LASTİK İŞ
ismail

CHP'DEN VEREM SAVAŞA ZİYARET

Sağlık 09.01.2018 - 12:10, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

CHP'DEN VEREM SAVAŞA ZİYARET

Verem Savaşı Haftası nedeniyle CHP Kadın Kolları Başkanı Türkan Çimen ve Yönetimi, geçtiğimiz gün Verem Savaş Dispanseri'ni ziyaret etti.

HASTALIK KONUSUNDA BİLİNÇLENMELİYİZ Geçtiğimiz gün CHP Kadın Kolları Başkanı Türkan Çimen ve Yönetimi, Verem Savaşı Haftası nedeniyle Verem Savaş Dispanseri'ne ziyarette bulundular. Ziyarette konuşma yapan Çimen, “Bu hafta münasebetiyle değerli Verem Savaş Dispanseri'nde çalışan doktorlarımızı ziyaret etmek istedik. İçinde olduğumuz bu hafta münasebetiyle değerli doktorlarımız ile bir araya geldik. Bu hastalığın etkileri ve korunma yollarını vurgulamak, bu hastalığın önüne geçmek için çalışan arkadaşlarıma kolaylıklar diliyorum” dedi. ERKEN TEŞHİS ÖNEMLİ Dispanser yetkilisi Dr. Filiz Adanur tarafından hastalıkla ilgili şu bilgiler verildi ve uyarılarda bulunuldu: “Verem (tüberküloz) binlerce yıldır var olan bir mikropla oluşmaktadır ve en çok akciğerlerde olmak üzere bütün organlarda hastalık yapabilir. Tedavi ile tümüyle iyileşme sağlanabilir. Erken ve uygun tedaviye başlanır, yeterli süre tedavi edilirse hastalar yüzde yüz iyileştirilir.  Günümüzde hala tek mikrobun yaptığı en çok öldüren bulaşıcı hastalıktır. Tüberküloz tanısı, balgamda verem mikrobunun gösterilmesi ile konulur. Hastanın yakınmaları ve akciğer film bulguları ile hastalıktan şüphelenilir.  Bu nedenle yılda bir kez akciğer filmi çekilmesi önerilir.  Hastalarda, iki haftadan uzun süren öksürük, ateş, gece terlemesi, göğüs ağrıları, iştahsızlık, kilo kaybı, (çocuklarda kilo alamama da olabilir) halsizlik, kan tükürme gibi belirtiler ortaya çıkarsa mutlaka bir doktora başvurulması gerekmektedir.” Dedi.
Verem Savaşı Haftası nedeniyle CHP Kadın Kolları Başkanı Türkan Çimen ve Yönetimi, geçtiğimiz gün Verem Savaş Dispanseri'ni ziyaret etti.
HASTALIK KONUSUNDA BİLİNÇLENMELİYİZ
Geçtiğimiz gün CHP Kadın Kolları Başkanı Türkan Çimen ve Yönetimi, Verem Savaşı Haftası nedeniyle Verem Savaş Dispanseri'ne ziyarette bulundular. Ziyarette konuşma yapan Çimen, “Bu hafta münasebetiyle değerli Verem Savaş Dispanseri'nde çalışan doktorlarımızı ziyaret etmek istedik. İçinde olduğumuz bu hafta münasebetiyle değerli doktorlarımız ile bir araya geldik. Bu hastalığın etkileri ve korunma yollarını vurgulamak, bu hastalığın önüne geçmek için çalışan arkadaşlarıma kolaylıklar diliyorum” dedi.
ERKEN TEŞHİS ÖNEMLİ
Dispanser yetkilisi Dr. Filiz Adanur tarafından hastalıkla ilgili şu bilgiler verildi ve uyarılarda bulunuldu: “Verem (tüberküloz) binlerce yıldır var olan bir mikropla oluşmaktadır ve en çok akciğerlerde olmak üzere bütün organlarda hastalık yapabilir. Tedavi ile tümüyle iyileşme sağlanabilir. Erken ve uygun tedaviye başlanır, yeterli süre tedavi edilirse hastalar yüzde yüz iyileştirilir.  Günümüzde hala tek mikrobun yaptığı en çok öldüren bulaşıcı hastalıktır. Tüberküloz tanısı, balgamda verem mikrobunun gösterilmesi ile konulur. Hastanın yakınmaları ve akciğer film bulguları ile hastalıktan şüphelenilir.  Bu nedenle yılda bir kez akciğer filmi çekilmesi önerilir.  Hastalarda, iki haftadan uzun süren öksürük, ateş, gece terlemesi, göğüs ağrıları, iştahsızlık, kilo kaybı, (çocuklarda kilo alamama da olabilir) halsizlik, kan tükürme gibi belirtiler ortaya çıkarsa mutlaka bir doktora başvurulması gerekmektedir.” Dedi.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.