LASTİK İŞ

CHP'Lİ ERDOĞDU “KOCAELİ’Yİ ALACAĞIZ”

Asayiş 12.09.2018 - 19:00, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

CHP'Lİ ERDOĞDU “KOCAELİ’Yİ ALACAĞIZ”

CHP eski Milletvekili Hikmet Erenkaya’nın yapmış olduğu “Genel Merkez Kocaeli’yi silmiş” açıklamasının sorulması hakkında konuşan Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu, “Kocaeli genel merkezin gözbebeği. Kocaeli en önemli illerden biri. Kocaeli de dahil bir çok belediyeyi alacağız” dedi.

CHP Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, il başkanlığını ziyaret etti. Erdoğdu ziyarette Türkiye’nin yaşadığı ekonomik buhran sebebi ile parti genel merkezi tarafından hazırlanan ekonomik ve siyasal krizden çıkışın çözüm yollarını içeren çalışmaları anlattı. YOĞUN KATILIM CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen ziyarete Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu’nun yanı sıra Parti Meclis Üyesi Ayşe Eser Danışoğlu, milletvekilleri Fatma Kaplan Hürriyet, Tahsin Tarhan, İzmit İlçe Başkanı Hakan Çakar ve il yöneticileri katıldı. CHP EZİLENLERİN SESİ OLACAK Ziyaret programında konuşan Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, “CHP ezilen kitlelerin sesi olacak. Bir ekonomik kriz süreci içindeyiz. Bu kriz iş dünyasını ve emek dünyasını derinden etkiliyor. Dış politikamızda yaşadığımız keskin dönüşler sonucunda ABD başkanın tehditleri ile oluşan krizin başlangıç seviyesi. İş dünyası işe bir araya gelerek çözümleri konuşacağız” dedi. SARAY ÇEVRESİ SORUNU GÖREMİYOR Bu kriz ne 94-2000 ne de 2009 krizine benzemiyor diyen Erdoğdu, “Tehlikeli, derin ve yıpratıcı bir krizin içindeyiz. Sorunu doğru çözmemiz için de sorunu doğru tanımlamamız gerekiyor. Saray çevresi bu sorunu doğru tanımlayamıyor. Türkiye’nin yaşadığı ağır sorunun altında siyasal, anayasal ve mevcut yönetim anlayışı yatıyor. Bir ülkede demokrasi yoksa o ülkenin milli geliri de düşük seviyededir” dedi. FAİZ ARTIŞI BEKLENİYOR Artık fon bulamıyoruz diyen Erdoğdu, “Siyasal sebepleri anlamadan ekonomik sorunlardan çıkmamız mümkün değil. Merkez Bankasının yarın toplantısı var. Piyasalarda faiz artışı bekleniyor. Yüzde 24’ler seviyesine gelecek. Yatırımları durduracağı gibi negatife de çevirebilir. İşsizlik ön plana çıkacak ve döviz kurları yükselmeye devam edecek. Zamanında müdahale yapılabilseydi, krizi bu kadar ağır yaşamayacaktık. Kriz Türkiye ekonomisini tahrip ediyor” diye konuştu. KOCAELİ GENEL MERKEZİN GÖZBEBEĞİ CHP eski Milletvekili Hikmet Erenkaya’nın yapmış olduğu “Genel Merkez Kocaeli’yi silmiş” açıklamasının sorulmasına üzerine cevap veren Erdoğdu, “CHP’nin bu sorununu tartışacak değiliz. Eski bir milletvekilinin bu açıklamayı yapmış olduğunu sanmıyorum. Kocaeli genel merkezin gözbebeği. Kocaeli en önemli illerden biri. Kocaeli’de dahil bir çok belediyeyi alacağız” dedi.
CHP eski Milletvekili Hikmet Erenkaya’nın yapmış olduğu “Genel Merkez Kocaeli’yi silmiş” açıklamasının sorulması hakkında konuşan Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu, “Kocaeli genel merkezin gözbebeği. Kocaeli en önemli illerden biri. Kocaeli de dahil bir çok belediyeyi alacağız” dedi.

CHP Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, il başkanlığını ziyaret etti. Erdoğdu ziyarette Türkiye’nin yaşadığı ekonomik buhran sebebi ile parti genel merkezi tarafından hazırlanan ekonomik ve siyasal krizden çıkışın çözüm yollarını içeren çalışmaları anlattı.

YOĞUN KATILIM
CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen ziyarete Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu’nun yanı sıra Parti Meclis Üyesi Ayşe Eser Danışoğlu, milletvekilleri Fatma Kaplan Hürriyet, Tahsin Tarhan, İzmit İlçe Başkanı Hakan Çakar ve il yöneticileri katıldı.

CHP EZİLENLERİN SESİ OLACAK
Ziyaret programında konuşan Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, “CHP ezilen kitlelerin sesi olacak. Bir ekonomik kriz süreci içindeyiz. Bu kriz iş dünyasını ve emek dünyasını derinden etkiliyor. Dış politikamızda yaşadığımız keskin dönüşler sonucunda ABD başkanın tehditleri ile oluşan krizin başlangıç seviyesi. İş dünyası işe bir araya gelerek çözümleri konuşacağız” dedi.
SARAY ÇEVRESİ SORUNU GÖREMİYOR
Bu kriz ne 94-2000 ne de 2009 krizine benzemiyor diyen Erdoğdu, “Tehlikeli, derin ve yıpratıcı bir krizin içindeyiz. Sorunu doğru çözmemiz için de sorunu doğru tanımlamamız gerekiyor. Saray çevresi bu sorunu doğru tanımlayamıyor. Türkiye’nin yaşadığı ağır sorunun altında siyasal, anayasal ve mevcut yönetim anlayışı yatıyor. Bir ülkede demokrasi yoksa o ülkenin milli geliri de düşük seviyededir” dedi.

FAİZ ARTIŞI BEKLENİYOR
Artık fon bulamıyoruz diyen Erdoğdu, “Siyasal sebepleri anlamadan ekonomik sorunlardan çıkmamız mümkün değil. Merkez Bankasının yarın toplantısı var. Piyasalarda faiz artışı bekleniyor. Yüzde 24’ler seviyesine gelecek. Yatırımları durduracağı gibi negatife de çevirebilir. İşsizlik ön plana çıkacak ve döviz kurları yükselmeye devam edecek. Zamanında müdahale yapılabilseydi, krizi bu kadar ağır yaşamayacaktık. Kriz Türkiye ekonomisini tahrip ediyor” diye konuştu.

KOCAELİ GENEL MERKEZİN GÖZBEBEĞİ
CHP eski Milletvekili Hikmet Erenkaya’nın yapmış olduğu “Genel Merkez Kocaeli’yi silmiş” açıklamasının sorulmasına üzerine cevap veren Erdoğdu, “CHP’nin bu sorununu tartışacak değiliz. Eski bir milletvekilinin bu açıklamayı yapmış olduğunu sanmıyorum. Kocaeli genel merkezin gözbebeği. Kocaeli en önemli illerden biri. Kocaeli’de dahil bir çok belediyeyi alacağız” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.