LASTİK İŞ
ismail

CİNTAŞ ''TÜRK HAVA KURUMU SİZLERLE DAHA GÜÇLÜ''

Gündem 26.05.2017 - 08:48, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

CİNTAŞ ''TÜRK HAVA KURUMU SİZLERLE DAHA GÜÇLÜ''

Türk Hava Kurumu Gölcük Şube Başkanı Mustafa Cintaş yaptığı açıklamada THK’nun vatandaştan gelen destek ile daha da güçlendiğini belirtti. Başkan Cintaş “Kurulduğu 1925 yılından bu yana halkımızın hiçbir karşılık beklemeden verdiği destekler sayesinde her yıl, ülkemizde meydana gelen orman yangınlarını var gücüyle söndürmekte, ambulans uçakları vasıtasıyla hasta, yaralı ve organ naklini en kısa sürede gerçekleştirmekte, binlerce gencimize ücretsiz havacılık eğitimi vererek ülkemiz havacılığının gelişmesi için durmaksızın çalışmaktadır” dedi.

Başkan Cintaş “Türk Hava Kurumu Devlet Bütçesinden herhangi bir yardım almadan, halkımızın verdiği kurban derisi, fitre-zekat, bağış ve diğer ticari gelerleri ile faaliyetlerini sürdürmekte, ücretsiz olarak verilen havacılık kursları da heryıl artarak devam etmektedir. Bu kapsamda Gölcük Şubemiz üyelerinden 157 genç arkadaşımız 2010/2014 yılları arasında havacılık eğitimi almışlardır. Ayrıca 3 genç arkadaşımız ise Uluslararası Hava Öğrenci Mübadelesi Programı kapsamında yurtdışında eğitim almışlardır. Türk Hava kurumu havadan yangın söndürme  imkan ve kaabiliyetini ülkemize kazandıran ilk ve tek ulusal kurumdur. 28 yıldır bu hizmeti aralıksız sürdüren ve 3000 civarında orman yangınına müdahele eden kurumumuz, 2009 yılında 6 ton su atma kapasitesine sahip 9 adet amfibik havadan yangın söndürme uçağı alarak yangın söndürme uçak filosunu güçlendirmiştir.  Ülkemizin havacılık alanındaki kalifiye eleman ihtiyacının karşılanması amacıyla öncelikle “Türk Hava Kurumu Havacılık Vakfı”, ardından vakıf bünyesinde “Türk Hava Kurumu Üniversitesi” kurulmuştur.  Üniversitemiz 2011/2012 öğretim döneminde öğrenci kabulü ile faaliyetine başlamıştır. Yüksekokulları, fakülteleri, ile yurt dışanda bu alanda eğitim veren bir üniversite ile ortaklaşa yürütülecek eğitim sistemi ile çift imzalı diplomaları ile havacılık sektöründe istihdam imkanı yaratmaktadır. Üniversitemizden mezun olacak öğrencilerimize gerek kurumumuz bünyesinde gerek Türk Hava Yolları bünyesinde ve gerekse sivil havacılık dalında faaliyet gösteren firmalarda 100 iş garantisi sağlamaktadır. 2860 sayılı Yarım Toplama kanunua dayanılarak çıkarılan Yardım Toplama Esas ve Usulleri Hakkındaki yönetmelik gereği Türk Hava Kurumunun Kurban derisi ve fitre zekat toplama  yetkisi bulunmaktadır. Türk Hava Kurumu Heryıl olduğu gibi 2017 yılı ramazan ayında “Fitre Zekat”, Kurban bayramında ise “Kurban Derisi ” toplama faaliyetleri bütün yurtta olduğu gibi ilçemizde de Türk Hava Kurumu Gölcük Şubemizce yürütülmektedir. Türk Hava Kurumu Gölcük Şubesi olarak yukarıda açıkladığımız faaliyetlerimizi ve gençlere verdiğimiz hizmetleri tanıtmak amacıyla Şubemiz-Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Gölcük Kaymakamlığımız ile “TÜRK HAVA KURUMU'NUN” öğrencilerimize tanıtılması amacıyla başlattığımız projemiz devam etmektedir. Milletimizin Türk Hava Kurumuna göstermiş olduğu hassasiyet sayesinde, belki sizin için çok ufak sayılabilecek bir katkı genişleyerek büyümekte ve güzel ülkemizin dört bir yanına iyilik tohumları serpilmektedir.  Emin olabilirsiniz ki; bu sene uçaklarımızla söndürülecek her orman yangınında, uçaklarımızla taşınan her organda, ülkemizin dört bir yanından gelerek bizden ücretsiz kurs alan gençlerimizin gözündeki ışıltıda sizinde payınız olacaktır.  Bu vesile ile Tüm vatandaşlarımızın mübarek ramazan ayını tebrik eder, huzurlu, sağlıklı ve mutlu bir ramazan geçirmesini dilerim.
Türk Hava Kurumu Gölcük Şube Başkanı Mustafa Cintaş yaptığı açıklamada THK’nun vatandaştan gelen destek ile daha da güçlendiğini belirtti. Başkan Cintaş “Kurulduğu 1925 yılından bu yana halkımızın hiçbir karşılık beklemeden verdiği destekler sayesinde her yıl, ülkemizde meydana gelen orman yangınlarını var gücüyle söndürmekte, ambulans uçakları vasıtasıyla hasta, yaralı ve organ naklini en kısa sürede gerçekleştirmekte, binlerce gencimize ücretsiz havacılık eğitimi vererek ülkemiz havacılığının gelişmesi için durmaksızın çalışmaktadır” dedi.

