LASTİK İŞ
ismail

"ÇOCUĞUMUN ÖLÜMÜNE BEN NEDEN OLDUM"

07.05.2018 - 17:34, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

"ÇOCUĞUMUN ÖLÜMÜNE BEN NEDEN OLDUM"

Şehitler Mahallesinde 4. katındaki balkondan düşerek hayatını kaybeden 1.5 yaşındaki bebeğin babası, olayda kendisinin ihmali olduğunu söyleyerek, "Bu vicdan azabıyla nasıl yaşarım bilmiyorum" dedi.

Olay,  Şehitler Mahallesi 403. Sokak'ta meydana geldi. apartmanın 4. katında yaşayan Bilal ve Fatma Kanpara çiftinin 1.5 yaşındaki ikizlerinden Hasan Kanpara, oyun oynadığı odada açık kalan pencereden geçtiği balkondan düşerek hayatını kaybetti. Olay sırasında mutfakta tadilat işlerini yaptığını söyleyen baba Bilal Kanpara, sokaktan gelen bağrışmalar sonrasında balkona çıktığında bebeğinin yerde hareketsiz şekilde yattığını söyledi. Bebeğini kollarına aldığında hayatını kaybettiğini ifade eden acılı baba, yaşananları anlatırken zorluk çekti. PENCEREYİ BAN AÇTIM Olay günü eşini pazara göndererek ikizlerden birini amcasına bırakan diğerini de yanına alan Bilal Kanpara, bir süre bebeği ile oynadıktan sonra odanın camını açıp mutfaktaki tadilat işlerini yapmak için çocuğunu yalnız bıraktığını söyledi. Baba Kanpara, "Çocuğum biraz hiperaktifti. Yerinde durmayan bir çocuktu. Çocukların çıkmaması için önlemler aldık camlara. Balkon kapısını da kitlemiştim ama odayı havalandırmak için pencereyi açtım. Oradan tırmanarak balkona çıkmış" dedi. ÇOCUĞUM CANSIZ VAZİYETTEYDİ İşlerini yaparken bir yandan da çocukla ilgilendiğini söyleyen baba Kanpara, "Mutfakta işlerim vardı, oradan da bakıyordum çocuğa. Ne var ki 10 dakika ağaç kesme işlerim vardı, onu yapayım dedim. O arada da aşağıda komşular feryat figan ettiler, 'Çocuk düştü' diye. Ben de o anda dışarıya baktım. Hemen kendimi kaybettim zaten. Apar topar dışarı çıktım, bir komşumuzun arabası ile hastaneye götürdük. Ama zaten benim kucağımda çocuk cansız vaziyetteydi" diye konuştu. NASIL YAŞAYACAĞIM BİLMİYORUM Olayda kendisinin ihmali olduğunu ifade eden baba, vicdan azabı çektiğini dile getirerek, "Bu saatten sonra Allah'ın taktirine boyun eğmekten başka çaremiz yok. Kadere de imanımız tam. Burada kendi vicdanımı rahatlatamıyorum. Vicdan azabı çekiyorum çünkü çocuklar bana emanetti. Annelerini çarşıya göndermiştim, çocuklara bir şeyler alması için. İkizlerden birini abimin evine çocuklarla oynasın diye bıraktım. Ötekini kendim bakmak için aldım. Ama o arada da çocuk buraya bu şekilde çıkmış ve atlamış. Çocuğun yanından ayrılmamalıydım hiçbir şekilde. O iş sonradan da yapılabilirdi. Ben ihmali kendimde buluyorum. Kendim manevi olarak vicdanımı rahatlatamıyorum. Nasıl yaşayacağım bilmiyorum. Hatta annesi de ben bu evde yaşayamam diyor. Allah kimseye yaşatmasın böyle bir acı. Evlat acısı çok kötüdür" şeklinde konuştu. 1.5 yaşındaki Hasan Kanpara'nın cenazesi Gölcük Gaziler Camii'nde ikindi namazını müteakip kılınan cenaze namazı ile toprağa verildi.
Şehitler Mahallesinde 4. katındaki balkondan düşerek hayatını kaybeden 1.5 yaşındaki bebeğin babası, olayda kendisinin ihmali olduğunu söyleyerek, "Bu vicdan azabıyla nasıl yaşarım bilmiyorum" dedi.

