LASTİK İŞ

ÇİFTÇİYE 30 BİN LİRA DESTEK

Gündem 08.04.2017 - 08:55, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

ÇİFTÇİYE 30 BİN LİRA DESTEK

Yaşları 18 ile 40 yaş arasında olan köylerde ikamet eden işsiz gençlere tarım bakanlığı tarafından iş kurmaları nedeniyle 30,000 TL hibe desteğinde bulunulacaktır.

 Kırsal kalkınma destekleri kapsamında, genç çiftçi projelerinin desteklenmesi ve üretimin artırılması maksadı ile, 31 Mart 2017 tarihinde resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girmiştir.    1. Hayvansal üretime yönelik;  a) Büyükbaş hayvan yetiştiriciliği, tesis yapımı, b) Küçükbaş hayvan yetiştiriciliği, tesis yapımı, c) Arı ve arı ürünleri yetiştiriciliği ve tesis yapımı, d) Kanatlı hayvan yetiştiriciliği ve tesis yapımı, e) İpek böceği yetiştiriciliği,  2. Bitkisel üretime yönelik;  a) Kapama meyve bahçesi tesisi  b) Fide, fidan iç ve dış mekan süs bitkisi, c) Kontrollü örtü altı yetiştiriciliği,  d)Kültür mantar üretimi,  3. Yöresel ürünler, bitki üretimi depolanması ve paketlenmesine yönelik proje çalışmalarını uygulamak isteyen genç çiftçilerimiz;  
Yaşları 18 ile 40 yaş arasında olan köylerde ikamet eden işsiz gençlere tarım bakanlığı tarafından iş kurmaları nedeniyle 30,000 TL hibe desteğinde bulunulacaktır.

 Kırsal kalkınma destekleri kapsamında, genç çiftçi projelerinin desteklenmesi ve üretimin artırılması maksadı ile, 31 Mart 2017 tarihinde resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girmiştir. 

 

1. Hayvansal üretime yönelik; 
a) Büyükbaş hayvan yetiştiriciliği, tesis yapımı,
b) Küçükbaş hayvan yetiştiriciliği, tesis yapımı,
c) Arı ve arı ürünleri yetiştiriciliği ve tesis yapımı,
d) Kanatlı hayvan yetiştiriciliği ve tesis yapımı,
e) İpek böceği yetiştiriciliği, 
2. Bitkisel üretime yönelik; 
a) Kapama meyve bahçesi tesisi 
b) Fide, fidan iç ve dış mekan süs bitkisi,
c) Kontrollü örtü altı yetiştiriciliği, 
d)Kültür mantar üretimi, 
3. Yöresel ürünler, bitki üretimi depolanması ve paketlenmesine yönelik proje çalışmalarını uygulamak isteyen genç çiftçilerimiz;

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.