LASTİK İŞ
ismail

ÇOCUKLAR YERLİ MALINI ÖĞRENİYOR

06.12.2017 - 12:00, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

ÇOCUKLAR YERLİ MALINI ÖĞRENİYOR

Yerli malı teşviki için yarının geleceği çocuklarımızdan Büyükşehir Belediyesi Sebze ve Meyve Hali’ne anlamlı ziyaret.

  Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sebze ve Meyve Hali, 4. sınıf öğrencilerini ağırladı. Yerli Malı Haftası etkinlikleri öncesinde Körfez Fatih İlkokulu 4. sınıf öğrencileri, Büyükşehir Belediyesi Sebze ve Meyve Halini ziyaret etti. 80 öğrencinin katıldığı gezide, ülkemizde üretimi gerçekleştirilen sebze ve meyveler tanıtıldı. Çocuklar, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sebze ve Meyve Hali’nde yer alan sebzelerin nerede, nasıl üretildiği ve tarladan sofraya uzanan yolculuğu hakkında bilgi aldı. Hali gezip bilgi alan öğrencilere görevliler tarafından mandalina ve portakal ikram edildi.   FARKINDALIK YARATMAK AMACIYLA Körfez Fatih İlkokulu Müdürü Atilla Öztürk, “Yerli Malı Haftası nedeniyle farkındalık yaratmak ve sosyal sorumluluklarını artırmak adına, öğrencilerle birlikte Sebze ve Meyve Hali’ne ziyaret gerçekleştirdik. Öğrencilerimiz yerli mallarımızın hale geliş sürecini haldeki çalışanlardan, yerinde görerek öğrendiler.” Okul müdürü Öztürk, “bize kapılarını açan hal esnafına, bu değerli imkânları Kocaeli’ye kazandıran Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’na teşekkür ediyorum” dedi. Yerli Malı haftası etkinlikleri kapsamında öğrenciler halden alacakları yerli ürünleri velileri ile birlikte okulda kurulacak pazarda satacak.   YÜZDE 80’İ KENDİ KAYNAKLARIMIZDAN İki yıldır yerli malı haftalarında çocuklara Hali gezdirdiklerini belirten Büyükşehir Belediyesi Sebze ve Meyve Hali yetkilileri “Ülke olarak sebze ve meyve ihtiyacını dışarıdan ithal etmeden, kendi kaynakları ile sağlayan, dünyada çok az ülke vardır.  Amacımız dünyadaki ender ülkelerden olan ülkemizin bu konudaki kendi kendine yeterliliğini çocuklarımıza göstererek farkındalık oluşturmak. Bu konuda ülke olarak çok şanslıyız, ürünlerin yüzde 80’ini kendi kaynaklarımızdan karşılıyoruz. Yılın her mevsiminde meyve sebzenin her türlüsüne anında ulaşabilecek bir ülkede yaşıyoruz” ifadelerini kullandı
Yerli malı teşviki için yarının geleceği çocuklarımızdan Büyükşehir Belediyesi Sebze ve Meyve Hali’ne anlamlı ziyaret.

 
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sebze ve Meyve Hali, 4. sınıf öğrencilerini ağırladı. Yerli Malı Haftası etkinlikleri öncesinde Körfez Fatih İlkokulu 4. sınıf öğrencileri, Büyükşehir Belediyesi Sebze ve Meyve Halini ziyaret etti. 80 öğrencinin katıldığı gezide, ülkemizde üretimi gerçekleştirilen sebze ve meyveler tanıtıldı. Çocuklar, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sebze ve Meyve Hali’nde yer alan sebzelerin nerede, nasıl üretildiği ve tarladan sofraya uzanan yolculuğu hakkında bilgi aldı. Hali gezip bilgi alan öğrencilere görevliler tarafından mandalina ve portakal ikram edildi.
 
FARKINDALIK YARATMAK AMACIYLA
Körfez Fatih İlkokulu Müdürü Atilla Öztürk, “Yerli Malı Haftası nedeniyle farkındalık yaratmak ve sosyal sorumluluklarını artırmak adına, öğrencilerle birlikte Sebze ve Meyve Hali’ne ziyaret gerçekleştirdik. Öğrencilerimiz yerli mallarımızın hale geliş sürecini haldeki çalışanlardan, yerinde görerek öğrendiler.” Okul müdürü Öztürk, “bize kapılarını açan hal esnafına, bu değerli imkânları Kocaeli’ye kazandıran Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’na teşekkür ediyorum” dedi. Yerli Malı haftası etkinlikleri kapsamında öğrenciler halden alacakları yerli ürünleri velileri ile birlikte okulda kurulacak pazarda satacak.
 
YÜZDE 80’İ KENDİ KAYNAKLARIMIZDAN
İki yıldır yerli malı haftalarında çocuklara Hali gezdirdiklerini belirten Büyükşehir Belediyesi Sebze ve Meyve Hali yetkilileri “Ülke olarak sebze ve meyve ihtiyacını dışarıdan ithal etmeden, kendi kaynakları ile sağlayan, dünyada çok az ülke vardır.  Amacımız dünyadaki ender ülkelerden olan ülkemizin bu konudaki kendi kendine yeterliliğini çocuklarımıza göstererek farkındalık oluşturmak. Bu konuda ülke olarak çok şanslıyız, ürünlerin yüzde 80’ini kendi kaynaklarımızdan karşılıyoruz. Yılın her mevsiminde meyve sebzenin her türlüsüne anında ulaşabilecek bir ülkede yaşıyoruz” ifadelerini kullandı

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.