ÇARŞAFLI SOYGUNCUYA 42 YIL HAPİS

Gündem 28.12.2016 - 10:49, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

ÇARŞAFLI SOYGUNCUYA 42 YIL HAPİS

Gölcük’te bulunan Halk Bank şubesine girerek içerideki çalışanları ve müşterileri rehin alan ve düzenlenen operasyon neticesinden ağır yaralı kurtulan çarşaflı soyguncu İsmail İpek’e karar duruşmasında 5 ayrı suçtan toplam 42 yıl ceza verildi

4. duruşması gerçekleştirilen davaya Halk Bank’ın avukatı aynı zamanda olay sırasında camdan atlayarak iki ayağı kırılan bir mağdur olan İbrahim Ulufer ile sanık avukatı Hüseyin Coşkun katılım gösterdi.  Karar duruşmasında yağma suçundan 7 yıl, kişiyi hürriyetten yoksun bırakma suçundan 24 yıl, kamu görevlisine mukavemetten 6 yıl, patlayıcı madde bulundurmaktan 4 yıl ve ruhsatsız silah bulundurmaktan 1 yıl ceza verilerek tutukluluk halinin devamına karar verildi. İsmail İpek Metris R tipi Kapalı İnfaz Kurumu Rehabilitasyon Merkezi’nde kurulan kamera sistemi ile mahkemeye katılım sağladı. Kör ve yürüyemeyen İpek savunmasında, “ Herkesten özür diliyorum. Suçumu kabul ediyorum ve tahliyemi istiyorum” dedi.   SANIK DURUŞMAYA KATILDI Gölcük Merkez Mahallesi Amiral Sağlam Caddesi üzerinde bulunan bir bankaya soygun amacıyla girerek içerideki 14 kişiyi rehin alan İsmail İpek (44), yaklaşık 6,5 saatlik ikna çabaları sonuç vermeyince gerçekleştirilen operasyonda Özel Harekat timleri tarafından vurularak ağır yaralanmıştı. Soyguncu ilk olarak Gölcük Devlet Hastanesi’ne kaldırılıp tedavi altına alınmış ve artık yaşamına görme engelli olarak devam edeceği açıklanmıştı. Soyguncu yaralı olarak kurtulduğu için hakkında kamu davası açıldı. Konuyla alakalı davanın 4. duruşması Kocaeli Adliyesi 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Geçtiğimiz duruşmalara katılamayan sanık İsmail İpek bu duruşmaya katıldı.   MÜTALAA VERİLMİŞTİ Bir önceki duruşmada mütalaasını veren Cumhuriyet Savcısı esas hakkında verdiği mütalaada silahla yağmalamak, mala zarar vermek, direnmek, patlayıcı madde taşımak, rehin almak suçundan İsmail İpek’in mahkum olmasını talep etmişti. Mütalaanın okunmasının ardından sanık avukatı Hüseyin Coşkun esas hakkında savunmasını vermek için süre istemiş dava bugüne ertelenmişti.
Gölcük’te bulunan Halk Bank şubesine girerek içerideki çalışanları ve müşterileri rehin alan ve düzenlenen operasyon neticesinden ağır yaralı kurtulan çarşaflı soyguncu İsmail İpek’e karar duruşmasında 5 ayrı suçtan toplam 42 yıl ceza verildi

4. duruşması gerçekleştirilen davaya Halk Bank’ın avukatı aynı zamanda olay sırasında camdan atlayarak iki ayağı kırılan bir mağdur olan İbrahim Ulufer ile sanık avukatı Hüseyin Coşkun katılım gösterdi.  Karar duruşmasında yağma suçundan 7 yıl, kişiyi hürriyetten yoksun bırakma suçundan 24 yıl, kamu görevlisine mukavemetten 6 yıl, patlayıcı madde bulundurmaktan 4 yıl ve ruhsatsız silah bulundurmaktan 1 yıl ceza verilerek tutukluluk halinin devamına karar verildi. İsmail İpek Metris R tipi Kapalı İnfaz Kurumu Rehabilitasyon Merkezi’nde kurulan kamera sistemi ile mahkemeye katılım sağladı. Kör ve yürüyemeyen İpek savunmasında, “ Herkesten özür diliyorum. Suçumu kabul ediyorum ve tahliyemi istiyorum” dedi.

 

SANIK DURUŞMAYA KATILDI

Gölcük Merkez Mahallesi Amiral Sağlam Caddesi üzerinde bulunan bir bankaya soygun amacıyla girerek içerideki 14 kişiyi rehin alan İsmail İpek (44), yaklaşık 6,5 saatlik ikna çabaları sonuç vermeyince gerçekleştirilen operasyonda Özel Harekat timleri tarafından vurularak ağır yaralanmıştı. Soyguncu ilk olarak Gölcük Devlet Hastanesi’ne kaldırılıp tedavi altına alınmış ve artık yaşamına görme engelli olarak devam edeceği açıklanmıştı. Soyguncu yaralı olarak kurtulduğu için hakkında kamu davası açıldı. Konuyla alakalı davanın 4. duruşması Kocaeli Adliyesi 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Geçtiğimiz duruşmalara katılamayan sanık İsmail İpek bu duruşmaya katıldı.

 

MÜTALAA VERİLMİŞTİ

Bir önceki duruşmada mütalaasını veren Cumhuriyet Savcısı esas hakkında verdiği mütalaada silahla yağmalamak, mala zarar vermek, direnmek, patlayıcı madde taşımak, rehin almak suçundan İsmail İpek’in mahkum olmasını talep etmişti. Mütalaanın okunmasının ardından sanık avukatı Hüseyin Coşkun esas hakkında savunmasını vermek için süre istemiş dava bugüne ertelenmişti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.