ÇANAKKALE RUHU İLE

Gündem 17.03.2017 - 16:12, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

ÇANAKKALE RUHU İLE

AK Parti İlçe Başkanı İdris Alp 18 Mart Çanakkale zaferiyle ilgili bir mesaj yayınladı.

Başkan Alp ;Bundan 102 yıl önce  Çanakkale ' de yazılan destanı , o destanın tüm kahramanlarını bir kez daha hürmetle ve minnetle yad ediyorum. Çanakkale, bin yıllık tarihimizin her anına damga vuran istiklal ve istikbalimiz konusunda ki kararlılığımızın , iman gücünün, çok büyük fedakarlıklarla bir kez daha teyit edildiği yerdir. Tarihte eşi benzeri olmayan bu büyük destan , namusu bildiği vatanının ve milletinin bekası için gözlerini kırpmadan canlarını vermeyi göze alan yüzbinlerce kahramanın eseridir. Bu kahramanlar " Gül bahçesine girercesine " toprağa düşmüş, dünyayı kendilerine hayran bırakan mücadeleleriyle " ÇANAKKALE GEÇİLMEZ " sözünü daha doğrusu bu sözün altında yatan inancı ve kararlılığı, tarihe kanlarıyla yazmışlardır. Bunun için Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy Çanakkale' de savaşan kahramanları Bedr' in aslanlarıyla mukayese etmiş , mezar taşı olarak başlarına Kabe'yi layık görmüştür. Aynı zamanda Çanakkale zaferi, binlerce yıllık şanlı tarihe sahip milletimizin, son asırlarda yaşadığı hüsrandan silkinişinin, adeta kendi küllerinden yeniden " Dirilişinin " sembolüdür. Milletimizin 18 yaşında seçilmiş nesillerini feda etme pahasına Çanakkale' de gerçekleştirilen mücadelede ki ateşlenme, kendimizde Kurtuluş Savaşını yapacak gücü bulmamız ve yeni devletimizi kurmamızla sonuçlanmıştır. Geçmişimizden aldığımız her dersin, geleceğimizi aydınlatan bizlere yol gösteren bir ışık olduğunu unutmamalıyız. Çanakkale bizim için, 102 yıl geçmiş olsada ne kadar şerefli ve asil bir millet olduğumuzun kanıtıdır. Çanakkale ruhunun, milletin hiçbir engel tanımamaktaki azminin birlik, beraberlik ve kardeşlikten ödün vermeme konusundaki kararlılığın göstergesi olduğu, çanakkale geçilmez dedirten ecdadımızdan miras aldığımız vatan sevgisi, bizlere emanet edilmiş bu aziz vatana, günümüzde ve gelecekte, aynı şuur ve sadakatle sahip çıkacağımızın da güvencesidir. Kadim medeniyetimizden ilham ve kuvvet alan bizler, milletçe hep birlikte ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarma gayreti içerisinde olmaya devam edeceğiz. Bu duygularla bir kez daha Çanakkale Zafer'inin 102. yıldönümünü kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere, bu zaferde payı olan tüm kahramanlarımızı rahmet ve minnetle anıyorum.
AK Parti İlçe Başkanı İdris Alp 18 Mart Çanakkale zaferiyle ilgili bir mesaj yayınladı.

Başkan Alp ;Bundan 102 yıl önce  Çanakkale ' de yazılan destanı , o destanın tüm kahramanlarını bir kez daha hürmetle ve minnetle yad ediyorum.

Çanakkale, bin yıllık tarihimizin her anına damga vuran istiklal ve istikbalimiz konusunda ki kararlılığımızın , iman gücünün, çok büyük fedakarlıklarla bir kez daha teyit edildiği yerdir.

Tarihte eşi benzeri olmayan bu büyük destan , namusu bildiği vatanının ve milletinin bekası için gözlerini kırpmadan canlarını vermeyi göze alan yüzbinlerce kahramanın eseridir.

Bu kahramanlar " Gül bahçesine girercesine " toprağa düşmüş, dünyayı kendilerine hayran bırakan mücadeleleriyle " ÇANAKKALE GEÇİLMEZ " sözünü daha doğrusu bu sözün altında yatan inancı ve kararlılığı, tarihe kanlarıyla yazmışlardır.

Bunun için Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy Çanakkale' de savaşan kahramanları Bedr' in aslanlarıyla mukayese etmiş , mezar taşı olarak başlarına Kabe'yi layık görmüştür.

Aynı zamanda Çanakkale zaferi, binlerce yıllık şanlı tarihe sahip milletimizin, son asırlarda yaşadığı hüsrandan silkinişinin, adeta kendi küllerinden yeniden " Dirilişinin " sembolüdür.

Milletimizin 18 yaşında seçilmiş nesillerini feda etme pahasına Çanakkale' de gerçekleştirilen mücadelede ki ateşlenme, kendimizde Kurtuluş Savaşını yapacak gücü bulmamız ve yeni devletimizi kurmamızla sonuçlanmıştır.

Geçmişimizden aldığımız her dersin, geleceğimizi aydınlatan bizlere yol gösteren bir ışık olduğunu unutmamalıyız.

Çanakkale bizim için, 102 yıl geçmiş olsada ne kadar şerefli ve asil bir millet olduğumuzun kanıtıdır.

Çanakkale ruhunun, milletin hiçbir engel tanımamaktaki azminin birlik, beraberlik ve kardeşlikten ödün vermeme konusundaki kararlılığın göstergesi olduğu, çanakkale geçilmez dedirten ecdadımızdan miras aldığımız vatan sevgisi, bizlere emanet edilmiş bu aziz vatana, günümüzde ve gelecekte, aynı şuur ve sadakatle sahip çıkacağımızın da güvencesidir. Kadim medeniyetimizden ilham ve kuvvet alan bizler, milletçe hep birlikte ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarma gayreti içerisinde olmaya devam edeceğiz.

Bu duygularla bir kez daha Çanakkale Zafer'inin 102. yıldönümünü kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere, bu zaferde payı olan tüm kahramanlarımızı rahmet ve minnetle anıyorum.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.