LASTİK İŞ

ÇANAKÇI ''SERADA SOBA YAKILMALI''

Ekonomi 19.12.2016 - 09:26, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

ÇANAKÇI ''SERADA SOBA YAKILMALI''

Seracıları uyaran Gölcük Ziraat odası başkanı Bekir Çanakçı, “Dondurucu kış aylarında seraların sıcaklığı sıfırın üstünde olmalı” dedi.

Gölcük ziraat odası başkanı Bekir Çanakçı, soğuk havalara karşı seracıları uyardı. Başkan Çanakçı” “İlkbahar ve yaz aylarına kadar sera dışı sebze ve meyve yetiştiricileri havanın şartlarına göre sorunsuz bir şeklide ürünler tarlalarda yetişiyor. Kış aylarında bölgelerimizde sebze yetiştirilmesi sürüyor. Kış aylarında açık alanlarda yetiştirilen sebzeler için hava koşullarına müdahale edilemiyor. Burada önemli olan serada yetişen sebzelerdir. Seralarla sebze yetiştirenler bu soğuk havada daha dikkatli davranmalıdır” şeklinde konuştu. SERADA SOBA YAKILMALI Çanakçı “Sadece kış aylarında yetiştirilen sebzeler seralarda yetişiyor. Seracıların sebze yetiştirilirken en çok dikkat etmeleri gereken konu seranın sıcak ve soğuk arasındaki farkı gözetlemesidir. Serada yetişen bir sebzenin sıcaklık oranı sıfırın altına düşmemelidir. Daima sıcaklık oranı sıfırın üstünde olmalıdır. Kış aylarında bazı gece hatta gündüzleri bile hava sıfırın altına düşüyor. Haliyle seralarda bu soğuktan çok etkileniyor. Seraların soğuktan etkileniyor. Seraların soğuktan etkilenmemesi için seranın içerisindeki hava sıcaklığı sıfırın üstünde tutmak için soba yakmak gerekir” dedi.
Seracıları uyaran Gölcük Ziraat odası başkanı Bekir Çanakçı, “Dondurucu kış aylarında seraların sıcaklığı sıfırın üstünde olmalı” dedi.

Gölcük ziraat odası başkanı Bekir Çanakçı, soğuk havalara karşı seracıları uyardı. Başkan Çanakçı” “İlkbahar ve yaz aylarına kadar sera dışı sebze ve meyve yetiştiricileri havanın şartlarına göre sorunsuz bir şeklide ürünler tarlalarda yetişiyor. Kış aylarında bölgelerimizde sebze yetiştirilmesi sürüyor. Kış aylarında açık alanlarda yetiştirilen sebzeler için hava koşullarına müdahale edilemiyor. Burada önemli olan serada yetişen sebzelerdir. Seralarla sebze yetiştirenler bu soğuk havada daha dikkatli davranmalıdır” şeklinde konuştu.

SERADA SOBA YAKILMALI
Çanakçı “Sadece kış aylarında yetiştirilen sebzeler seralarda yetişiyor. Seracıların sebze yetiştirilirken en çok dikkat etmeleri gereken konu seranın sıcak ve soğuk arasındaki farkı gözetlemesidir. Serada yetişen bir sebzenin sıcaklık oranı sıfırın altına düşmemelidir. Daima sıcaklık oranı sıfırın üstünde olmalıdır. Kış aylarında bazı gece hatta gündüzleri bile hava sıfırın altına düşüyor. Haliyle seralarda bu soğuktan çok etkileniyor. Seraların soğuktan etkileniyor. Seraların soğuktan etkilenmemesi için seranın içerisindeki hava sıcaklığı sıfırın üstünde tutmak için soba yakmak gerekir” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.