LASTİK İŞ
ismail

ÇEKİLEN ARAÇLAR E- KOCAELİ UYGULAMASIYLA BULUNUYOR

Gündem 26.11.2018 - 09:47, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

ÇEKİLEN ARAÇLAR E- KOCAELİ UYGULAMASIYLA BULUNUYOR

BüyükşehirTrafik Zabıta tarafından hatalı park nedeniyle çekilen araçların E – Kocaeli uygulaması üzerinden yapılan plaka sorgulamasıyla hangi otoparkta olduğu öğrenilebiliyor

Şehir içindeki otopark, cadde ve bulvarlarda hatalı park edilen araçlar, trafiğin aksamasına ve çeşitli sorunlara neden oluyor. Trafik zabıta ekipleri şehir merkezinde hatalı park yapan araçları, çekici aracıyla otoparka çekiyor. Büyükşehir Belediyesi Trafik Zabıta ekipleri tarafından hatalı araç parkından dolayı, aracı çekilen vatandaşlar Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından üretilen “E – Kocaeli” uygulamasıyla çekilen aracının hangi otoparkta olduğunu öğrenebiliyor. Uygulama ile çekilen araçların hatalı park halini gösteren fotoğrafları ve hangi otoparka çekildiği görülüyor.     ÇEKİLEN ARAÇLAR UYGULAMAYA KAYDEDİLİYOR Büyükşehir Belediyesi yeni bir uygulamayı hayata geçirdi. Bu kapsamda Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Trafik Zabıta ekipleri, il genelinde engelli otoparkı, durak yeri, kaldırım, yaya üst geçidi ve çiftli sıra parkı yapan araçları tespit ediyor. Tespit edilen araçlar zabıta ekipleri tarafından Mobil Zabıta Uygulaması sistemiyle ayrıntılı fotoğrafları çekiliyor, araç plakası ve çekildiği otopark sisteme işleniyor. Otoparka çekilen araçlara Trafik Zabıta ekiplerince cezai işlem uygulanıyor. Şuanda Mobil Zabıta Uygulaması, 10 çekici ekibi ve iki otopark görevlisi tarafından kullanılıyor.   ARACIN HANGİ OTOPARKTA OLDUĞU GÖRÜLÜYOR         Trafik Zabıta ekipleri tarafından sisteme fotoğrafları ve bilgileri girilip kaydedilen araç, otoparka çekiliyor. Aracı çekilen vatandaşlar, “E – Kocaeli” mobil uygulamasına girip menüdeki “İnteraktif” bölümünden “Zabıta Çekilen Araç Sorgulama” sekmesini seçip plaka numarasını girerek, aracının hatalı park edildiğini gösteren fotoğraflarını ve hangi otoparkta olduğunu görebiliyor. Plaka sorgulaması sonrasında uygulama içerisindeki sağ alt kısımda yer alan “Git” butonuna basıldığında, navigasyon uygulamalarıyla aracın çekildiği otoparkın yeri öğrenilebiliyor.   UYGULAMA ÜCRETSİZ İNDİRİLEBİLİYOR “E–Kocaeli” mobil uygulaması vatandaşlara ücretsiz olarak hizmet veriyor. Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından her geçen gün geliştirilerek yenilenen uygulama, Google Play ve App Store ücretsiz bir şekilde indirile biliniyor. Uygulamada belediye, ulaşım, kültür sanat, eğitim kurumları, sinema, nöbetçi eczane, İSU fatura sorgulama, KOMEK Kurslarına Başvuru ve zabıta çekilen araçları sorgulama gibi birçok farklı hizmetten yararlanılabiliyor.  
BüyükşehirTrafik Zabıta tarafından hatalı park nedeniyle çekilen araçların E – Kocaeli uygulaması üzerinden yapılan plaka sorgulamasıyla hangi otoparkta olduğu öğrenilebiliyor

Şehir içindeki otopark, cadde ve bulvarlarda hatalı park edilen araçlar, trafiğin aksamasına ve çeşitli sorunlara neden oluyor. Trafik zabıta ekipleri şehir merkezinde hatalı park yapan araçları, çekici aracıyla otoparka çekiyor. Büyükşehir Belediyesi Trafik Zabıta ekipleri tarafından hatalı araç parkından dolayı, aracı çekilen vatandaşlar Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından üretilen “E – Kocaeli” uygulamasıyla çekilen aracının hangi otoparkta olduğunu öğrenebiliyor. Uygulama ile çekilen araçların hatalı park halini gösteren fotoğrafları ve hangi otoparka çekildiği görülüyor.  

 

ÇEKİLEN ARAÇLAR UYGULAMAYA KAYDEDİLİYOR

Büyükşehir Belediyesi yeni bir uygulamayı hayata geçirdi. Bu kapsamda Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Trafik Zabıta ekipleri, il genelinde engelli otoparkı, durak yeri, kaldırım, yaya üst geçidi ve çiftli sıra parkı yapan araçları tespit ediyor. Tespit edilen araçlar zabıta ekipleri tarafından Mobil Zabıta Uygulaması sistemiyle ayrıntılı fotoğrafları çekiliyor, araç plakası ve çekildiği otopark sisteme işleniyor. Otoparka çekilen araçlara Trafik Zabıta ekiplerince cezai işlem uygulanıyor. Şuanda Mobil Zabıta Uygulaması, 10 çekici ekibi ve iki otopark görevlisi tarafından kullanılıyor.

 

ARACIN HANGİ OTOPARKTA OLDUĞU GÖRÜLÜYOR        

Trafik Zabıta ekipleri tarafından sisteme fotoğrafları ve bilgileri girilip kaydedilen araç, otoparka çekiliyor. Aracı çekilen vatandaşlar, “E – Kocaeli” mobil uygulamasına girip menüdeki “İnteraktif” bölümünden “Zabıta Çekilen Araç Sorgulama” sekmesini seçip plaka numarasını girerek, aracının hatalı park edildiğini gösteren fotoğraflarını ve hangi otoparkta olduğunu görebiliyor. Plaka sorgulaması sonrasında uygulama içerisindeki sağ alt kısımda yer alan “Git” butonuna basıldığında, navigasyon uygulamalarıyla aracın çekildiği otoparkın yeri öğrenilebiliyor.

 

UYGULAMA ÜCRETSİZ İNDİRİLEBİLİYOR

“E–Kocaeli” mobil uygulaması vatandaşlara ücretsiz olarak hizmet veriyor. Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından her geçen gün geliştirilerek yenilenen uygulama, Google Play ve App Store ücretsiz bir şekilde indirile biliniyor. Uygulamada belediye, ulaşım, kültür sanat, eğitim kurumları, sinema, nöbetçi eczane, İSU fatura sorgulama, KOMEK Kurslarına Başvuru ve zabıta çekilen araçları sorgulama gibi birçok farklı hizmetten yararlanılabiliyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.