LASTİK İŞ
ismail

CHP-MHP ittifak mı yapacak?

Asayiş 16.07.2013 - 16:13, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:15
 

CHP-MHP ittifak mı yapacak?

Ankara kulislerinde, CHP ile MHP’nin yerel seçimlerde ittifak yapacakları konuşuluyor. Bu durumda İstanbul ile İzmir’i CHP, Ankara’yı ise MHP alacak

Taraf gazetesinin haberine göre, TBMM’nin tatile girmesinden sonra siyaset kulislerinde önümüzdeki yıl mart ayında yapılacak seçimlerle ilgili farklı söylentiler dolaşmaya başladı. Kulislerde, yerel seçimlerde CHP ve MHP’nin koalisyon yapılacağı konuşuluyor. Bu süreçte son olarak, İstanbul ve İzmir’de CHP, Ankara’da ise MHP adayının desteklenmesi konusunda iki parti arasında görüş birliğine varıldığı konuşulmaya başlandı. Bu ittifak gerçekleşirse, AKP hem İstanbul’u hem de Ankara’yı kaybetmiş olacak. Başbakan Erdoğan’ın da, son dönem AKP tabanına yaptığı, “Türk bayrağı asın” çağrılarının temelinde, CHP ile MHP arasındaki ittifak korkusunun yattığı öne sürüldü.Gerilimi su yüzüne çıkardıMHP lideri Devlet Bahçeli’nin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Yeni anayasa çalışmalarında üzerinde uzlaşılan 48 maddeyi yasalaştıralım” önerisine karşı “Uzlaşılan maddeler seçimden sonraya bırakılsın” demesine AKP’den gelen sert tepki, iki parti arasındaki çekişmenin su yüzüne çıkmasına neden oldu. AKP, Bahçeli’nin açıklamalarını yerel seçimlerde CHP ile işbirliğine sıcak baktığı şeklinde yorumladı. Ve bu nedenle Devlet Bahçeli’ye Anayasa paketini gerekçe göstererek ağır eleştirilerde bulundu.MHP anahtar parti olduAnkara kulislerinde dolaşan bilgilere göre, AKP’nin MHP liderine sert tepki göstermesinin perde arkasında yerel seçimlerde MHP ile CHP’nin işbirliği yapmasından duyulan korku yatıyor. Hatta, Ankara’da, İstanbul ve İzmir’i CHP’nin, Ankara’yı da MHP’nin alması konusunda iki partinin anlaştığı konuşuluyor. 2009 yılında yapılan yerel seçimlerde, İstanbul’da, AKP’nin oyu yüzde 44 düzeyine çıkarken, CHP yüzde 37.6, MHP’de yüzde 5 oy aldı. AKP’nin oylarında yaşanacak olası bir erime ile birlikte iki partinin İstanbul’da AKP’ye geçeceği tahmin ediliyor. İzmir de, CHP’nin ezici üstünlüğü bulunuyor. Bu ilde ise, MHP’nin CHP adayını desteklemesi söz konusu olacak. Ankara da, ise AKP’nin yüzde 38’lik, CHP’nin yüzde 31’lik ve MHP’nin de yüzde 26’lık oyu bulunuyor. Bu ilde ise, MHP adayının destekleneceği konuşuluyor. Böylece, koalisyon senaryosu tutarsa, AKP hem İstanbul’u hem de Ankara’yı kaybetmiş olacak.   Adaylar her iki seçmene hitap edecekCHP ve MHP yönetiminin, yerel seçimlerde bir koalisyon konusunda görüşme yapmadığı belirtildi. Ancak tabanda birçok il ve ilçede, her iki partinin yöneticilerinin, yerel seçimlerde işbirliği konusunda görüşmelerde bulunduğu bildirildi. Adayların ise, her iki partinin tabanına hitap edecek en azından, tepki görmeyecek isimlerden oluşacağı da kaydedildi. (Taraf)
Ankara kulislerinde, CHP ile MHP’nin yerel seçimlerde ittifak yapacakları konuşuluyor. Bu durumda İstanbul ile İzmir’i CHP, Ankara’yı ise MHP alacak

Taraf gazetesinin haberine göre, TBMM’nin tatile girmesinden sonra siyaset kulislerinde önümüzdeki yıl mart ayında yapılacak seçimlerle ilgili farklı söylentiler dolaşmaya başladı. Kulislerde, yerel seçimlerde CHP ve MHP’nin koalisyon yapılacağı konuşuluyor. Bu süreçte son olarak, İstanbul ve İzmir’de CHP, Ankara’da ise MHP adayının desteklenmesi konusunda iki parti arasında görüş birliğine varıldığı konuşulmaya başlandı. Bu ittifak gerçekleşirse, AKP hem İstanbul’u hem de Ankara’yı kaybetmiş olacak. Başbakan Erdoğan’ın da, son dönem AKP tabanına yaptığı, “Türk bayrağı asın” çağrılarının temelinde, CHP ile MHP arasındaki ittifak korkusunun yattığı öne sürüldü.

Gerilimi su yüzüne çıkardı

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Yeni anayasa çalışmalarında üzerinde uzlaşılan 48 maddeyi yasalaştıralım” önerisine karşı “Uzlaşılan maddeler seçimden sonraya bırakılsın” demesine AKP’den gelen sert tepki, iki parti arasındaki çekişmenin su yüzüne çıkmasına neden oldu. AKP, Bahçeli’nin açıklamalarını yerel seçimlerde CHP ile işbirliğine sıcak baktığı şeklinde yorumladı. Ve bu nedenle Devlet Bahçeli’ye Anayasa paketini gerekçe göstererek ağır eleştirilerde bulundu.

MHP anahtar parti oldu

Ankara kulislerinde dolaşan bilgilere göre, AKP’nin MHP liderine sert tepki göstermesinin perde arkasında yerel seçimlerde MHP ile CHP’nin işbirliği yapmasından duyulan korku yatıyor. Hatta, Ankara’da, İstanbul ve İzmir’i CHP’nin, Ankara’yı da MHP’nin alması konusunda iki partinin anlaştığı konuşuluyor. 2009 yılında yapılan yerel seçimlerde, İstanbul’da, AKP’nin oyu yüzde 44 düzeyine çıkarken, CHP yüzde 37.6, MHP’de yüzde 5 oy aldı. AKP’nin oylarında yaşanacak olası bir erime ile birlikte iki partinin İstanbul’da AKP’ye geçeceği tahmin ediliyor. İzmir de, CHP’nin ezici üstünlüğü bulunuyor. Bu ilde ise, MHP’nin CHP adayını desteklemesi söz konusu olacak. Ankara da, ise AKP’nin yüzde 38’lik, CHP’nin yüzde 31’lik ve MHP’nin de yüzde 26’lık oyu bulunuyor. Bu ilde ise, MHP adayının destekleneceği konuşuluyor. Böylece, koalisyon senaryosu tutarsa, AKP hem İstanbul’u hem de Ankara’yı kaybetmiş olacak.

 

Adaylar her iki seçmene hitap edecek

CHP ve MHP yönetiminin, yerel seçimlerde bir koalisyon konusunda görüşme yapmadığı belirtildi. Ancak tabanda birçok il ve ilçede, her iki partinin yöneticilerinin, yerel seçimlerde işbirliği konusunda görüşmelerde bulunduğu bildirildi. Adayların ise, her iki partinin tabanına hitap edecek en azından, tepki görmeyecek isimlerden oluşacağı da kaydedildi. (Taraf)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.