LASTİK İŞ
ismail

ÇANAKÇI ''YERLİ VE MİLLİ ÜRETİM ARTTIRILMALI''

Ekonomi 14.12.2020 - 16:40, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:17
 

ÇANAKÇI ''YERLİ VE MİLLİ ÜRETİM ARTTIRILMALI''

Gölcük Ziraat Odası Başkanı Bekir Çanakçı, ürün azlığının olmaması için toprakların daha çok ekilmesi gerektiğini, boş toprağın kalmaması ve ürün bolluğunun arttırılmasının önemli olduğunu ifade etti.

 Başkan Çanakçı, konu hakkında yaptığı açıklamada “Mevsim geçişlerine baktığımız zaman bahar mevsimlerinin artık eskisi gibi geçmediğini, kış mevsimlerinin de eskisi gibi geçmediğini görüyoruz. Bu tür mevsim değişiklikleri, çeşitli sonuçlar ortaya çıkarıyor. Bunlardan en önemlisi ve üzerinde durmamız gereken konu ise kuraklık” dedi.  ‘YERLİ VE MİLLİ ÜRETİM ARTTIRILMALI’ Başkan Çanakçı, açıklamasını sürdürerek “Başta buğday olmak üzere birçok üründe belli bir miktarda stok yapmamız gerektiğini görüyoruz. Her mevsimde, yağmur yağışının az oluşu gibi birçok nedenden ötürü istenen düzeyde ürün çıkmazsa sorun yaşayabilme durumu ile karşı karşıya kalabiliriz. Olası bir kuraklığın boyutu artarsa, paramız olsa bile ürün bulmak mümkün olmayabilir. Bundan ötürü en önemli çaremiz, yerli ve milli üretimi arttırmaktır. Bunu yapabilmek adına sıkı bir şekilde çalışmalı, olası sorunları kendi imkanlarımızla çok daha iyi bir şekilde çözebiliriz” dedi Başkan Çanakçı, “Ürün bolluğunu arttırmak için ülkemizdeki tarım yapılabilecek tüm toprakları kullanmamız, ekim yapmamız gerekli ve önemlidir. Yapısal sorunlar üzerinde yoğun bir şekilde çalışmalıyız. Yine çiftçilerimizin elektrik ve su gibi maliyetleri artacağı için bu ücretlerde indirime gidilmesi de gerekiyor. Yani çiftçimize bu konuda destek olunması, verilen desteklerin arttırılması oldukça önemli. Toprağımızı ve suyumuzu en iyi şekilde kullanmayı bilmeli, olası kuraklığa karşı ürün bolluğunu arttırabilecek düzenlemeler üzerinde düşünmeliyiz” dedi.
Gölcük Ziraat Odası Başkanı Bekir Çanakçı, ürün azlığının olmaması için toprakların daha çok ekilmesi gerektiğini, boş toprağın kalmaması ve ürün bolluğunun arttırılmasının önemli olduğunu ifade etti.

 Başkan Çanakçı, konu hakkında yaptığı açıklamada “Mevsim geçişlerine baktığımız zaman bahar mevsimlerinin artık eskisi gibi geçmediğini, kış mevsimlerinin de eskisi gibi geçmediğini görüyoruz. Bu tür mevsim değişiklikleri, çeşitli sonuçlar ortaya çıkarıyor. Bunlardan en önemlisi ve üzerinde durmamız gereken konu ise kuraklık” dedi.
 ‘YERLİ VE MİLLİ ÜRETİM ARTTIRILMALI’
Başkan Çanakçı, açıklamasını sürdürerek “Başta buğday olmak üzere birçok üründe belli bir miktarda stok yapmamız gerektiğini görüyoruz. Her mevsimde, yağmur yağışının az oluşu gibi birçok nedenden ötürü istenen düzeyde ürün çıkmazsa sorun yaşayabilme durumu ile karşı karşıya kalabiliriz. Olası bir kuraklığın boyutu artarsa, paramız olsa bile ürün bulmak mümkün olmayabilir. Bundan ötürü en önemli çaremiz, yerli ve milli üretimi arttırmaktır. Bunu yapabilmek adına sıkı bir şekilde çalışmalı, olası sorunları kendi imkanlarımızla çok daha iyi bir şekilde çözebiliriz” dedi
Başkan Çanakçı, “Ürün bolluğunu arttırmak için ülkemizdeki tarım yapılabilecek tüm toprakları kullanmamız, ekim yapmamız gerekli ve önemlidir. Yapısal sorunlar üzerinde yoğun bir şekilde çalışmalıyız. Yine çiftçilerimizin elektrik ve su gibi maliyetleri artacağı için bu ücretlerde indirime gidilmesi de gerekiyor. Yani çiftçimize bu konuda destek olunması, verilen desteklerin arttırılması oldukça önemli. Toprağımızı ve suyumuzu en iyi şekilde kullanmayı bilmeli, olası kuraklığa karşı ürün bolluğunu arttırabilecek düzenlemeler üzerinde düşünmeliyiz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.