LASTİK İŞ
ismail

ÇEKER ''SAĞLIK ÇALIŞANLARI MUTSUZ''

Sağlık 16.09.2019 - 12:41, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

ÇEKER ''SAĞLIK ÇALIŞANLARI MUTSUZ''

Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı, Türkiye Kamu Sen Denetleme Kurulu Üyesi, Ömer Çeker Temsilciler ile birlikte Sağlık Çalışanlarının sorunları yerinde tespit etmek için Gölcük Necati Çelik Devlet hastanesinde görev yapan sağlık çalışanlarını ziyaret etti.

Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı, Türkiye Kamu Sen Denetleme Kurulu Üyesi, Ömer Çeker Gölçük İlce Temsilcisi Gürol Şanbayatlı, Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi İş Yeri Baş Temsilcisi Orhan Gazi Gencel, Temsilci Osman Kılıç ile birlikte Gölcük Necati Çelik Devlet hastanesinde görev yapan sağlık çalışanlarını ziyaret ederek sorunları yerinde tespit ettiler. Toplu sözleşmeyi ve sağlık sektöründeki gelişmeler hakkında çalışanları bilgilendiren Başkan Çeker. Ziyaret sonrası açıklamada bulundu.   Sağlık Çalışanlarının Yüzde Doksanı Mutsuz Başkan Çeker yapmış olduğu açıklamada; Sağlık Çalışanlarının sorunlarını tespit etmek ve 2020- 2021 yılı için Kamu İş Vereni İle Yetkili Sendikanın yapmış olduğu Toplu Sözleşmede yaşanan gelişmeler hakkında sağlık çalışanlarını bilgilendirmek için yeni çalışma yılının ilk ziyaretini Gölcük Necati Çelik Devlet hastanesinde görev yapan sağlık çalışanlarına gerçekleştirmiş olduk. Diyen Başkan Çeker; Sağlık çalışanlarının yüzde doksanı mutsuz   Liyakat ve Ehliyet Arşivin Tozlu Raflarına Kaldırılmıştır. Çeker; Yoğun iş yükü altında ezildikleri, iş yükünün ağır olmasına rağmen ekonomik karşılığını alamadıklarından hayat pahalığı karşısında geçim sıkıntısı çekmektedirler. İdareciler ve kamu işvereni liyakat ve ehliyeti arşivin tozlu raflarına kaldırılmıştırlar. Çalışanlar liyakat ve ehliyet kelimelerini hafızalarından sildikleri için hangi anlamı ifade ettiğini bilmemektedirler.  Siyasi veya idari torpili olanın anında mevki makama kavuştuğu, torpili olmayanın ise şartları ağır olan birimlerde görev yapmaktadırlar. Sağlık çalışanları ağır vergi yükü altında ezilmektedirler. Dedi.   Kamu Çalışanları, Emeklilerimiz Enflasyon Canavarına Teslim Edilmiştir Açıklamalarını sürdüren Çeker; 2020- 2021 yılı için kamu çalışanlarına yapılacak zam ve sosyal artışlar için yetkili sendika ile Kamu İş Vereni yapmış olduğu toplu sözleşmede memurun beklentileri karşılanmamıştır. Son bir yılda ortalama enflasyon 15 olmuştur. Doğal Gaza 53,8, Tütün ürünlerine ve çaya 50, Elektriğe 24, Kiraya 12, Gıdaya 17 Zam gelmiştir. Diyen Çeker; Memura ilk altı ay için 4, İkinci altı ay için 4 Zam verilmesine sebebiyet veren yetkili konfederasyon zam oranlarının yükseltilmesi için kamu işverenine karşı hukuki haklarını kullanmaya cesaret edememiştir. Dedi.   Memurun Ve Emeklinin Ahını Aldılar Başkan Çeker; Yetkili konfederasyon, Yüksek Hakem kurulu ile birlikte memurun ve emeklinin ahını aldılar. Uyuşmazlık tutanağı düzenlemekten yoksun yetkili fakat etkisiz iş bilmez konfederasyondan çalışanlar istifa etmek suretiyle gerekli dersi vermelidirler. Aksi takdirde mağduriyetleri devam edecektir. Sessiz tiyatroya tepkisiz kalmamalılar. Üyeliklerini sonlandırarak her zaman kamu çalışanlarının yanında olan Türk Sağlık Sen’e üye olmaları kendi menfaatlerinedir.
Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı, Türkiye Kamu Sen Denetleme Kurulu Üyesi, Ömer Çeker Temsilciler ile birlikte Sağlık Çalışanlarının sorunları yerinde tespit etmek için Gölcük Necati Çelik Devlet hastanesinde görev yapan sağlık çalışanlarını ziyaret etti.

Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı, Türkiye Kamu Sen Denetleme Kurulu Üyesi, Ömer Çeker Gölçük İlce Temsilcisi Gürol Şanbayatlı, Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi İş Yeri Baş Temsilcisi Orhan Gazi Gencel, Temsilci Osman Kılıç ile birlikte Gölcük Necati Çelik Devlet hastanesinde görev yapan sağlık çalışanlarını ziyaret ederek sorunları yerinde tespit ettiler. Toplu sözleşmeyi ve sağlık sektöründeki gelişmeler hakkında çalışanları bilgilendiren Başkan Çeker. Ziyaret sonrası açıklamada bulundu.

 

Sağlık Çalışanlarının Yüzde Doksanı Mutsuz

Başkan Çeker yapmış olduğu açıklamada; Sağlık Çalışanlarının sorunlarını tespit etmek ve 2020- 2021 yılı için Kamu İş Vereni İle Yetkili Sendikanın yapmış olduğu Toplu Sözleşmede yaşanan gelişmeler hakkında sağlık çalışanlarını bilgilendirmek için yeni çalışma yılının ilk ziyaretini Gölcük Necati Çelik Devlet hastanesinde görev yapan sağlık çalışanlarına gerçekleştirmiş olduk. Diyen Başkan Çeker; Sağlık çalışanlarının yüzde doksanı mutsuz

 

Liyakat ve Ehliyet Arşivin Tozlu Raflarına Kaldırılmıştır.

Çeker; Yoğun iş yükü altında ezildikleri, iş yükünün ağır olmasına rağmen ekonomik karşılığını alamadıklarından hayat pahalığı karşısında geçim sıkıntısı çekmektedirler. İdareciler ve kamu işvereni liyakat ve ehliyeti arşivin tozlu raflarına kaldırılmıştırlar. Çalışanlar liyakat ve ehliyet kelimelerini hafızalarından sildikleri için hangi anlamı ifade ettiğini bilmemektedirler.  Siyasi veya idari torpili olanın anında mevki makama kavuştuğu, torpili olmayanın ise şartları ağır olan birimlerde görev yapmaktadırlar. Sağlık çalışanları ağır vergi yükü altında ezilmektedirler. Dedi.

 

Kamu Çalışanları, Emeklilerimiz Enflasyon Canavarına Teslim Edilmiştir

Açıklamalarını sürdüren Çeker; 2020- 2021 yılı için kamu çalışanlarına yapılacak zam ve sosyal artışlar için yetkili sendika ile Kamu İş Vereni yapmış olduğu toplu sözleşmede memurun beklentileri karşılanmamıştır. Son bir yılda ortalama enflasyon 15 olmuştur. Doğal Gaza 53,8, Tütün ürünlerine ve çaya 50, Elektriğe 24, Kiraya 12, Gıdaya 17 Zam gelmiştir. Diyen Çeker; Memura ilk altı ay için 4, İkinci altı ay için 4 Zam verilmesine sebebiyet veren yetkili konfederasyon zam oranlarının yükseltilmesi için kamu işverenine karşı hukuki haklarını kullanmaya cesaret edememiştir. Dedi.

 

Memurun Ve Emeklinin Ahını Aldılar

Başkan Çeker; Yetkili konfederasyon, Yüksek Hakem kurulu ile birlikte memurun ve emeklinin ahını aldılar. Uyuşmazlık tutanağı düzenlemekten yoksun yetkili fakat etkisiz iş bilmez konfederasyondan çalışanlar istifa etmek suretiyle gerekli dersi vermelidirler. Aksi takdirde mağduriyetleri devam edecektir. Sessiz tiyatroya tepkisiz kalmamalılar. Üyeliklerini sonlandırarak her zaman kamu çalışanlarının yanında olan Türk Sağlık Sen’e üye olmaları kendi menfaatlerinedir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.