LASTİK İŞ
ismail

ÇEKER: HALKIN SAĞLIĞI İLE OYNAMAYIN

Sağlık 07.11.2020 - 09:25, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:17
 

ÇEKER: HALKIN SAĞLIĞI İLE OYNAMAYIN

Türk Sağlık-Sen Kocaeli Şubesi Başkanı Ömer Çeker, Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görev yapan sağlık çalışanlarının sorunlarını yerinde dinledi. Hastane ziyareti sonrası açıklamalarda bulundu.

Şube Başkanı Çeker yapmış olduğu açıklamada; “Hastanede yapılan usulsüz uygulamalara tepki göstererek ” Kurum idarecilerinin yanlış dan dönmelerini personel görevlendirmelerinde kanun ve yönetmenlikler ışığında hareket ederek çalışama barışını bozmamalıdırlar          Bazı yöneticiler pandeminin arkasına sığınarak, pandemiyi gerekçe göstererek akıl almaz uygulamalara imza atmaya çalışmaları nedeniyle halkın sağlığı ile oynamaktadırlar. Yoğun bakımda  sağlık çalışanı ihtiyacı olmadığı halde veya ihtiyaç var ise  yasak olduğu halde hastanenin idari kısmında idari memur olarak görev yapan hemşireleri veya kadrosu hastanede iken Darıca Ağız Diş Sağlığı Merkezine geçici görevde gönderilen hemşirenin geçici görevlendirilmesinin iptalini istemeyerek, yoğun bakım bilgisi ve tecrübesi olmayan, eğitim almamış Anestezi Teknisyenlerinin  görev tanımları dışında 2. Düzey Dahili Yoğun bakım ve 3. Düzey Yoğun ünitesinde usulsüz bir şekilde görev alanları dışında görevlendirilmelerinin izahı mümkün değildir. Sendika olarak idare tavsiyemiz “halkın sağlığı ile oynamayın.” Çalışanlar sahipsiz değildir.             Türk Sağlık-Sen Kocaeli Şubesi olarak kurulduğumuz günden bu güne kadar üyelerimizin yanında olmaya, hatta üye olmayanlarında haklarını savunmak için gece gündüz demeden çalışıyoruz. Özellikle pandemi başlangıcından itibaren önceliğimiz olan halkımızın sağlığı için sağlık çalışanları canlarını ortaya koymakta, malesef birçok sağlık çalışanımızda pandemi sonrasında hayatını kaybetmektedir. Böylesi bir ortamda yerel ve ulusal basında sağlık çalışanlarını alkışlatanlar, hakları ödenmez diyenlerin verdikleri sözleri tutmadığı gibi aksine idarelerde akıl almaz uygulamalara da imza atmaktadırlar.          Türk Sağlık-Sen olarak uyarıyoruz, usulsüz görevlendirme yapanlar, bu usulsüzlüklere göz yumanların hakkında kanunlar önünde tüm yasal işlemleri başlatacağımızın da bilinmesini istiyoruz. Bu konuda İl Sağlık Müdürlüğümüze, Kocaeli Valiliğimize ve Sağlık Bakanlığımıza kadar konuyu taşıyacağımızdan ve sağlık çalışanlarımızın haklarını sonuna kadar arayacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Son olarak sağlık çalışanlarımız 7 gün 24 saat halkımıza sağlık hizmeti dağıtmaya devam ederken, huzurlarını kaçırmayın. Sağlık çalışanları bu zor dönemde halkımızın yanında olmaya, şifa dağıtmaya devam edecektir. Türk Sağlık Sen olarak sağlık çalışanlarının sorunlarının takipçisi olacağız.
Türk Sağlık-Sen Kocaeli Şubesi Başkanı Ömer Çeker, Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görev yapan sağlık çalışanlarının sorunlarını yerinde dinledi. Hastane ziyareti sonrası açıklamalarda bulundu.

Şube Başkanı Çeker yapmış olduğu açıklamada; “Hastanede yapılan usulsüz uygulamalara tepki göstererek ” Kurum idarecilerinin yanlış dan dönmelerini personel görevlendirmelerinde kanun ve yönetmenlikler ışığında hareket ederek çalışama barışını bozmamalıdırlar

         Bazı yöneticiler pandeminin arkasına sığınarak, pandemiyi gerekçe göstererek akıl almaz uygulamalara imza atmaya çalışmaları nedeniyle halkın sağlığı ile oynamaktadırlar. Yoğun bakımda  sağlık çalışanı ihtiyacı olmadığı halde veya ihtiyaç var ise  yasak olduğu halde hastanenin idari kısmında idari memur olarak görev yapan hemşireleri veya kadrosu hastanede iken Darıca Ağız Diş Sağlığı Merkezine geçici görevde gönderilen hemşirenin geçici görevlendirilmesinin iptalini istemeyerek, yoğun bakım bilgisi ve tecrübesi olmayan, eğitim almamış Anestezi Teknisyenlerinin  görev tanımları dışında 2. Düzey Dahili Yoğun bakım ve 3. Düzey Yoğun ünitesinde usulsüz bir şekilde görev alanları dışında görevlendirilmelerinin izahı mümkün değildir. Sendika olarak idare tavsiyemiz “halkın sağlığı ile oynamayın.” Çalışanlar sahipsiz değildir.  

          Türk Sağlık-Sen Kocaeli Şubesi olarak kurulduğumuz günden bu güne kadar üyelerimizin yanında olmaya, hatta üye olmayanlarında haklarını savunmak için gece gündüz demeden çalışıyoruz. Özellikle pandemi başlangıcından itibaren önceliğimiz olan halkımızın sağlığı için sağlık çalışanları canlarını ortaya koymakta, malesef birçok sağlık çalışanımızda pandemi sonrasında hayatını kaybetmektedir. Böylesi bir ortamda yerel ve ulusal basında sağlık çalışanlarını alkışlatanlar, hakları ödenmez diyenlerin verdikleri sözleri tutmadığı gibi aksine idarelerde akıl almaz uygulamalara da imza atmaktadırlar.

         Türk Sağlık-Sen olarak uyarıyoruz, usulsüz görevlendirme yapanlar, bu usulsüzlüklere göz yumanların hakkında kanunlar önünde tüm yasal işlemleri başlatacağımızın da bilinmesini istiyoruz. Bu konuda İl Sağlık Müdürlüğümüze, Kocaeli Valiliğimize ve Sağlık Bakanlığımıza kadar konuyu taşıyacağımızdan ve sağlık çalışanlarımızın haklarını sonuna kadar arayacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Son olarak sağlık çalışanlarımız 7 gün 24 saat halkımıza sağlık hizmeti dağıtmaya devam ederken, huzurlarını kaçırmayın. Sağlık çalışanları bu zor dönemde halkımızın yanında olmaya, şifa dağıtmaya devam edecektir. Türk Sağlık Sen olarak sağlık çalışanlarının sorunlarının takipçisi olacağız.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.