Çanakkale Müzesine Yoğun İlgi

Gölcük 13.08.2013 - 23:35, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:15
 

Çanakkale Müzesine Yoğun İlgi

1915 Çanakkale Şehitlik Gezici Savaş Müzesi sayesinde Çanakkale ruhu Değirmendere’de yaşatıldı

Genel merkezi Ankara’da bulunan T.C. Gaziler Vakfı 1915 Çanakkale Şehitlik Gezici Müzesinde Çanakkale Destanı’nın anlatıldığı savaş döneminden kalan gerçek eserler ve görsel objelerde oluşturulan Müze Değirmendere’de yoğun ilgi gördü.     Tüm yurt çapındaki şehir meydanlarında sergilemek üzere hazırlanan Müze ile ilgili 18 Mart yılından bu yana yaklaşık olarak 40 il 700 ilçede ve ayrıca 1400 okulda seminerler verildi. T.C. Gaziler Vakfı 1915 Çanakkale Şehitlik Gezici Otobüs Müzesi Müze Sorumlusu Engin Korkmaz, “11 milyon kişiye hitap ettik ve müzemizi sergiledik. İmkanları olmayıp da bu mukaddes şehitlerimizi ve bir zamanlar çetin mücadeleler verilmiş milletimiz için kutsal olan bu toprakları ziyaret edemeyen tüm halkımıza bir nebze de olsa onların kokusunu belediyenin desteği ile getiriyoruz”dedi.   SAVAŞTAN KALAN 3 BİN ESER YER ALIYOR Savaştan kalan 3 bin eserin yer aldığı Müze ‘ye olan ilgiden memnun olduğunu dile getiren Korkmaz, ‘’Amacımız Çanakkale ruhunu yaşatmak üzere hazırlanan bir sosyal sorumluluk projesidir ve hazırlamış olduğumuz bu sosyal sorumluluk projesini sizlerin desteği ile halkımızın hizmetine ücretsiz olarak sunuyoruz. Bu konuda tüm belediyelerimiz mülki idari kurumlarımız ve halkımız bizlerden desteğini esirgemiyor. Şehirlerinde bizleri misafir eden tüm belediyelerimize T.C. gaziler vakfı olarak şükranlarımızı sunuyoruz. Emeği geçen herkese binlerce teşekkür. Bizler de üzerimize düşen bu hazırlamış olduğumuz sosyal sorumluluk projesini ve Çanakkale’deki geçmişimizi anlatmaya canı gönülden hazırız.10 Gün boyunca Değirmendere kaldık. Özellikle çocuk misafirlerimiz çok oldu. Beklenenin üzerinde ilgi gördük.. Katkılarından dolayı Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş’e çok teşekkür ederiz’’ dedi.    
1915 Çanakkale Şehitlik Gezici Savaş Müzesi sayesinde Çanakkale ruhu Değirmendere’de yaşatıldı

Genel merkezi Ankara’da bulunan T.C. Gaziler Vakfı 1915 Çanakkale Şehitlik Gezici Müzesinde Çanakkale Destanı’nın anlatıldığı savaş döneminden kalan gerçek eserler ve görsel objelerde oluşturulan Müze Değirmendere’de yoğun ilgi gördü.

 

 

Tüm yurt çapındaki şehir meydanlarında sergilemek üzere hazırlanan Müze ile ilgili 18 Mart yılından bu yana yaklaşık olarak 40 il 700 ilçede ve ayrıca 1400 okulda seminerler verildi. T.C. Gaziler Vakfı 1915 Çanakkale Şehitlik Gezici Otobüs Müzesi Müze Sorumlusu Engin Korkmaz, “11 milyon kişiye hitap ettik ve müzemizi sergiledik. İmkanları olmayıp da bu mukaddes şehitlerimizi ve bir zamanlar çetin mücadeleler verilmiş milletimiz için kutsal olan bu toprakları ziyaret edemeyen tüm halkımıza bir nebze de olsa onların kokusunu belediyenin desteği ile getiriyoruz”dedi.

 

SAVAŞTAN KALAN 3 BİN ESER YER ALIYOR

Savaştan kalan 3 bin eserin yer aldığı Müze ‘ye olan ilgiden memnun olduğunu dile getiren Korkmaz, ‘’Amacımız Çanakkale ruhunu yaşatmak üzere hazırlanan bir sosyal sorumluluk projesidir ve hazırlamış olduğumuz bu sosyal sorumluluk projesini sizlerin desteği ile halkımızın hizmetine ücretsiz olarak sunuyoruz. Bu konuda tüm belediyelerimiz mülki idari kurumlarımız ve halkımız bizlerden desteğini esirgemiyor. Şehirlerinde bizleri misafir eden tüm belediyelerimize T.C. gaziler vakfı olarak şükranlarımızı sunuyoruz. Emeği geçen herkese binlerce teşekkür. Bizler de üzerimize düşen bu hazırlamış olduğumuz sosyal sorumluluk projesini ve Çanakkale’deki geçmişimizi anlatmaya canı gönülden hazırız.10 Gün boyunca Değirmendere kaldık. Özellikle çocuk misafirlerimiz çok oldu. Beklenenin üzerinde ilgi gördük.. Katkılarından dolayı Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş’e çok teşekkür ederiz’’ dedi.


 
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.