LASTİK İŞ
ismail

ÇEVRE FELAKETİNİN PEŞİNE DÜŞTÜ

Asayiş 16.01.2017 - 08:42, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

ÇEVRE FELAKETİNİN PEŞİNE DÜŞTÜ

CHP Kocaeli Milletvekili Hürriyet iki ayrı bakana sunduğu soru önergesiyle; İzmit Körfezi’nde meydana gelen petrol sızıntısı kaynaklı çevre felaketi meclis gündemine getirdi.

CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, Kocaeli’nin geneline yayılan çevre felaketinin peşine düştü. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’ye iki ayrı soru önergesi sunan Milletvekili Hürriyet, sorumluların bir an önce yakalanmasını istedi. NEREDEN KAYNAKLANDIĞI BULUNMALI Soru önergesi hakkında açıklamada bulunan CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet şunları kaydetti; “Poliport Limanı ve daha sonra İzmit Körfezi'nde 28 bölgede ortaya çıkan deniz kirliliği, tüm körfez deniz hayatını tehdit eder boyuta ulaşmış durumdadır. 13 Ocak 2017 itibariyle İzmit Körfezi’nde petrol sızıntısı görülmeye başlanmıştır.  İzmit Körfezi'nde yakıt sızıntısından dolayı meydana gelen deniz kirliliğinin nereden kaynaklandığı henüz bilinmiyor” “ONLARCA DENİZ CANLISI YOK OLDU!” Açıklamasına devam eden Milletvekili Hürriyet, “Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada; deniz kirliliğinin kontrol altına alındığı ve riskli durumun olmadığı açıklaması yapılmıştır. Ne var ki; İzmit Körfezi’nin 20 millik alanı içerisinde görülen yakıt sızıntısı deniz kuşlarının ölümüne neden olmuş, onlarca deniz canlısının yok olmasına yol açmıştır. Bunun aksini savunmak cehalete giden yolun başıdır. Sorumluların bir an önce yakalanması, en ağır cezalara çarptırılması gerekmektedir?” dedi.   HÜRRİYET’İN BAKANLARA SORDUĞU SORULAR 1.      İzmit Körfezi’nde meydana gelen yakıt sızıntısının sebebi nedir? 2.      Yaşanan kirliliğin sorumlusunun bulunması için ne gibi çalışmalar yürütülmektedir? 3.      Kirliliğe sebep olan kurum ya da kişiler hangi cezaya çarptırılacaktır? 4.      Bu kirliliğin bir daha yaşanmaması için ne gibi önlemler alınması planlanmaktadır?  
CHP Kocaeli Milletvekili Hürriyet iki ayrı bakana sunduğu soru önergesiyle; İzmit Körfezi’nde meydana gelen petrol sızıntısı kaynaklı çevre felaketi meclis gündemine getirdi.

CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, Kocaeli’nin geneline yayılan çevre felaketinin peşine düştü. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’ye iki ayrı soru önergesi sunan Milletvekili Hürriyet, sorumluların bir an önce yakalanmasını istedi.

NEREDEN KAYNAKLANDIĞI BULUNMALI

Soru önergesi hakkında açıklamada bulunan CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet şunları kaydetti; “Poliport Limanı ve daha sonra İzmit Körfezi'nde 28 bölgede ortaya çıkan deniz kirliliği, tüm körfez deniz hayatını tehdit eder boyuta ulaşmış durumdadır. 13 Ocak 2017 itibariyle İzmit Körfezi’nde petrol sızıntısı görülmeye başlanmıştır.  İzmit Körfezi'nde yakıt sızıntısından dolayı meydana gelen deniz kirliliğinin nereden kaynaklandığı henüz bilinmiyor”

“ONLARCA DENİZ CANLISI YOK OLDU!”

Açıklamasına devam eden Milletvekili Hürriyet, “Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada; deniz kirliliğinin kontrol altına alındığı ve riskli durumun olmadığı açıklaması yapılmıştır. Ne var ki; İzmit Körfezi’nin 20 millik alanı içerisinde görülen yakıt sızıntısı deniz kuşlarının ölümüne neden olmuş, onlarca deniz canlısının yok olmasına yol açmıştır. Bunun aksini savunmak cehalete giden yolun başıdır. Sorumluların bir an önce yakalanması, en ağır cezalara çarptırılması gerekmektedir?” dedi.

 

HÜRRİYET’İN BAKANLARA SORDUĞU SORULAR

1.      İzmit Körfezi’nde meydana gelen yakıt sızıntısının sebebi nedir?

2.      Yaşanan kirliliğin sorumlusunun bulunması için ne gibi çalışmalar yürütülmektedir?

3.      Kirliliğe sebep olan kurum ya da kişiler hangi cezaya çarptırılacaktır?

4.      Bu kirliliğin bir daha yaşanmaması için ne gibi önlemler alınması planlanmaktadır?





 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.