LASTİK İŞ

Çinlilerden Büyükşehir’e deprem eğitimi övgüsü

Kocaeli 12.09.2013 - 09:20, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:15
 

Çinlilerden Büyükşehir’e deprem eğitimi övgüsü

Çin’in Guangzhou kentinden gelen uzmanlar Büyükşehir Belediyesi’ne bilgi paylaşımına geldiler

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çin’in Guangzhou kentinde düzenlenen Uluslararası Kentsel Yenilik Konferansı’nda ‘Çok Geç Olmadan: Deprem İle Yaşamaya Alışmak’ adlı projesiyle kentsel yenilik ödülü kazanmıştı. Bir deprem kenti olan Guangzhou’dan bu kez belediye uzmanları Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti. Konuk uzmanlar Dünya basınında da geniş yer alan projenin kazandığı ödülün büyütülmüş halini yansıtan deprem kayıt istasyonu görünce şaşkınlıklarını gizleyemedi.   DEPREM KAYIT İSTASYONU ŞAŞIRTTI Sismolojik İzleme Ve Deprem Eğitim Merkezi’nde gerçekleşen bilgi paylaşımı ziyaretinde Zemin Deprem ve İnceleme Şube Müdürü Mustafa Cevher,  Guangzhou eyaleti Dış İlişkiler Müdürü Tang Guocai, Guangzhou Ödül Komitesi Koordinatörü Lı Shitong,  Guangzhou Dış İlişkiler Uzmanı Zhang Yang, Guangzhou Dış İlişkiler Uzmanı Wu Xiaoling bulundu. Çinli konuklar ilk olarak merkezin yanında yapılan ve kentsel yenilik ödülü maketinin birebir büyütülmüş halindeki deprem kayıt istasyonunu incelediler. Konuklar oldukça şaşırırken kayıt istasyonun bol bol fotoğraf çekti.   DEPREM SUNUMU YAPILDI Deprem Eğitim Merkezi’nde Zemin Deprem ve İnceleme Şube Müdürü Mustafa Cevher Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirdiği çalışmalar hakkında sunum gerçekleştirdi. Depremle ilgili hizmetlerin anlatıldığı sunumu dikkatle dinleyen Çinli konuklar merak ettiği konularda sorular sordu. Ardından 3 boyutlu simülasyon merkezinde Gölcük depremini birebir yaşadılar. Konuklara ayrıca simülasyon merkezinde yapılan bilgilendirmeler hakkında sunum yapıldı.    ÇİN HABER AJANSI TAKİP ETTİ Sismolojik İzleme Merkezi’nde de incelemelerde bulunan konuklar Büyükşehir Belediyesi’nin depremle ilgili çalışmalarını beğendiklerini ifade etti. Karşılıklı bilgi alışverişi ve proje ortaklığı teklifinde bulunan konuklar, Büyükşehir Belediyesi yetkililerini Guangzhou kentine tekrar davet etti. Öte yandan ziyareti Çin Haber Ajansı da takip etti.  
Çin’in Guangzhou kentinden gelen uzmanlar Büyükşehir Belediyesi’ne bilgi paylaşımına geldiler

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çin’in Guangzhou kentinde düzenlenen Uluslararası Kentsel Yenilik Konferansı’nda ‘Çok Geç Olmadan: Deprem İle Yaşamaya Alışmak’ adlı projesiyle kentsel yenilik ödülü kazanmıştı. Bir deprem kenti olan Guangzhou’dan bu kez belediye uzmanları Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti. Konuk uzmanlar Dünya basınında da geniş yer alan projenin kazandığı ödülün büyütülmüş halini yansıtan deprem kayıt istasyonu görünce şaşkınlıklarını gizleyemedi.

 

DEPREM KAYIT İSTASYONU ŞAŞIRTTI

Sismolojik İzleme Ve Deprem Eğitim Merkezi’nde gerçekleşen bilgi paylaşımı ziyaretinde Zemin Deprem ve İnceleme Şube Müdürü Mustafa Cevher,  Guangzhou eyaleti Dış İlişkiler Müdürü Tang Guocai, Guangzhou Ödül Komitesi Koordinatörü Lı Shitong,  Guangzhou Dış İlişkiler Uzmanı Zhang Yang, Guangzhou Dış İlişkiler Uzmanı Wu Xiaoling bulundu. Çinli konuklar ilk olarak merkezin yanında yapılan ve kentsel yenilik ödülü maketinin birebir büyütülmüş halindeki deprem kayıt istasyonunu incelediler. Konuklar oldukça şaşırırken kayıt istasyonun bol bol fotoğraf çekti.

 

DEPREM SUNUMU YAPILDI

Deprem Eğitim Merkezi’nde Zemin Deprem ve İnceleme Şube Müdürü Mustafa Cevher Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirdiği çalışmalar hakkında sunum gerçekleştirdi. Depremle ilgili hizmetlerin anlatıldığı sunumu dikkatle dinleyen Çinli konuklar merak ettiği konularda sorular sordu. Ardından 3 boyutlu simülasyon merkezinde Gölcük depremini birebir yaşadılar. Konuklara ayrıca simülasyon merkezinde yapılan bilgilendirmeler hakkında sunum yapıldı. 

 

ÇİN HABER AJANSI TAKİP ETTİ

Sismolojik İzleme Merkezi’nde de incelemelerde bulunan konuklar Büyükşehir Belediyesi’nin depremle ilgili çalışmalarını beğendiklerini ifade etti. Karşılıklı bilgi alışverişi ve proje ortaklığı teklifinde bulunan konuklar, Büyükşehir Belediyesi yetkililerini Guangzhou kentine tekrar davet etti. Öte yandan ziyareti Çin Haber Ajansı da takip etti.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.