LASTİK İŞ

ÇANAKÇI ''TARIMA DAHA FAZLA YATIRIM YAPALIM''

Gündem 16.11.2020 - 13:21, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:17
 

ÇANAKÇI ''TARIMA DAHA FAZLA YATIRIM YAPALIM''

Gölcük Ziraat Odası Başkanı Bekir Çanakçı, tarımdaki etkinliğin arttırılması, mevcut hava koşullarının ilçemizdeki tarıma etkisi ve Gölcük genelinde sebze ve meyve çeşitliliği ile ilgili olarak bazı açıklamalarda bulundu. Başkan Çanakçı, “Gerek ilçemiz gerekse de ülkemiz genelinde tarıma daha fazla yatırım yaparak ürün yelpazesinde bolluğu ve tarımsal ihracatı daha da arttırabiliriz” dedi.

Gölcük Ziraat Odası Başkanı Bekir Çanakçı, tarımdaki etkinliğin arttırılması, mevcut hava koşullarının ilçemizdeki tarıma etkisi ve Gölcük genelinde sebze ve meyve çeşitliliği ile ilgili olarak bazı açıklamalarda bulundu. Başkan Çanakçı, “Gerek ilçemiz gerekse de ülkemiz genelinde tarıma daha fazla yatırım yaparak ürün yelpazesinde bolluğu ve tarımsal ihracatı daha da arttırabiliriz. Bu şekilde bakıldığı zaman tarımın oldukça büyük bir yatırım olabileceğini görmek mümkün. Elde ettiğimiz ürünleri ülkemize dağıtıp farklı ülkelere daha fazla göndermemiz durumunda ekonomik açıdan daha fazla ilerleme sağlayabiliriz. Bu açıdan bakıldığında, tarıma yatırımın geleceğe yatırım olduğunu görebiliriz” dedi.  ‘HAVA DURUMUNUN ÜRÜNLERE OLUMSUZ ETKİSİ YOK’ Açıklamalarına devam eden Başkan Çanakçı, ilçemizde son günlerdeki hava durumu ve bunun mevsim ürünlerine etkisine değindi ve “Mevsim itibariyle yaşadığımız kentin hava durumunun bu mevsimde yetişen ürünler üzerinde olumsuz bir etki bırakmadığını görebiliyoruz. Bundan dolayı mevcut hava durumunun ilçemizdeki tarıma şu an için olumsuz bir etkisi söz konusu değil. Normal olarak her ürün, yetiştiği mevsimin hava koşullarına daha iyi yetişir. Bundan dolayı şu an için ilçemizde son hava durumunun tarıma olumsuz bir etkisi bulunmuyor” dedi.  ‘OLDUKÇA ZENGİN BİR ÇEŞİTLİLİĞE SAHİP’ Başkan Çanakçı, açıklamasının sonunda “Ülkemiz toprakları, ilçemiz de dahil olmak üzere, oldukça zengin bir çeşitliliğe sahip. Bakıldığı zaman her bir bölgemizde birbirinden farklı ürünler yetişiyor. Bu da halkımızın zengin bir ürün yelpazesine sahip olmasına, her ürüne erişebilmesine olanak sağlıyor. Yine ilçemize baktığımızda, her pazarda bol bol ürünlerle karşılaşıyoruz. Bu durum hem çiftçimizin yoğun ve gayretli bir şekilde üretim yaptığını hem de pazarcı esnafımızın halkımıza ürünlerini yetebilecek kadar satabildiğini gösteriyor. Çiftçilerimize, tarımsal faaliyetlerde kolaylıklar diliyorum” dedi.
Gölcük Ziraat Odası Başkanı Bekir Çanakçı, tarımdaki etkinliğin arttırılması, mevcut hava koşullarının ilçemizdeki tarıma etkisi ve Gölcük genelinde sebze ve meyve çeşitliliği ile ilgili olarak bazı açıklamalarda bulundu. Başkan Çanakçı, “Gerek ilçemiz gerekse de ülkemiz genelinde tarıma daha fazla yatırım yaparak ürün yelpazesinde bolluğu ve tarımsal ihracatı daha da arttırabiliriz” dedi.

Gölcük Ziraat Odası Başkanı Bekir Çanakçı, tarımdaki etkinliğin arttırılması, mevcut hava koşullarının ilçemizdeki tarıma etkisi ve Gölcük genelinde sebze ve meyve çeşitliliği ile ilgili olarak bazı açıklamalarda bulundu. Başkan Çanakçı, “Gerek ilçemiz gerekse de ülkemiz genelinde tarıma daha fazla yatırım yaparak ürün yelpazesinde bolluğu ve tarımsal ihracatı daha da arttırabiliriz. Bu şekilde bakıldığı zaman tarımın oldukça büyük bir yatırım olabileceğini görmek mümkün. Elde ettiğimiz ürünleri ülkemize dağıtıp farklı ülkelere daha fazla göndermemiz durumunda ekonomik açıdan daha fazla ilerleme sağlayabiliriz. Bu açıdan bakıldığında, tarıma yatırımın geleceğe yatırım olduğunu görebiliriz” dedi.

 ‘HAVA DURUMUNUN ÜRÜNLERE OLUMSUZ ETKİSİ YOK’

Açıklamalarına devam eden Başkan Çanakçı, ilçemizde son günlerdeki hava durumu ve bunun mevsim ürünlerine etkisine değindi ve “Mevsim itibariyle yaşadığımız kentin hava durumunun bu mevsimde yetişen ürünler üzerinde olumsuz bir etki bırakmadığını görebiliyoruz. Bundan dolayı mevcut hava durumunun ilçemizdeki tarıma şu an için olumsuz bir etkisi söz konusu değil. Normal olarak her ürün, yetiştiği mevsimin hava koşullarına daha iyi yetişir. Bundan dolayı şu an için ilçemizde son hava durumunun tarıma olumsuz bir etkisi bulunmuyor” dedi.

 ‘OLDUKÇA ZENGİN BİR ÇEŞİTLİLİĞE SAHİP’

Başkan Çanakçı, açıklamasının sonunda “Ülkemiz toprakları, ilçemiz de dahil olmak üzere, oldukça zengin bir çeşitliliğe sahip. Bakıldığı zaman her bir bölgemizde birbirinden farklı ürünler yetişiyor. Bu da halkımızın zengin bir ürün yelpazesine sahip olmasına, her ürüne erişebilmesine olanak sağlıyor. Yine ilçemize baktığımızda, her pazarda bol bol ürünlerle karşılaşıyoruz. Bu durum hem çiftçimizin yoğun ve gayretli bir şekilde üretim yaptığını hem de pazarcı esnafımızın halkımıza ürünlerini yetebilecek kadar satabildiğini gösteriyor. Çiftçilerimize, tarımsal faaliyetlerde kolaylıklar diliyorum” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.