‘ÇİFTÇİLERİMİZİ BORÇ BATAĞINA SAPLANDI’

Ekonomi 08.12.2020 - 11:52, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:17
 

‘ÇİFTÇİLERİMİZİ BORÇ BATAĞINA SAPLANDI’

Gölcük Ziraat Odası Başkanı Bekir Çanakçı, çiftçilerin tarım kredi kooperatiflerine olan borçlarına haciz işlemlerinin başlatılması ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Başkan Çanakçı, “Borçlar yapılandırılmalı, çiftçiler nefes almalı” dedi Gölcük Ziraat Odası Başkanı Bekir Çanakçı, çiftçilerin tarım kredi kooperatiflerine olan borçlarına haciz işlemlerinin başlatılması hakkında, dün bazı açıklamalarda bulundu. Başkan Çanakçı, konu hakkında yaptığı açıklamada “2020 yılı, çiftçilerimiz için kabusa dönüştü. Tarım kredi kooperatiflerinin çiftçilerimize başlatmış olduğu icra takibi, bizi derinden yaralamıştır. Bir yıldır olağanüstü zorluklar yaşayan ülkemiz, bir de Covid-19 süreci ile uğraşmaktadır” ifadelerine yer verdi. ‘ÇİFTÇİLERİMİZİ BORÇ BATAĞINA SAPLANDI’ Sözlerine devam eden Başkan Çanakçı, “Covid-19’un getirmiş olduğu zorlukları hep beraber aşmaya çalışırken, tüm kurum ve kuruluşlar birbirine destek olurken çiftçilerimizin kurmuş olduğu, kurulduğu günden beri çiftçilerin desteği ile ayakta duran tarım kredi kooperatifleri, son senelerde uyguladığı yüksek faiz politikası ile çiftçilerimizi borç batağına saplamışlardır. Elini veren çiftçilerimiz, kolunu kurtaramıyor. Üretimde yaşanan zorluklarla mücadele edilirken çiftçinin traktörüne, ineklerine el koymak, hiç de vicdani bir olay değildir” dedi. ‘HACİZ BAŞLATILMASI, ABES BİR DURUM’ Başkan Çanakçı, açıklamasının devamında, “Devletimiz, iş adamlarının, sanayicilerimizin, esnafımızın borçlarına 3 yıla varan yapılandırmalar yaparken tarım kredinin haciz işlemleri başlatması abes bir durumdur. Sattığı tüm ürünler piyasanın üstünde olmasına rağmen çiftçilerimiz, mecburen kendi kooperatiflerinden almışlardır. Bunun karşılığı bu olmamalı, icra takibi durdurulmalıdır ve faizsiz olarak borçlar 3 yıl yapılandırılmalı, çiftçi nefes almalıdır. Çiftçi üretimden elini çekerse toplum açlığa mahkum edilmiş olur. Bu ülkeye yazık olur. Herkes aklını başına almalı ve ona göre kararlar vermelidir” dedi.
Gölcük Ziraat Odası Başkanı Bekir Çanakçı, çiftçilerin tarım kredi kooperatiflerine olan borçlarına haciz işlemlerinin başlatılması ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Başkan Çanakçı, “Borçlar yapılandırılmalı, çiftçiler nefes almalı” dedi

Gölcük Ziraat Odası Başkanı Bekir Çanakçı, çiftçilerin tarım kredi kooperatiflerine olan borçlarına haciz işlemlerinin başlatılması hakkında, dün bazı açıklamalarda bulundu. Başkan Çanakçı, konu hakkında yaptığı açıklamada “2020 yılı, çiftçilerimiz için kabusa dönüştü. Tarım kredi kooperatiflerinin çiftçilerimize başlatmış olduğu icra takibi, bizi derinden yaralamıştır. Bir yıldır olağanüstü zorluklar yaşayan ülkemiz, bir de Covid-19 süreci ile uğraşmaktadır” ifadelerine yer verdi.

‘ÇİFTÇİLERİMİZİ BORÇ BATAĞINA SAPLANDI’

Sözlerine devam eden Başkan Çanakçı, “Covid-19’un getirmiş olduğu zorlukları hep beraber aşmaya çalışırken, tüm kurum ve kuruluşlar birbirine destek olurken çiftçilerimizin kurmuş olduğu, kurulduğu günden beri çiftçilerin desteği ile ayakta duran tarım kredi kooperatifleri, son senelerde uyguladığı yüksek faiz politikası ile çiftçilerimizi borç batağına saplamışlardır. Elini veren çiftçilerimiz, kolunu kurtaramıyor. Üretimde yaşanan zorluklarla mücadele edilirken çiftçinin traktörüne, ineklerine el koymak, hiç de vicdani bir olay değildir” dedi.

‘HACİZ BAŞLATILMASI, ABES BİR DURUM’

Başkan Çanakçı, açıklamasının devamında, “Devletimiz, iş adamlarının, sanayicilerimizin, esnafımızın borçlarına 3 yıla varan yapılandırmalar yaparken tarım kredinin haciz işlemleri başlatması abes bir durumdur. Sattığı tüm ürünler piyasanın üstünde olmasına rağmen çiftçilerimiz, mecburen kendi kooperatiflerinden almışlardır. Bunun karşılığı bu olmamalı, icra takibi durdurulmalıdır ve faizsiz olarak borçlar 3 yıl yapılandırılmalı, çiftçi nefes almalıdır. Çiftçi üretimden elini çekerse toplum açlığa mahkum edilmiş olur. Bu ülkeye yazık olur. Herkes aklını başına almalı ve ona göre kararlar vermelidir” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.