LASTİK İŞ
ismail

ÇOCUKLAR YÖRESEL KIYAFETLERİ SERGİLEDİ

Eğitim 25.10.2019 - 16:07, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

ÇOCUKLAR YÖRESEL KIYAFETLERİ SERGİLEDİ

Gölcük Piyalepaşa İlkokulu 3/A sınıfı öğrencileri tarafından okul binasında kültürel giyim ve tarihi eşya sergilediler.

Öğrencilerden kültürel giyim ve tarihi eşyalar sergisi düzenlediler   Kültürel tarihinin öğrenmesi amaçlanan sergi Gölcük Piyalepaşa İlkokulu 3/A sınıfı öğretmeni Funda Alkaya nezaretinde öğrenciler tarihi giyim ve eser eserler sergisini okul binasında düzenlediler. Düzenlenen sergiye Oklu Müdürü Songül Bayrakta, okul öğretmenleri ve okul velileri katılım sağladılar. Sergide biri birinden farklı olan eserlerden en çok ilgi gören yüz yıllık gelinlik oldu. Yüz yıllık gelinliği giyinen anne dikkatleri üzerine çekerken, aynı zamanda öğrenciler şalvar ve yelekleri giyindiler.   Düzenlenen sergide kısa açıklama yapan okul Müdürü Songül Bayraktar; “öncelikle bu güzel ve anlamlı sergiyi düzenleyen öğrenci, öğretmenimiz ve velilerimize gönülden teşekkür ederim. Buradaki asıl amacımız bizim geçmişten bu yana bize miras kalan kültürel zenginliğimizi öğrenmek ve kültürümüzle birlikte yaşamaktır. Bu tür etkinlikler çocuklarımız kültürümüzü tanımış ve bu kültürümüzü yaşatacaklar. Bu gün herkesin dikkatini üzerine çeken yüz yıllık gelinlik aslında müzelik bir eserdir. Buna benzer çok sayıda eserlerimiz müzeliktir” şeklinde konuştu.      Fahri Haner
Gölcük Piyalepaşa İlkokulu 3/A sınıfı öğrencileri tarafından okul binasında kültürel giyim ve tarihi eşya sergilediler.

Öğrencilerden kültürel giyim ve tarihi eşyalar sergisi düzenlediler

 

Kültürel tarihinin öğrenmesi amaçlanan sergi Gölcük Piyalepaşa İlkokulu 3/A sınıfı öğretmeni Funda Alkaya nezaretinde öğrenciler tarihi giyim ve eser eserler sergisini okul binasında düzenlediler. Düzenlenen sergiye Oklu Müdürü Songül Bayrakta, okul öğretmenleri ve okul velileri katılım sağladılar. Sergide biri birinden farklı olan eserlerden en çok ilgi gören yüz yıllık gelinlik oldu. Yüz yıllık gelinliği giyinen anne dikkatleri üzerine çekerken, aynı zamanda öğrenciler şalvar ve yelekleri giyindiler.

 

Düzenlenen sergide kısa açıklama yapan okul Müdürü Songül Bayraktar; “öncelikle bu güzel ve anlamlı sergiyi düzenleyen öğrenci, öğretmenimiz ve velilerimize gönülden teşekkür ederim. Buradaki asıl amacımız bizim geçmişten bu yana bize miras kalan kültürel zenginliğimizi öğrenmek ve kültürümüzle birlikte yaşamaktır. Bu tür etkinlikler çocuklarımız kültürümüzü tanımış ve bu kültürümüzü yaşatacaklar. Bu gün herkesin dikkatini üzerine çeken yüz yıllık gelinlik aslında müzelik bir eserdir. Buna benzer çok sayıda eserlerimiz müzeliktir” şeklinde konuştu.   

 

Fahri Haner

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.