LASTİK İŞ

CHP İŞÇİLERİN YANINDA

Asayiş 05.06.2016 - 14:01, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:15
 

CHP İŞÇİLERİN YANINDA

CHP Milletvekilleri önceki gün Gölcük de ayak basmadık yer bırakmadı. Bir çok sivil toplum kuruluşu ve Sendika ziyaretinde bulunan CHP heyeti meclis de kabul edilen yasalara değinerek AKP’nin halkın menfaatine bir kanun getirmediğini belirterek son çıkan yasa ile emekçilerin, işçilerin bir çok hakkının gasp edildiğini söyledi.

CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet,  Gölcük İlçe Başkanı İsmet İşeri ve yönetimi ile tüm gün Gölcük sokaklarında bulunan heyet Gölcük Türk Metal ve  Gölcük Türk Harb-iş Sendikasını ziyaret etti. Ziyaret de Meclis de kabul edilen yasalara değinen Akar, İş Kanunu ile Türkiye İş Kurumu Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı’na dikkat çekerek bu yasanın uluslararası sözleşmelere ve kriterlere aykırı olduğunu vurguladı. Akar yaptığı konuşmada  “Bu yasa emek mücadelesinin bugüne değin ortaya çıkardığı kazanımların tamamının zaman içerisinde tasfiyesini amaçlamaktadır. Bu nedenle, ne yasanın hazırlanmasında ne de Komisyondaki tartışma süreçlerinde sendikaların görüşleri alınmamış, itirazları da dinlenmemiştir. Hatta bu yasaya itiraz ettiklerine dair seslerini duyurmak için Meclis’in kapısı önünde DİSK’in çalışanlarının yapmak istediği basın açıklaması dahi, kabul edilmemiştir. Türkiye’nin içinden geçtiği darbe ve olağanüstü yönetim sürecine denk düşen şekilde polis önlemleriyle bu açıklama engellenmiştir.’ dedi. VATANDAŞIN GÜVENCESİ DE KALMADI 13 yıllık uygulamalarıyla toplum barışı yok eden AKP’nin bu yasayla da çalışma barışını tamamen ortadan kaldırmayı amaçladığını kaydeden Akar, “Bu bir dayatma yasasıdır. Bu yasa üzerinde bir toplumsal mutabakat yoktur. Bu yasayla köle ticareti geri getiriliyor, meşrulaştırılıyor, kurumsallaştırılıyor. Bu yasayla; iş güvencesi ortadan kaldırılıyor, gelir, yıllık izin hakları yok ediliyor, emeklilik ve sağlık hakları fiilen kullanılamaz hâle getiriliyor, ihbar ve kıdem tazminatları ortadan kaldırılıyor, 7 milyon işçi yani istihdamın yarısı kölelik büroları aracılığıyla güvencesiz kılınıyor” dedi. KÖLELİK DÜZENİ CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet ise, işçilerin köle haline getirilmeye çalışıldığının altını çizdi. Hürriyet, tasarı ile iş güvencesinin ortadan kaldırılacağını, emekliliğin artık hayal olacağını vurgulayarak, “Kiralık işçiler sağlık hakkı için cebinden para ödemek zorunda kalacak. Bu tasarı daha çok iş kazasına, daha çok iş cinayetine ve meslek hastalığına yol açacak.” dedi.
CHP Milletvekilleri önceki gün Gölcük de ayak basmadık yer bırakmadı. Bir çok sivil toplum kuruluşu ve Sendika ziyaretinde bulunan CHP heyeti meclis de kabul edilen yasalara değinerek AKP’nin halkın menfaatine bir kanun getirmediğini belirterek son çıkan yasa ile emekçilerin, işçilerin bir çok hakkının gasp edildiğini söyledi.

CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet,  Gölcük İlçe Başkanı İsmet İşeri ve yönetimi ile tüm gün Gölcük sokaklarında bulunan heyet Gölcük Türk Metal ve  Gölcük Türk Harb-iş Sendikasını ziyaret etti. Ziyaret de Meclis de kabul edilen yasalara değinen Akar, İş Kanunu ile Türkiye İş Kurumu Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı’na dikkat çekerek bu yasanın uluslararası sözleşmelere ve kriterlere aykırı olduğunu vurguladı.

Akar yaptığı konuşmada  “Bu yasa emek mücadelesinin bugüne değin ortaya çıkardığı kazanımların tamamının zaman içerisinde tasfiyesini amaçlamaktadır. Bu nedenle, ne yasanın hazırlanmasında ne de Komisyondaki tartışma süreçlerinde sendikaların görüşleri alınmamış, itirazları da dinlenmemiştir. Hatta bu yasaya itiraz ettiklerine dair seslerini duyurmak için Meclis’in kapısı önünde DİSK’in çalışanlarının yapmak istediği basın açıklaması dahi, kabul edilmemiştir. Türkiye’nin içinden geçtiği darbe ve olağanüstü yönetim sürecine denk düşen şekilde polis önlemleriyle bu açıklama engellenmiştir.’ dedi.

VATANDAŞIN GÜVENCESİ DE KALMADI

13 yıllık uygulamalarıyla toplum barışı yok eden AKP’nin bu yasayla da çalışma barışını tamamen ortadan kaldırmayı amaçladığını kaydeden Akar, “Bu bir dayatma yasasıdır. Bu yasa üzerinde bir toplumsal mutabakat yoktur. Bu yasayla köle ticareti geri getiriliyor, meşrulaştırılıyor, kurumsallaştırılıyor. Bu yasayla; iş güvencesi ortadan kaldırılıyor, gelir, yıllık izin hakları yok ediliyor, emeklilik ve sağlık hakları fiilen kullanılamaz hâle getiriliyor, ihbar ve kıdem tazminatları ortadan kaldırılıyor, 7 milyon işçi yani istihdamın yarısı kölelik büroları aracılığıyla güvencesiz kılınıyor” dedi.

KÖLELİK DÜZENİ

CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet ise, işçilerin köle haline getirilmeye çalışıldığının altını çizdi. Hürriyet, tasarı ile iş güvencesinin ortadan kaldırılacağını, emekliliğin artık hayal olacağını vurgulayarak, “Kiralık işçiler sağlık hakkı için cebinden para ödemek zorunda kalacak. Bu tasarı daha çok iş kazasına, daha çok iş cinayetine ve meslek hastalığına yol açacak.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.