CHP’NİN KOCAELİDE HEDEFİ 51

Asayiş 24.01.2017 - 17:06, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

CHP’NİN KOCAELİDE HEDEFİ 51

CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, CHp Milletvekilleriyle gerçekleştirdiği toplantıda referandumda hedeflerinin en az yüzde 51 olduğunu açıkladı

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Cengiz Sarıbay, partisinin il binasında CHP Kocaeli Milletvekillerinin de katılım sağladığı toplantı düzenledi. Toplantıya Milletvekilleri Fatma Kaplan Hürriyet, Haydar Akar ve Tahsin Tarhan’ın yanı sıra İl Kadın Kolları Başkanı Sevim Pekyörür ve çok sayıda partili katılım sağladı. Toplantıda konuşan Sarıbay, “Anayasa değişikliği meclisten geçti. Bizim de referandumda hedefimiz en az yüzde 51” dedi.   MHP’NİN HAMLESİYLE MECLİSE GETİRİLDİ Milletvekilleri adına konuşma yapan Vekil Haydar Akar, “Darbe anayasasının değişmesini istiyorduk. Kafamızda daha modern bir anayasa vardı. Ama onların kafasında başkanlık sistemi vardı. Anayasaların yapılma süreci tüm ülkelerde farklıdır. Darbeler anayasalardan sonra yapılır. Uzun süre çalışma yapılır üzerinde topumun yüzde 90’ının ‘evet’ oyu alınarak yapılır. Ama anayasa değişikliği MHP’nin hamlesiyle meclise getirildi. Uydurulmaya çalışan kılıflar anayasaya getirildi. Anayasaya uymayan bir Cumhurbaşkanı için yeni yasalar getirildi. Doğru bildiklerimizi AKP vekillerinin şiddetine maruz kalarak anlattık. İlk defa CHP grubu bu kadar kenetlenerek bir arada oldu” şeklinde konuştu. 80 MİLYON 1’DEN BÜYÜKTÜR Devamında Akar, “Bu süreçte AKP’nin tahammülsüz yüzünü gördük. Şiddetin savunulduğunu, kendisi gibi düşünülmeyenlerin yok edildiğini bir kere daha gördük. 80 milyonun iradesinin tek adamla yönetilmesine karşı çıktı. Terörün hortladığı, ekonominin dibinin görülüğü dönemde konuşulması gerekenleri anlattık. Yarattıkları korku ile halkı da korkutacaklarını sandıklar. Bizler CHP olarak halkla birlikte korkmuyoruz. Kafalarının arkasındaki hesaplaşma planını bu halk bozacaktır. Referandumun, Nisan ayı gibi, ‘Egemenliğin kayıtsız şartsız millete’ verildiği özel bir zamana getirilmek istenmesi bir tesadüf değildir. Unutulmamalıdır ki 80 milyon 1’den büyüktür. Biz CHP olarak bunun sadece CHP’nin sorunu olmadığını söylüyoruz. AKP içinde bile çok sayıda Cumhuriyet sahip çıkacak, yüreğinde Atatürk sevgisi olanların olduğuna inanıyorum” ifadelerine yer verdi. ONLARA YAKIŞIR Son olarak Akar, bugün itibariyle referandum çalışmalarına başladıklarını belirterek “Seferber olduk. Cumhuriyete ve Atatürk’e sahip çıkmak simitçiden manava kadar herkesin görevi. Referandumu hep birlikte atlatacağız” dedi. Ardından söz alan İl Başkanı Cengiz Sarıbay ise, AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan’ın mahalle danışmalarında yaptığı “Benim mahalle başkanım, CHP Genel başkanından daha büyüktür” sözlerine yönelik, “Ben kendisine o sözleri yakıştıramadım diyeceğim, ama onlara yakışır” diye yanıt verdi. Son olarak Sarıbay, referandumda hedeflerinin en az yüzde 51 olduğunu belirtti. 
CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, CHp Milletvekilleriyle gerçekleştirdiği toplantıda referandumda hedeflerinin en az yüzde 51 olduğunu açıkladı

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Cengiz Sarıbay, partisinin il binasında CHP Kocaeli Milletvekillerinin de katılım sağladığı toplantı düzenledi. Toplantıya Milletvekilleri Fatma Kaplan Hürriyet, Haydar Akar ve Tahsin Tarhan’ın yanı sıra İl Kadın Kolları Başkanı Sevim Pekyörür ve çok sayıda partili katılım sağladı. Toplantıda konuşan Sarıbay, “Anayasa değişikliği meclisten geçti. Bizim de referandumda hedefimiz en az yüzde 51” dedi.

 

MHP’NİN HAMLESİYLE MECLİSE GETİRİLDİ

Milletvekilleri adına konuşma yapan Vekil Haydar Akar, “Darbe anayasasının değişmesini istiyorduk. Kafamızda daha modern bir anayasa vardı. Ama onların kafasında başkanlık sistemi vardı. Anayasaların yapılma süreci tüm ülkelerde farklıdır. Darbeler anayasalardan sonra yapılır. Uzun süre çalışma yapılır üzerinde topumun yüzde 90’ının ‘evet’ oyu alınarak yapılır. Ama anayasa değişikliği MHP’nin hamlesiyle meclise getirildi. Uydurulmaya çalışan kılıflar anayasaya getirildi. Anayasaya uymayan bir Cumhurbaşkanı için yeni yasalar getirildi. Doğru bildiklerimizi AKP vekillerinin şiddetine maruz kalarak anlattık. İlk defa CHP grubu bu kadar kenetlenerek bir arada oldu” şeklinde konuştu.

80 MİLYON 1’DEN BÜYÜKTÜR

Devamında Akar, “Bu süreçte AKP’nin tahammülsüz yüzünü gördük. Şiddetin savunulduğunu, kendisi gibi düşünülmeyenlerin yok edildiğini bir kere daha gördük. 80 milyonun iradesinin tek adamla yönetilmesine karşı çıktı. Terörün hortladığı, ekonominin dibinin görülüğü dönemde konuşulması gerekenleri anlattık. Yarattıkları korku ile halkı da korkutacaklarını sandıklar. Bizler CHP olarak halkla birlikte korkmuyoruz. Kafalarının arkasındaki hesaplaşma planını bu halk bozacaktır. Referandumun, Nisan ayı gibi, ‘Egemenliğin kayıtsız şartsız millete’ verildiği özel bir zamana getirilmek istenmesi bir tesadüf değildir. Unutulmamalıdır ki 80 milyon 1’den büyüktür. Biz CHP olarak bunun sadece CHP’nin sorunu olmadığını söylüyoruz. AKP içinde bile çok sayıda Cumhuriyet sahip çıkacak, yüreğinde Atatürk sevgisi olanların olduğuna inanıyorum” ifadelerine yer verdi.

ONLARA YAKIŞIR

Son olarak Akar, bugün itibariyle referandum çalışmalarına başladıklarını belirterek “Seferber olduk. Cumhuriyete ve Atatürk’e sahip çıkmak simitçiden manava kadar herkesin görevi. Referandumu hep birlikte atlatacağız” dedi. Ardından söz alan İl Başkanı Cengiz Sarıbay ise, AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan’ın mahalle danışmalarında yaptığı “Benim mahalle başkanım, CHP Genel başkanından daha büyüktür” sözlerine yönelik, “Ben kendisine o sözleri yakıştıramadım diyeceğim, ama onlara yakışır” diye yanıt verdi. Son olarak Sarıbay, referandumda hedeflerinin en az yüzde 51 olduğunu belirtti. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.