Başkan Cintaş “Türk Hava Kurumu Devlet Bütçesinden herhangi bir yardım almadan, halkımızın verdiği kurban derisi, fitre-zekat, bağış ve diğer ticari gelerleri ile faaliyetlerini sürdürmekte, ücretsiz olarak verilen havacılık kursları da heryıl artarak devam etmektedir. Bu kapsamda Gölcük Şubemiz üyelerinden 157 genç arkadaşımız 2010/2014 yılları arasında havacılık eğitimi almışlardır. Ayrıca 3 genç arkadaşımız ise Uluslararası Hava Öğrenci Mübadelesi Programı kapsamında yurtdışında eğitim almışlardır.
Türk Hava kurumu havadan yangın söndürme  imkan ve kaabiliyetini ülkemize kazandıran ilk ve tek ulusal kurumdur. 28 yıldır bu hizmeti aralıksız sürdüren ve 3000 civarında orman yangınına müdahele eden kurumumuz, 2009 yılında 6 ton su atma kapasitesine sahip 9 adet amfibik havadan yangın söndürme uçağı alarak yangın söndürme uçak filosunu güçlendirmiştir. 
Ülkemizin havacılık alanındaki kalifiye eleman ihtiyacının karşılanması amacıyla öncelikle “Türk Hava Kurumu Havacılık Vakfı”, ardından vakıf bünyesinde “Türk Hava Kurumu Üniversitesi” kurulmuştur.  Üniversitemiz 2011/2012 öğretim döneminde öğrenci kabulü ile faaliyetine başlamıştır. Yüksekokulları, fakülteleri, ile yurt dışanda bu alanda eğitim veren bir üniversite ile ortaklaşa yürütülecek eğitim sistemi ile çift imzalı diplomaları ile havacılık sektöründe istihdam imkanı yaratmaktadır. Üniversitemizden mezun olacak öğrencilerimize gerek kurumumuz bünyesinde gerek Türk Hava Yolları bünyesinde ve gerekse sivil havacılık dalında faaliyet gösteren firmalarda 100 iş garantisi sağlamaktadır.
2860 sayılı Yarım Toplama kanunua dayanılarak çıkarılan Yardım Toplama Esas ve Usulleri Hakkındaki yönetmelik gereği Türk Hava Kurumunun Kurban derisi ve fitre zekat toplama  yetkisi bulunmaktadır. Türk Hava Kurumu Heryıl olduğu gibi 2017 yılı ramazan ayında “Fitre Zekat”, Kurban bayramında ise “Kurban Derisi ” toplama faaliyetleri bütün yurtta olduğu gibi ilçemizde de Türk Hava Kurumu Gölcük Şubemizce yürütülmektedir.
Türk Hava Kurumu Gölcük Şubesi olarak yukarıda açıkladığımız faaliyetlerimizi ve gençlere verdiğimiz hizmetleri tanıtmak amacıyla Şubemiz-Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Gölcük Kaymakamlığımız ile “TÜRK HAVA KURUMU'NUN” öğrencilerimize tanıtılması amacıyla başlattığımız projemiz devam etmektedir.
Milletimizin Türk Hava Kurumuna göstermiş olduğu hassasiyet sayesinde, belki sizin için çok ufak sayılabilecek bir katkı genişleyerek büyümekte ve güzel ülkemizin dört bir yanına iyilik tohumları serpilmektedir. 
Emin olabilirsiniz ki; bu sene uçaklarımızla söndürülecek her orman yangınında, uçaklarımızla taşınan her organda, ülkemizin dört bir yanından gelerek bizden ücretsiz kurs alan gençlerimizin gözündeki ışıltıda sizinde payınız olacaktır. 
Bu vesile ile Tüm vatandaşlarımızın mübarek ramazan ayını tebrik eder, huzurlu, sağlıklı ve mutlu bir ramazan geçirmesini dilerim.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.