Olay,  Şehitler Mahallesi 403. Sokak'ta meydana geldi. apartmanın 4. katında yaşayan Bilal ve Fatma Kanpara çiftinin 1.5 yaşındaki ikizlerinden Hasan Kanpara, oyun oynadığı odada açık kalan pencereden geçtiği balkondan düşerek hayatını kaybetti. Olay sırasında mutfakta tadilat işlerini yaptığını söyleyen baba Bilal Kanpara, sokaktan gelen bağrışmalar sonrasında balkona çıktığında bebeğinin yerde hareketsiz şekilde yattığını söyledi. Bebeğini kollarına aldığında hayatını kaybettiğini ifade eden acılı baba, yaşananları anlatırken zorluk çekti.

PENCEREYİ BAN AÇTIM

Olay günü eşini pazara göndererek ikizlerden birini amcasına bırakan diğerini de yanına alan Bilal Kanpara, bir süre bebeği ile oynadıktan sonra odanın camını açıp mutfaktaki tadilat işlerini yapmak için çocuğunu yalnız bıraktığını söyledi. Baba Kanpara, "Çocuğum biraz hiperaktifti. Yerinde durmayan bir çocuktu. Çocukların çıkmaması için önlemler aldık camlara. Balkon kapısını da kitlemiştim ama odayı havalandırmak için pencereyi açtım. Oradan tırmanarak balkona çıkmış" dedi.

ÇOCUĞUM CANSIZ VAZİYETTEYDİ

İşlerini yaparken bir yandan da çocukla ilgilendiğini söyleyen baba Kanpara, "Mutfakta işlerim vardı, oradan da bakıyordum çocuğa. Ne var ki 10 dakika ağaç kesme işlerim vardı, onu yapayım dedim. O arada da aşağıda komşular feryat figan ettiler, 'Çocuk düştü' diye. Ben de o anda dışarıya baktım. Hemen kendimi kaybettim zaten. Apar topar dışarı çıktım, bir komşumuzun arabası ile hastaneye götürdük. Ama zaten benim kucağımda çocuk cansız vaziyetteydi" diye konuştu.

NASIL YAŞAYACAĞIM BİLMİYORUM

Olayda kendisinin ihmali olduğunu ifade eden baba, vicdan azabı çektiğini dile getirerek, "Bu saatten sonra Allah'ın taktirine boyun eğmekten başka çaremiz yok. Kadere de imanımız tam. Burada kendi vicdanımı rahatlatamıyorum. Vicdan azabı çekiyorum çünkü çocuklar bana emanetti. Annelerini çarşıya göndermiştim, çocuklara bir şeyler alması için. İkizlerden birini abimin evine çocuklarla oynasın diye bıraktım. Ötekini kendim bakmak için aldım. Ama o arada da çocuk buraya bu şekilde çıkmış ve atlamış. Çocuğun yanından ayrılmamalıydım hiçbir şekilde. O iş sonradan da yapılabilirdi. Ben ihmali kendimde buluyorum. Kendim manevi olarak vicdanımı rahatlatamıyorum. Nasıl yaşayacağım bilmiyorum. Hatta annesi de ben bu evde yaşayamam diyor. Allah kimseye yaşatmasın böyle bir acı. Evlat acısı çok kötüdür" şeklinde konuştu.

1.5 yaşındaki Hasan Kanpara'nın cenazesi Gölcük Gaziler Camii'nde ikindi namazını müteakip kılınan cenaze namazı ile toprağa verildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.