LASTİK İŞ
ismail

ÇİFTÇİLERE YÜZDE 50 HİBE KREDİ VERİLECEK

Ekonomi 12.09.2019 - 17:59, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

ÇİFTÇİLERE YÜZDE 50 HİBE KREDİ VERİLECEK

5488 sayılı Tarım Kanunu ile 22-02-2016 tarihli ve 2016-8541 sayılı Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Tarıma Dayalı Yatırımların Desteklenmesine konusunda devlet tarafından yüzde 50 hibe kredi verilecek.

Kırsal kalkınma destekleri 13. Etap kapsamında Gölcük Tarım Müdürlüğü ve ilçe Orman işletme müdürlüğü tarafından Gölcük Belediyesi Sanat Galerisinde program düzenlendi. Düzenlene programa İl Tarım ve orman müdürlüğü kırsal kalkınma ve örgütlenme şubesi Şube müdürü Fatma Karayel, Gölcük Sağlık Müdür Yardımcısı Ufuk Atar, Gölcük Ziraat Odası Başkanı Bekir Çanakçı ve çok sayıda çiftçiler katılım sağladılar.  Programda konuşan İl Tarım ve orman müdürlüğü kırsal kalkınma ve örgütlenme şubesi Şube müdürü Fatma karayel; “2006 yılından beri tarımsal ürünlerin işlenmesi, paketlenmesi ve depolanmasına yönelik tesisler ile tarımsal üretime yönelik sabit yatırım tesislerine yüzde 50 hibe desteği sağlayan tarım ve orman bakanlığı tarafından yürütülen bir programdır. Kırsal Kalkınma Destekleri 13. Etap Kapsamında Tarıma Dayalı Yatırımların Desteklenmesi Hakkında Tebliğ (Tebliğ No: 2019/30)" 02Ağustos 2019 tarih ve 30850 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanmıştır. KKD kapsamında uygulanan tarıma dayalı ekonomik yatırımların desteklenmesi programının 13. etabı 02 Ağustos 2019 tarihi ve 30850 sayılı Resmi gazetede yayınlanan ve uygulanmaya başlanmıştır.  Bu programın amacı, Doğal Kaynaklar ve çevrenin korunmasını dikkate alınarak kırsal alanda gelir düzeyinin yükseltilmesi. Tarımsal üretim ve tarıma dayalı, sanayi entegrasyonun sağlanması. Tarımsal pazarlamanın geliştirilmesi, gıda güvenliğinin güçlendirilmesi. Kırsal alanda alternatif gelir kaynaklarını oluşturulması. Kırsal ekonomik altyapının güçlendirilmesi, tarımsal faaliyetler için geliştirilen yeni teknoloji üreticiler tarafından yaygınlaştırılması için küçük ve orta ölçekli işletmelerin (KOBİ) desteklenmesi amaçlanmaktadır” şeklinde açıkladı. Ardından soru cevap olarak program devam etti.  Fahri Haner- Halime Konak
5488 sayılı Tarım Kanunu ile 22-02-2016 tarihli ve 2016-8541 sayılı Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Tarıma Dayalı Yatırımların Desteklenmesine konusunda devlet tarafından yüzde 50 hibe kredi verilecek.

Kırsal kalkınma destekleri 13. Etap kapsamında Gölcük Tarım Müdürlüğü ve ilçe Orman işletme müdürlüğü tarafından Gölcük Belediyesi Sanat Galerisinde program düzenlendi. Düzenlene programa İl Tarım ve orman müdürlüğü kırsal kalkınma ve örgütlenme şubesi Şube müdürü Fatma Karayel, Gölcük Sağlık Müdür Yardımcısı Ufuk Atar, Gölcük Ziraat Odası Başkanı Bekir Çanakçı ve çok sayıda çiftçiler katılım sağladılar. 

Programda konuşan İl Tarım ve orman müdürlüğü kırsal kalkınma ve örgütlenme şubesi Şube müdürü Fatma karayel; “2006 yılından beri tarımsal ürünlerin işlenmesi, paketlenmesi ve depolanmasına yönelik tesisler ile tarımsal üretime yönelik sabit yatırım tesislerine yüzde 50 hibe desteği sağlayan tarım ve orman bakanlığı tarafından yürütülen bir programdır. Kırsal Kalkınma Destekleri 13. Etap Kapsamında Tarıma Dayalı Yatırımların Desteklenmesi Hakkında Tebliğ (Tebliğ No: 2019/30)" 02Ağustos 2019 tarih ve 30850 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanmıştır. KKD kapsamında uygulanan tarıma dayalı ekonomik yatırımların desteklenmesi programının 13. etabı 02 Ağustos 2019 tarihi ve 30850 sayılı Resmi gazetede yayınlanan ve uygulanmaya başlanmıştır. 

Bu programın amacı, Doğal Kaynaklar ve çevrenin korunmasını dikkate alınarak kırsal alanda gelir düzeyinin yükseltilmesi. Tarımsal üretim ve tarıma dayalı, sanayi entegrasyonun sağlanması. Tarımsal pazarlamanın geliştirilmesi, gıda güvenliğinin güçlendirilmesi. Kırsal alanda alternatif gelir kaynaklarını oluşturulması. Kırsal ekonomik altyapının güçlendirilmesi, tarımsal faaliyetler için geliştirilen yeni teknoloji üreticiler tarafından yaygınlaştırılması için küçük ve orta ölçekli işletmelerin (KOBİ) desteklenmesi amaçlanmaktadır” şeklinde açıkladı. Ardından soru cevap olarak program devam etti. 
Fahri Haner- Halime Konak

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.