LASTİK İŞ
ismail

CHP RANTSAL DÖNÜŞÜM OLMADIĞINA İKNA OLDU

Gündem 10.01.2017 - 08:35, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

CHP RANTSAL DÖNÜŞÜM OLMADIĞINA İKNA OLDU

Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, CHP İlçe Başkanı İsmet İşeri ve meclis üyeleri ile bir araya geldi. Başkan Ellibeş CHP’nin meclis toplantısında “Rantsal Dönüşüm Projesi” adı altında verdiği soru önergesine belgeleri ile birlikte açıklık getirdi.

Yeni Sanayi Sitesi ile ilgili gelişmeleri CHP’lilerle paylaşan Başkan Ellibeş’e Başkan yardımcısı Kemal Kahraman, İbrahim Tektaş ile İmar Daire Müdürü Berrin Özdil eşlik etti. CHP’lilerin sorularına cevap veren Başkan Ellibeş, “Rantsal Dönüşüm Projesi” denmesi kendisini ve arkadaşlarını çok üzdüğünü belirtti. Yeni sanayi çarşısıyla ilgili belgeleri ile birlikte bilgi verdi. RANT KELİMESİ YANLIŞ Ocak Ayı Meclis toplantısında CHP gurubu adına söz alan ve  Meclis üyesi Ali Aktepe, “Rantsal Dönüşüm Projesi” sanayi esnafını zor durumu soktuğunu ve dükkanların maliyetinin üzerinde yapıldığını Aydın Belediyesinin snayi çarşısını çok ucuza esnafa sattığını ve belediyenin gelişen olaylardan kendilerini haberdar etmemesinden şikayeti üzerine Başkan Ellibeş CHP’lilerle bir araya geldi.  Başkan Ellibeş, Aktepe'nin Rantsal Projesi lafına katılmadığının altını çizerek, “Ben rantsal kelimesini kabul etmiyorum. Burada bir rant varsa, bu rant hepimizin. Çünkü buna birlikte karar verdik. Ben bu projeye bir gecede karar vermedim. Burada bir kar yada karlılık varsa, o da Çevre ve Şehircilik Bakanlığınındır ”dedi.   DÜKKANLAR MALİYETİNE YAPILIYOR “FİYATLAR ÇOK UYGUN” CHP’lilerin yeni sitedeki kira ücretlerinin yüksek olduğu ile ilgili sorularına yanıt veren Ellibeş, “Bu konuda her şeyi yaptık. Maliyetler çok yüksek değil. Son çalışma ile sanayi esnafına maliyetten yüzde 10’luk indirim yaptık. Fiyatlar çok uygun. Esnafımızın dükkan sahibi olmasını istiyorum. Aydında yapılan sanayi çarşısının maliyetini de araştırdık. Sanayi çarşısı hazine arazisi üzerine yapılmış. Biz arsayı vatandaştan aldık . Asra maliyeti fiyatları doğal olarak maliyeti yükseltiyor” dedi. CAMİ GÜNDEME GELDİ Toplantıda ayrıca Sanayi Camii de gündeme geldi. Bu konuda Türk Metal-Sen Genel Merkezi’nin camiyi yapmak için ısrarcı olduğunu da belirten Ellibeş, “Sendika caminin yapımı ile ilgili destek olacak. Kaç kişilik cami isteniyorsa ona göre yapılacak. Bu camiyi Ford’da çalışan emekçi kardeşlerimizin aidatları ile yapacağız” dedi.  CHP İKNA OLDU CHP İlçe Başkanı İsmet İşeri, İnşşat Mühendisi Meclis üyeleri evraklar üzerinde yaptıkları incelemeler sonrası Sanayi çarşısının maliyetine esnafa satıldığına ikna oldu. CHP’liler  verdiği bilgiler nedeniyle belediye başkanı Mehmet Ellibeş’e teşekkür etti.
Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, CHP İlçe Başkanı İsmet İşeri ve meclis üyeleri ile bir araya geldi. Başkan Ellibeş CHP’nin meclis toplantısında “Rantsal Dönüşüm Projesi” adı altında verdiği soru önergesine belgeleri ile birlikte açıklık getirdi.

Yeni Sanayi Sitesi ile ilgili gelişmeleri CHP’lilerle paylaşan Başkan Ellibeş’e Başkan yardımcısı Kemal Kahraman, İbrahim Tektaş ile İmar Daire Müdürü Berrin Özdil eşlik etti. CHP’lilerin sorularına cevap veren Başkan Ellibeş, “Rantsal Dönüşüm Projesi” denmesi kendisini ve arkadaşlarını çok üzdüğünü belirtti. Yeni sanayi çarşısıyla ilgili belgeleri ile birlikte bilgi verdi.

RANT KELİMESİ YANLIŞ
Ocak Ayı Meclis toplantısında CHP gurubu adına söz alan ve  Meclis üyesi Ali Aktepe, “Rantsal Dönüşüm Projesi” sanayi esnafını zor durumu soktuğunu ve dükkanların maliyetinin üzerinde yapıldığını Aydın Belediyesinin snayi çarşısını çok ucuza esnafa sattığını ve belediyenin gelişen olaylardan kendilerini haberdar etmemesinden şikayeti üzerine Başkan Ellibeş CHP’lilerle bir araya geldi.  Başkan Ellibeş, Aktepe'nin Rantsal Projesi lafına katılmadığının altını çizerek, “Ben rantsal kelimesini kabul etmiyorum. Burada bir rant varsa, bu rant hepimizin. Çünkü buna birlikte karar verdik. Ben bu projeye bir gecede karar vermedim. Burada bir kar yada karlılık varsa, o da Çevre ve Şehircilik Bakanlığınındır ”dedi.

 
DÜKKANLAR MALİYETİNE YAPILIYOR
“FİYATLAR ÇOK UYGUN”

CHP’lilerin yeni sitedeki kira ücretlerinin yüksek olduğu ile ilgili sorularına yanıt veren Ellibeş, “Bu konuda her şeyi yaptık. Maliyetler çok yüksek değil. Son çalışma ile sanayi esnafına maliyetten yüzde 10’luk indirim yaptık. Fiyatlar çok uygun. Esnafımızın dükkan sahibi olmasını istiyorum. Aydında yapılan sanayi çarşısının maliyetini de araştırdık. Sanayi çarşısı hazine arazisi üzerine yapılmış. Biz arsayı vatandaştan aldık . Asra maliyeti fiyatları doğal olarak maliyeti yükseltiyor” dedi.

CAMİ GÜNDEME GELDİ
Toplantıda ayrıca Sanayi Camii de gündeme geldi. Bu konuda Türk Metal-Sen Genel Merkezi’nin camiyi yapmak için ısrarcı olduğunu da belirten Ellibeş, “Sendika caminin yapımı ile ilgili destek olacak. Kaç kişilik cami isteniyorsa ona göre yapılacak. Bu camiyi Ford’da çalışan emekçi kardeşlerimizin aidatları ile yapacağız” dedi. 
CHP İKNA OLDU
CHP İlçe Başkanı İsmet İşeri, İnşşat Mühendisi Meclis üyeleri evraklar üzerinde yaptıkları incelemeler sonrası Sanayi çarşısının maliyetine esnafa satıldığına ikna oldu. CHP’liler  verdiği bilgiler nedeniyle belediye başkanı Mehmet Ellibeş’e teşekkür etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.