LASTİK İŞ

CHP’NİN İLK BÜYÜKŞEHİR ADAYI BELLİ OLDU

Asayiş 19.10.2018 - 17:27, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

CHP’NİN İLK BÜYÜKŞEHİR ADAYI BELLİ OLDU

2019 yerel seçimlerinde CHP’den Büyükşehir Belediye başkan aday adaylığına başvuran ilk isim Keramettin Gençtürk oldu. Gençtürk açıklamasını il binası önünde gerçekleştirerek gövde gösterisi yaptı

2019 Mart ayında yapılacak olan yerel seçimler için CHP’de 1 Ekim tarihinde başlayan belediye meclis üyeliği ve başkan aday adaylığı süreci 19 Ekim tarihinde son bulacaktı. Ancak genel merkez başvuru sürecini  26 Ekim Cuma günü saat 17:00’ye kadar uzattı. Bu süre zarfında CHP’den ilk Büyükşehir Belediye başkan aday adayı Kerametin Gençtürk oldu. Gençtürk aday adaylığını il binası önünde düzenlenen basın açıklamasıyla duyurdu. Başvuru dosyasını İl Başkanı Cengiz Sarıbay’a teslim etti. Öte yandan Keramettin Gençtürk’ün oğlu eski İzmit İlçe Yöneticisi Mehmet Nazım Gençtürk’te belediye meclis üyeliğine aday adayı oldu. ERENKAYA DA GELDİ Keramettin Gençtürk’ün açıklamasına eski Milletvekili Hikmet Erenkaya, İl Kadın Kolları Başkanı Songül Kaya, İl Gençlik Kolları Başkanı Emre Andız, İzmit İlçe Başkanı Hakan Çakar, eski İlçe Başkanı Mehmet Ümit Küçükkaya, Başiskele İlçe Başkanı İrfan Keskin, il yöneticileri ve parti örgütü katıldı. İlk konuşmayı yapan İl Başkanı Cengiz Sarıbay, “Keramettin Bey'i en eski tanıyan biriyim. Benim kafamdaki Büyükşehir Belediye Başkanı ya da belediye başkanı Keramettin Gençtürk gibidir. Aday olmak isteyen delikanlı gibi ortaya çıkacak. Keramettin Gençtürk gibi ben adayım diyecek” diye konuştu. CHP’SİZ OLMAZ Gençtürk ise şu ifadelere yer verdi: “AK Parti bizim umudumuzu tüketti. Köreltti. Bende Mustafa Kemal’in Kurutuş Savaşı’nda ki umuduyla hiç umutsuz olmadım. 15 yıldır Büyükşehir Belediye başkanı iddiam var. Ben güzel yapılan yolun, parkın, meydanın tarafıyım. Keşke benim partim yapsaydı derim. Kötü yapılana da üzülürüm. İddiam sürüyor. Ben heyecanlı, çalışkan, coşkulu biriyim. Yorulmam, ben rol almalıyım diyorum. Bu yüzden aday oldum.  Bencillik anlamında yorumlayım. Bensiz olmaz, CHP’siz olmaz. 15 yıldır Kocaeli’de yaşıyoruz. Belediyecilik yol demek, su demek, doğalgaz demek. Bunların hepsinin sosyal demokrat belediyecilik anlamında yaptık. Bugün eğer musluklarınızdan su akıyorsa. Bu sosyal belediyecilikle olmuştur.  BU KÜLÜ GERİ İSTİYORUM 15 yıldır İzmit ve Kocaeli Belediyesi'ne gelen para miktarı bizim dönemimizde gelen paranın 100 katı. Ben mühendisim, takip eden birisiyim. E-5 üzerindeki 3 köprü ve yeşillik dışında bir şey görmedim. Sekapark zaten vardı. Leyla Atakan’dan başlayan, Erol Köse, Sefa Sirmen ve Hikmet Erenkaya ile devam eden bir dönemimiz vardı. Ben bu külü geri istiyorum. Kazanacağız. Kazanacağımıza müthiş inanıyorum. Umudu siz yeşerteceksiniz. Ben aday adayıyım partiden destek istiyorum. Ben ön seçim istiyorum. ‘Hep siz mi aday olacaksınız’ diyen tipler var. Sizin umudunuz yoksa ben umut yetiştiremem. 40 yıldır siyasetteyim. Sürpriz olmayacak. AK Partili ve MHP’li kardeşlerimiz de bize oy verecek. Onlar da değişim istiyor.” Konuşmanın ardından gençler sokakta meşale yaktı.  
2019 yerel seçimlerinde CHP’den Büyükşehir Belediye başkan aday adaylığına başvuran ilk isim Keramettin Gençtürk oldu. Gençtürk açıklamasını il binası önünde gerçekleştirerek gövde gösterisi yaptı

