LASTİK İŞ

CHP'DE FOTOĞRAF KRİZİ

Asayiş 04.07.2018 - 15:13, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

CHP'DE FOTOĞRAF KRİZİ

24 Haziran seçimleri sonrasında CHP’den milletvekili seçilen Fatma Kaplan Hürriyet, Haydar Akar Ve Tahsin Tarhan mazbata töreni sonrası basın mensuplarına fotoğraf vermedi. İl Başkanı Cengiz Sarıbay ise olaya tepki gösterdi

Kocaeli Adliyesi’ne giderek seçim kurulundan mazbatalarını alan PM Üyesi Haydar Akar milletvekilleri  Fatma Kaplan Hürriyet ve  Tahsin Tarhan,  İl  başkanı Cengiz Sarıbay’la birlikte yaklaşık yarım saat adliyede kaldı. Seçim kurulunda görevlilerle sohbet eden CHP heyeti 2 buçukta dışarı çıktı CHP’liler dışarı çıktığı sırada ilk olarak il basın danışmanı Şive Bağdiken Haydar Akar’ı “Basın toplu fotoğraf ve açıklama almak istiyor. Merdivenlerde durursak iyi olur” diyerek uyardı. Bunun üzerine Haydar Akar açıklama ve fotoğrafa gerek olmadığını adliye karşısında partililerle birlikte çay ve kahve içeceklerini, dileyen gazetecilerin gelip fotoğraf alabileceğini söyledi. İl Başkanı Cengiz Sarıbay ve kimi partililer de açıklamanın iyi olacağını belirtti. Ancak Haydar Akar beraberinde Hürriyet ve birkaç partiliyle adliye karşısına geçerek çay ocağında oturdu. Birkaç dakika süren gerginlik sonrasında Sarıbay da çay ocağına geldi ve Akar’a bir kez daha açıklama yapılmasının iyi olacağını söyledi ancak Akar partililerle çay içtiklerini ifade ederek kararında diretti. Videolara da yansıyan bu diyalogtan sonra da İl Başkanı Sarıbay, milletvekili Tarhan ile birlikte adliye önünden ayrıldı. Partililer arasında ne yaşandığı bilinmiyor ancak fotoğraf krizinin katılımın az olmasından dolayı yaşandığı düşünülüyor. Zira CHP’li 3 ismin mazbata törenine İl Başkanı Cengiz Sarıbay ve birkaç il yöneticisi dışında hiç kimse katılmadı. İlçe başkanlarının meclis üyelerinin grup başkan vekillerinin ve daha kentimizde görev yapan pek çok CHP’linin neden mazbata törenine katılmadığı bilinmiyor. Hatırlanacağı gibi 24 Haziran seçimleri öncesinde milletvekili listesinde 3 mevcut vekil de yeniden aday gösterilmiş, partide değişim istediğini öne süren kimi çevreler 3 vekilin yeniden listeye yazılmasına tepki göstermişti.  
24 Haziran seçimleri sonrasında CHP’den milletvekili seçilen Fatma Kaplan Hürriyet, Haydar Akar Ve Tahsin Tarhan mazbata töreni sonrası basın mensuplarına fotoğraf vermedi. İl Başkanı Cengiz Sarıbay ise olaya tepki gösterdi

Kocaeli Adliyesi’ne giderek seçim kurulundan mazbatalarını alan PM Üyesi Haydar Akar milletvekilleri  Fatma Kaplan Hürriyet ve  Tahsin Tarhan,  İl  başkanı Cengiz Sarıbay’la birlikte yaklaşık yarım saat adliyede kaldı. Seçim kurulunda görevlilerle sohbet eden CHP heyeti 2 buçukta dışarı çıktı CHP’liler dışarı çıktığı sırada ilk olarak il basın danışmanı Şive Bağdiken Haydar Akar’ı “Basın toplu fotoğraf ve açıklama almak istiyor. Merdivenlerde durursak iyi olur” diyerek uyardı.

Bunun üzerine Haydar Akar açıklama ve fotoğrafa gerek olmadığını adliye karşısında partililerle birlikte çay ve kahve içeceklerini, dileyen gazetecilerin gelip fotoğraf alabileceğini söyledi. İl Başkanı Cengiz Sarıbay ve kimi partililer de açıklamanın iyi olacağını belirtti. Ancak Haydar Akar beraberinde Hürriyet ve birkaç partiliyle adliye karşısına geçerek çay ocağında oturdu. Birkaç dakika süren gerginlik sonrasında Sarıbay da çay ocağına geldi ve Akar’a bir kez daha açıklama yapılmasının iyi olacağını söyledi ancak Akar partililerle çay içtiklerini ifade ederek kararında diretti. Videolara da yansıyan bu diyalogtan sonra da İl Başkanı Sarıbay, milletvekili Tarhan ile birlikte adliye önünden ayrıldı. Partililer arasında ne yaşandığı bilinmiyor ancak fotoğraf krizinin katılımın az olmasından dolayı yaşandığı düşünülüyor. Zira CHP’li 3 ismin mazbata törenine İl Başkanı Cengiz Sarıbay ve birkaç il yöneticisi dışında hiç kimse katılmadı. İlçe başkanlarının meclis üyelerinin grup başkan vekillerinin ve daha kentimizde görev yapan pek çok CHP’linin neden mazbata törenine katılmadığı bilinmiyor. Hatırlanacağı gibi 24 Haziran seçimleri öncesinde milletvekili listesinde 3 mevcut vekil de yeniden aday gösterilmiş, partide değişim istediğini öne süren kimi çevreler 3 vekilin yeniden listeye yazılmasına tepki göstermişti.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.