ÇANAKÇI ''TARIM SİGORTASI ZARARLARI ÖDÜYOR''

Gündem 23.06.2020 - 17:52, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

ÇANAKÇI ''TARIM SİGORTASI ZARARLARI ÖDÜYOR''

Yaşanan sel felaketini değerlendiren Gölcük Ziraat Odası Başkanı Bekir Çanakçı selde zarar gören TARSİM (tarım sigortası) sigortası olan çiftçilerin zararı karşılanıyor. Bundan dolayı çiftçilerimiz sigortalarını yapmalıdırlar dedi.

SİĞORTA ÖNEMLİ Hafta sonundan beri yağan yoğun yağıştan dolayı meydana gelen selden ilçemizde birçok ekili tarım arazisi ve ahırlar zarar gördü.  Gölcük Ziraat Odası Başkanı Bekir Çanakçı; “her yıl bu tür felaketler yaşanıyor. Buna karşı en büyük önlem TARSİM sigortasıdır. Çiftçilerimiz öncelikle bu TARSİM sigortasını yapmalıdırlar. TARSİM sigortasının poliçesi paralarının yarısı devlet karşılarken yarısı da çiftçimiz karşılıyor. Çiftçilerimiz mutlaka TARSİM sigortasını yapmaları gerekir” dedi. ÇİFTÇİ ZARAR GÖRDÜ Başkan Çanakçı; “mevsimlerin ani Değişiklik göstermesi felaketlere neden olmaktadır. 21-06-2020 tarihinde akşam saatlerinde Gölcük ve civarında yağan şiddetli yağmur ve dolu çiftçilerimize zarar vermiştir. Özellikle Hisareyn, Nusetiye, Hamidiye, Hasaneyn, Ümmüye ve Selimiye Mahallelerinde etkili olmuştur. Dolu yağan kısımlarda meyve bahçeleri ve fideler zarar görmüş. Yağmurun yoğun olduğu yerlerde ise sel baskınları meydana gelmiştir.  ZARAR TESPİT ÇALIŞMASI YAPILIYOR Yağmur suların birikimi ile dereler dolarak taşmasıyla sel meydana gelmiş olup çok sayıda ahır zarar görmüştür. Ahırda bulun hayvanlar zorluklarla kurtarılmıştır. Sel ve doludan zarar gören çiftçilerimiz için zarar tespit çalışmaları tarım ilçe müdürlüğü ekipleri tarafından köy ve mahallelerde yoğun bir şekilde başladılar. Bu aşamada zarar gören çiftçilerimiz mutlaka tutanaklarını tutsunlar. Aksi Takdirde yapılacak olan yardımlardan yaralanamazlar. Allah bir daha böyle bir felaketi yaşatmasın” dedi. Fahri Haner 
Yaşanan sel felaketini değerlendiren Gölcük Ziraat Odası Başkanı Bekir Çanakçı selde zarar gören TARSİM (tarım sigortası) sigortası olan çiftçilerin zararı karşılanıyor. Bundan dolayı çiftçilerimiz sigortalarını yapmalıdırlar dedi.

SİĞORTA ÖNEMLİ
Hafta sonundan beri yağan yoğun yağıştan dolayı meydana gelen selden ilçemizde birçok ekili tarım arazisi ve ahırlar zarar gördü.  Gölcük Ziraat Odası Başkanı Bekir Çanakçı; “her yıl bu tür felaketler yaşanıyor. Buna karşı en büyük önlem TARSİM sigortasıdır. Çiftçilerimiz öncelikle bu TARSİM sigortasını yapmalıdırlar. TARSİM sigortasının poliçesi paralarının yarısı devlet karşılarken yarısı da çiftçimiz karşılıyor. Çiftçilerimiz mutlaka TARSİM sigortasını yapmaları gerekir” dedi.

ÇİFTÇİ ZARAR GÖRDÜ
Başkan Çanakçı; “mevsimlerin ani Değişiklik göstermesi felaketlere neden olmaktadır. 21-06-2020 tarihinde akşam saatlerinde Gölcük ve civarında yağan şiddetli yağmur ve dolu çiftçilerimize zarar vermiştir. Özellikle Hisareyn, Nusetiye, Hamidiye, Hasaneyn, Ümmüye ve Selimiye Mahallelerinde etkili olmuştur. Dolu yağan kısımlarda meyve bahçeleri ve fideler zarar görmüş. Yağmurun yoğun olduğu yerlerde ise sel baskınları meydana gelmiştir. 

ZARAR TESPİT ÇALIŞMASI YAPILIYOR
Yağmur suların birikimi ile dereler dolarak taşmasıyla sel meydana gelmiş olup çok sayıda ahır zarar görmüştür. Ahırda bulun hayvanlar zorluklarla kurtarılmıştır. Sel ve doludan zarar gören çiftçilerimiz için zarar tespit çalışmaları tarım ilçe müdürlüğü ekipleri tarafından köy ve mahallelerde yoğun bir şekilde başladılar. Bu aşamada zarar gören çiftçilerimiz mutlaka tutanaklarını tutsunlar. Aksi Takdirde yapılacak olan yardımlardan yaralanamazlar. Allah bir daha böyle bir felaketi yaşatmasın” dedi.

Fahri Haner 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.