2019 Mart ayında yapılacak olan yerel seçimler için CHP’de 1 Ekim tarihinde başlayan belediye meclis üyeliği ve başkan aday adaylığı süreci 19 Ekim tarihinde son bulacaktı. Ancak genel merkez başvuru sürecini  26 Ekim Cuma günü saat 17:00’ye kadar uzattı. Bu süre zarfında CHP’den ilk Büyükşehir Belediye başkan aday adayı Kerametin Gençtürk oldu. Gençtürk aday adaylığını il binası önünde düzenlenen basın açıklamasıyla duyurdu. Başvuru dosyasını İl Başkanı Cengiz Sarıbay’a teslim etti. Öte yandan Keramettin Gençtürk’ün oğlu eski İzmit İlçe Yöneticisi Mehmet Nazım Gençtürk’te belediye meclis üyeliğine aday adayı oldu.

ERENKAYA DA GELDİ
Keramettin Gençtürk’ün açıklamasına eski Milletvekili Hikmet Erenkaya, İl Kadın Kolları Başkanı Songül Kaya, İl Gençlik Kolları Başkanı Emre Andız, İzmit İlçe Başkanı Hakan Çakar, eski İlçe Başkanı Mehmet Ümit Küçükkaya, Başiskele İlçe Başkanı İrfan Keskin, il yöneticileri ve parti örgütü katıldı. İlk konuşmayı yapan İl Başkanı Cengiz Sarıbay, “Keramettin Bey'i en eski tanıyan biriyim. Benim kafamdaki Büyükşehir Belediye Başkanı ya da belediye başkanı Keramettin Gençtürk gibidir. Aday olmak isteyen delikanlı gibi ortaya çıkacak. Keramettin Gençtürk gibi ben adayım diyecek” diye konuştu.

CHP’SİZ OLMAZ
Gençtürk ise şu ifadelere yer verdi: “AK Parti bizim umudumuzu tüketti. Köreltti. Bende Mustafa Kemal’in Kurutuş Savaşı’nda ki umuduyla hiç umutsuz olmadım. 15 yıldır Büyükşehir Belediye başkanı iddiam var. Ben güzel yapılan yolun, parkın, meydanın tarafıyım. Keşke benim partim yapsaydı derim. Kötü yapılana da üzülürüm. İddiam sürüyor. Ben heyecanlı, çalışkan, coşkulu biriyim. Yorulmam, ben rol almalıyım diyorum. Bu yüzden aday oldum.  Bencillik anlamında yorumlayım. Bensiz olmaz, CHP’siz olmaz. 15 yıldır Kocaeli’de yaşıyoruz. Belediyecilik yol demek, su demek, doğalgaz demek. Bunların hepsinin sosyal demokrat belediyecilik anlamında yaptık. Bugün eğer musluklarınızdan su akıyorsa. Bu sosyal belediyecilikle olmuştur. 

BU KÜLÜ GERİ İSTİYORUM
15 yıldır İzmit ve Kocaeli Belediyesi'ne gelen para miktarı bizim dönemimizde gelen paranın 100 katı. Ben mühendisim, takip eden birisiyim. E-5 üzerindeki 3 köprü ve yeşillik dışında bir şey görmedim. Sekapark zaten vardı. Leyla Atakan’dan başlayan, Erol Köse, Sefa Sirmen ve Hikmet Erenkaya ile devam eden bir dönemimiz vardı. Ben bu külü geri istiyorum. Kazanacağız. Kazanacağımıza müthiş inanıyorum. Umudu siz yeşerteceksiniz. Ben aday adayıyım partiden destek istiyorum. Ben ön seçim istiyorum. ‘Hep siz mi aday olacaksınız’ diyen tipler var. Sizin umudunuz yoksa ben umut yetiştiremem. 40 yıldır siyasetteyim. Sürpriz olmayacak. AK Partili ve MHP’li kardeşlerimiz de bize oy verecek. Onlar da değişim istiyor.”

Konuşmanın ardından gençler sokakta meşale yaktı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.