsulümüz bereketli olsun. Allah’ım sizi fazla yağan yağmurdan, don yapan soğuktan, fırtınalı rüzgârdan ve az yağan yağmurdan köylümüzü ve çiftçimizi korusun.  Çiftçimizin her zaman işi zordur. Ürün bol olur tarlada, bahçede para etmez. Az olur, aracılar elinden kapar bir kıymeti olmaz.  Ürettiği ürünlerin bahçelerdeki fiyatı 1 TL ise pazarda 2 TL civarında, manavlarda 3 TL civarında ve marketlerde 4 TL civarında olur, böylece parayı aracılar kazanır. Hiç bir zaman emeğinin karşılığını alamaz, iki üründen örnek verirsek gerçek ortaya çıkacaktır. Fındık fiyatı 2015 ağustos, eylül ayında sezon başından fiyatı 15-16 TL civarında; 2016 yılında fiyatı 7,5-8 TL civarına kadar düşmüştür. Aracılar anlaşarak, fiyatları kırıyorlar parayı zengin toptancılar kazanıyor. Aynı oyun süt üretiminde de yaşanıyor.  Süt kurumu fiyat açıklıyor 1,150 krş. sütü aracılar 700-800 kuruştan topluyor. Marketlerde süt 2,5 – 3 TL civarından satılıyor. 1,150 krş. altından satılan süt, çiftçiye zarar veriyor. Devlet burada müdahil olmalıdır, tespit ettiği fiyatın altında kimse almamalıdır. Ama nerede? Kimin eli, kimin cebinde belli değil! Çiftçi sütten zarar ettiği zaman ineklerini kesime götürüyor, hem süt kara borsaya düşüyor hem de hayvan üretimi duruyor. et fiyatları yukarı çıkıyor, ithalatın önü açılıyor. Aracılar dört gözle bekliyor, ithal hayvan getirelim para kazanalım diye bakıyorlar. köylü ölmüş, çiftçi ölmüş kimsenin umurunda değil. Bu olumsuzluklara rağmen, çiftçi üretmeye devam ediyor. 80 milyonluk ülkemizi ve ülkemize gelen 20 milyon turisti doyuruyor.  Çiftçimizle ne kadar övünsek azdır, onların hakkı hiç bir zaman ödenmez. Çiftçimize verilen destekler, arttırılmalı, genç nüfusu köyde tutma projeleri geliştirilmeli büyük kentlere nüfus akını durdurulmalı, üretim artırılmalıdır. Çiftçiler üretmediği zaman açlık vardır, yokluk vardır onun için çiftçilerimizin kıymetini bilmeliyiz, onlara değer vermeliyiz.  14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü tüm çiftçilerimize kutlu olsun, Allah yar ve yardımcıları olsun.”
Kocaeli Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı ve Gölcük Ziraat Odası Başkanı Bekir Çanakçı, yaptığı açıklamada “Sabahın ilk ışıklarıyla uyanır, akşamın karanlığına kadar çalışır bizim çiftçilerimiz. Çiftçilerimizin değerini bilelim”dedi.

Kocaeli Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı ve Gölcük Ziraat Odası Başkanı Bekir Çanakçı, tüm çiftçilerin 14 Mayıs Çiftçiler Gününü kutladı.
Kocaeli Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı ve Gölcük Ziraat Odası Başkanı Bekir Çanakçı, yaptığı açıklamada şu sözleri dile getirdi: “Sabahın ilk ışıklarıyla uyanır, akşamın karanlığına kadar çalışır bizim çiftçilerimiz. 14 Mayıs çiftçiler günümüz kutlu mahsulümüz bereketli olsun. Allah’ım sizi fazla yağan yağmurdan, don yapan soğuktan, fırtınalı rüzgârdan ve az yağan yağmurdan köylümüzü ve çiftçimizi korusun.  Çiftçimizin her zaman işi zordur. Ürün bol olur tarlada, bahçede para etmez. Az olur, aracılar elinden kapar bir kıymeti olmaz.  Ürettiği ürünlerin bahçelerdeki fiyatı 1 TL ise pazarda 2 TL civarında, manavlarda 3 TL civarında ve marketlerde 4 TL civarında olur, böylece parayı aracılar kazanır. Hiç bir zaman emeğinin karşılığını alamaz, iki üründen örnek verirsek gerçek ortaya çıkacaktır. Fındık fiyatı 2015 ağustos, eylül ayında sezon başından fiyatı 15-16 TL civarında; 2016 yılında fiyatı 7,5-8 TL civarına kadar düşmüştür. Aracılar anlaşarak, fiyatları kırıyorlar parayı zengin toptancılar kazanıyor. Aynı oyun süt üretiminde de yaşanıyor.  Süt kurumu fiyat açıklıyor 1,150 krş. sütü aracılar 700-800 kuruştan topluyor. Marketlerde süt 2,5 – 3 TL civarından satılıyor. 1,150 krş. altından satılan süt, çiftçiye zarar veriyor. Devlet burada müdahil olmalıdır, tespit ettiği fiyatın altında kimse almamalıdır. Ama nerede? Kimin eli, kimin cebinde belli değil! Çiftçi sütten zarar ettiği zaman ineklerini kesime götürüyor, hem süt kara borsaya düşüyor hem de hayvan üretimi duruyor. et fiyatları yukarı çıkıyor, ithalatın önü açılıyor. Aracılar dört gözle bekliyor, ithal hayvan getirelim para kazanalım diye bakıyorlar. köylü ölmüş, çiftçi ölmüş kimsenin umurunda değil. Bu olumsuzluklara rağmen, çiftçi üretmeye devam ediyor. 80 milyonluk ülkemizi ve ülkemize gelen 20 milyon turisti doyuruyor.  Çiftçimizle ne kadar övünsek azdır, onların hakkı hiç bir zaman ödenmez. Çiftçimize verilen destekler, arttırılmalı, genç nüfusu köyde tutma projeleri geliştirilmeli büyük kentlere nüfus akını durdurulmalı, üretim artırılmalıdır. Çiftçiler üretmediği zaman açlık vardır, yokluk vardır onun için çiftçilerimizin kıymetini bilmeliyiz, onlara değer vermeliyiz.  14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü tüm çiftçilerimize kutlu olsun, Allah yar ve yardımcıları olsun.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.