LASTİK İŞ
ismail

CANLAR KOSGEM'E EMANET

08.06.2018 - 12:32, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

CANLAR KOSGEM'E EMANET

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi bünyesinde faaliyet gösteren KOSKEM’in cankurtaranları, sahillerdeki görevleri için hazırlanıyorlar. İçerisinde STK gönüllülerinin de bulunduğu 200 cankurtaran yaz boyunca denizde boğulma vakalarına karşı nöbette olacak. Geçtiğimiz yıllarda film sahnelerini aratmayan görüntülerle vatandaşları kurtaran cankurtaranlar, azgın dalgalarla mücadele ederek yüzlerce kişinin hayatını kurtardı.

9 HAZİRAN’DA GÖREV BAŞINDA Bu yıl 9 Haziran’da başlayacak olan yaz sezonu için cankurtaranlar tam teçhizat göreve hazır durumdalar. Her yaz olduğu gibi bu yaz da Kocaeli sahillerinde boğulma vakalarına karşı cankurtaranlar görev başında olacak. Gün boyu sahillerde boğulma vakası gözlemleyen cankurtaranlar olası durumlara anında müdahale ederek hayat kurtarmaya devam edecek.   200 CANKURTARAN Vatandaşlar cankurtaranların görev yaptığı sahillerde gönül rahatlığıyla denize girebiliyor. Bu yıl Kocaeli İtfaiye Dairesi personeli ve gönüllüler, Gebze Teknik Üniversitesi, Akut Kocaeli, MAG Kocaeli Şubesi, Kocaeli Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Topluluğu Derneği, Mercan Yüzme Kulübü ve Kocaeli Yüzme Kulübü’nden toplam 200 cankurtaran görev alacak.   10 GÖREV BÖLGESİ Halkın güvenli bir şekilde denize girebilmeleri için İtfaiye Daire Başkanlığı KOSKEM tarafından 2005 yılında başlatılan su kazalarını engelleme hizmeti; 2008 yıllarına kadar 1 bölgede hafta sonları gerçekleştirilirken, bugün itibariyle haftanın 7 günü Karamürsel Altın Kemer plajı, Ereğli Plajı, Darıca Bayramoğlu Halk Plajı, Darıca Bayramoğlu (Kadınlar Plajı) ve Karadeniz sahillerinde ise Cebeci Halk Plajı, Kerpe Halk Plajı, Kumcağız Halk Plajı, Sarısu Halk Plajı, Seyrek Halk Plajı, Bağırganlı Halk Plajı olmak üzere 10 bölgede çalışma yapacak. 9 Haziran’da başlayacak olan sezon 16 Eylül’de de sona erecek.   7 BİN 471 KİŞİ KURTARILDI              Su Kazaları Engelleme Hizmetleri(KOSKEM) ile ilgili istatistikî veriler incelendiğinde, yıllar geçtikçe boğulma vakalarında azalma, kurtarılan insan sayısında artış gözlemleniyor. 2005 yılından bugüne kadar toplam 7 bin 471 kişi boğulmaktan kurtarıldı. 2017 yılı yaz sezonu boyunca ayrıca 737 kişiye de ambulans sağlık hizmetleri sunuldu.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi bünyesinde faaliyet gösteren KOSKEM’in cankurtaranları, sahillerdeki görevleri için hazırlanıyorlar. İçerisinde STK gönüllülerinin de bulunduğu 200 cankurtaran yaz boyunca denizde boğulma vakalarına karşı nöbette olacak. Geçtiğimiz yıllarda film sahnelerini aratmayan görüntülerle vatandaşları kurtaran cankurtaranlar, azgın dalgalarla mücadele ederek yüzlerce kişinin hayatını kurtardı.

9 HAZİRAN’DA GÖREV BAŞINDA

Bu yıl 9 Haziran’da başlayacak olan yaz sezonu için cankurtaranlar tam teçhizat göreve hazır durumdalar. Her yaz olduğu gibi bu yaz da Kocaeli sahillerinde boğulma vakalarına karşı cankurtaranlar görev başında olacak. Gün boyu sahillerde boğulma vakası gözlemleyen cankurtaranlar olası durumlara anında müdahale ederek hayat kurtarmaya devam edecek.

 

200 CANKURTARAN

Vatandaşlar cankurtaranların görev yaptığı sahillerde gönül rahatlığıyla denize girebiliyor. Bu yıl Kocaeli İtfaiye Dairesi personeli ve gönüllüler, Gebze Teknik Üniversitesi, Akut Kocaeli, MAG Kocaeli Şubesi, Kocaeli Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Topluluğu Derneği, Mercan Yüzme Kulübü ve Kocaeli Yüzme Kulübü’nden toplam 200 cankurtaran görev alacak.

 

10 GÖREV BÖLGESİ

Halkın güvenli bir şekilde denize girebilmeleri için İtfaiye Daire Başkanlığı KOSKEM tarafından 2005 yılında başlatılan su kazalarını engelleme hizmeti; 2008 yıllarına kadar 1 bölgede hafta sonları gerçekleştirilirken, bugün itibariyle haftanın 7 günü Karamürsel Altın Kemer plajı, Ereğli Plajı, Darıca Bayramoğlu Halk Plajı, Darıca Bayramoğlu (Kadınlar Plajı) ve Karadeniz sahillerinde ise Cebeci Halk Plajı, Kerpe Halk Plajı, Kumcağız Halk Plajı, Sarısu Halk Plajı, Seyrek Halk Plajı, Bağırganlı Halk Plajı olmak üzere 10 bölgede çalışma yapacak. 9 Haziran’da başlayacak olan sezon 16 Eylül’de de sona erecek.

 

7 BİN 471 KİŞİ KURTARILDI             

Su Kazaları Engelleme Hizmetleri(KOSKEM) ile ilgili istatistikî veriler incelendiğinde, yıllar geçtikçe boğulma vakalarında azalma, kurtarılan insan sayısında artış gözlemleniyor. 2005 yılından bugüne kadar toplam 7 bin 471 kişi boğulmaktan kurtarıldı. 2017 yılı yaz sezonu boyunca ayrıca 737 kişiye de ambulans sağlık hizmetleri sunuldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.