ÇOCUKLAR DEPREMİ ÖĞRENİYOR

Eğitim 11.02.2020 - 16:42, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

ÇOCUKLAR DEPREMİ ÖĞRENİYOR

Olası bir afete karşı bilinçli olması için GESOTİM görevlisi Fatih Ergezen Gölcük Ziyaretliler Derneği Kuran Kursuna giden 4 ile 6 yaşındaki öğrencilere depremde neler yapılması gerektiği uygulamalı olarak anlatıldı. Çocuklar olası depremlerde nasıl davranmaları gerektiğini öğrendiler.

Gölcük Ziyaretliler Sosyal Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği en önemli projelerinden biri olan Dernek bünyesinde kurduğu aşevinde yardıma muhtaç insanların evine sıcak yemek veriyor. Bağımlı olma özgür ol projesinin devam ediyor. Derneğin bir bölümünü 10 yıllığına Gölcük Müftülük bünyesinde kuran kursuna verdi. 4 ve 6 yaş gurupları arasındaki minik kalpler burada kurum müdürü Birsen Topsakal, kuran hocaları tarafında Kuran öğreniyorlar. Minik kalplerin doğal afet bilincini almaları için Dernek yönetimi tarafından ilçemizde faaliyet gösteren GESOTİM görevlisi Fatih Ergezen ve ona eşlik eden Mert Karataş, Elif Sarı, Gürkan Korknaz ve Beyza Güler'le birlikte yaşanan doğal afette neler yapılacağını uygulamalı olarak anlattı.  ÇOCUKLARIMIZ AFETİ ÖĞRENMELİ Afet bilinci ile ilgili açıklama yapan Gölcük Ziyaretliler Sosyal Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği başkanı Seyfettin Öztürk; “coğrafyamız depreme elverişlidir. Bundan dolayı depremden korkmak yerine depremle yaşamayı öğrenmeliyiz. Derneğimiz tarafından kurulan kuran kursuna gelen mini yavrularımız bu yaşta afet bilincini öğrendiğinde ilerdeki dönemde unutmazlar. Olası bir afet durumunda kendilerini nasıl koruyacağını öğrenmiş oldular. Bu eğitim tam yerine yapılan bir eğitim bilincidir” şeklinde ifade etti. Fahri Haner    
Olası bir afete karşı bilinçli olması için GESOTİM görevlisi Fatih Ergezen Gölcük Ziyaretliler Derneği Kuran Kursuna giden 4 ile 6 yaşındaki öğrencilere depremde neler yapılması gerektiği uygulamalı olarak anlatıldı. Çocuklar olası depremlerde nasıl davranmaları gerektiğini öğrendiler.

Gölcük Ziyaretliler Sosyal Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği en önemli projelerinden biri olan Dernek bünyesinde kurduğu aşevinde yardıma muhtaç insanların evine sıcak yemek veriyor. Bağımlı olma özgür ol projesinin devam ediyor. Derneğin bir bölümünü 10 yıllığına Gölcük Müftülük bünyesinde kuran kursuna verdi. 4 ve 6 yaş gurupları arasındaki minik kalpler burada kurum müdürü Birsen Topsakal, kuran hocaları tarafında Kuran öğreniyorlar. Minik kalplerin doğal afet bilincini almaları için Dernek yönetimi tarafından ilçemizde faaliyet gösteren GESOTİM görevlisi Fatih Ergezen ve ona eşlik eden Mert Karataş, Elif Sarı, Gürkan Korknaz ve Beyza Güler'le birlikte yaşanan doğal afette neler yapılacağını uygulamalı olarak anlattı. 

ÇOCUKLARIMIZ AFETİ ÖĞRENMELİ
Afet bilinci ile ilgili açıklama yapan Gölcük Ziyaretliler Sosyal Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği başkanı Seyfettin Öztürk; “coğrafyamız depreme elverişlidir. Bundan dolayı depremden korkmak yerine depremle yaşamayı öğrenmeliyiz. Derneğimiz tarafından kurulan kuran kursuna gelen mini yavrularımız bu yaşta afet bilincini öğrendiğinde ilerdeki dönemde unutmazlar. Olası bir afet durumunda kendilerini nasıl koruyacağını öğrenmiş oldular. Bu eğitim tam yerine yapılan bir eğitim bilincidir” şeklinde ifade etti.
Fahri Haner    

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.