ÇOCUKLARIN BİLİM DÜNYALARI

23.04.2016 - 18:41, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:15
 

ÇOCUKLARIN BİLİM DÜNYALARI

23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği, Eğitim ve Eğlence Festivali’ndeki robotik atölyesi çocukların bilim dünyasını genişletiyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin 23 Nisan Çocuk Festivali bünyesinde gerçekleştirdiği Eğitim ve Eğlence Festivali’ndeki robotik atölyesindeki akıllı robotlar ilgi çekiyor. 2 dakikada rubik küpünü çözebilen, yüzde yüz oranla potaya basket atabilen robotlar çocuklar tarafından tasarlanıyor.   ÇOCUKLARIN BİLİM DÜNYALARI Büyükşehir Belediyesi Bilim Merkezinde devam eden Eğitim ve Eğlence Fuarı birbirinden eğlenceli atölyeler, standlar ile çocukların bilim dünyalarına hitap ediyor. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin tasarlayıp programlarını yüklediği robotların bulunduğu robotik atölyesi de çocukları cezbediyor.   RUBİK KÜPÜNÜ ÇÖZEN ROBOT Tamamı Kocaeli Bilim Merkezi’nde tasarlanan robotlardan rubik küpünü çözebilen robot çocuklardan özel ilgi görüyor. Akıllı robot rubik küpünü yaklaşık 2 dakikada çözebiliyor. Özel programın yüklendiği robot yüklenen bir program ile ışık sensörleri sayesinde küpü çözüyor. Programı yine Bilim Merkezi’ne gelen öğrenciler geliştiriyor.   LABRON JAMES DE ATÖLYEDE Yüzde yüz oranla basket atabilen robot ise standa gelen çocukları şaşırtıyor. Amerikan Basketbol Ligi’nin yıldızlarından Lebron James adını verdikleri robot yine Legolardan tasarlanıyor. Belirlenen çizgiyi geçmeyen Sumo güreşçisi, hareket algılayan akrep, sarsıntılarda dengede durabilen robot gibi birçok akıllı robotlar Eğitim ve Eğlence Fuarı’nda ziyaretçilerini bekliyor.  
23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği, Eğitim ve Eğlence Festivali’ndeki robotik atölyesi çocukların bilim dünyasını genişletiyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin 23 Nisan Çocuk Festivali bünyesinde gerçekleştirdiği Eğitim ve Eğlence Festivali’ndeki robotik atölyesindeki akıllı robotlar ilgi çekiyor. 2 dakikada rubik küpünü çözebilen, yüzde yüz oranla potaya basket atabilen robotlar çocuklar tarafından tasarlanıyor.

 

ÇOCUKLARIN BİLİM DÜNYALARI

Büyükşehir Belediyesi Bilim Merkezinde devam eden Eğitim ve Eğlence Fuarı birbirinden eğlenceli atölyeler, standlar ile çocukların bilim dünyalarına hitap ediyor. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin tasarlayıp programlarını yüklediği robotların bulunduğu robotik atölyesi de çocukları cezbediyor.

 

RUBİK KÜPÜNÜ ÇÖZEN ROBOT

Tamamı Kocaeli Bilim Merkezi’nde tasarlanan robotlardan rubik küpünü çözebilen robot çocuklardan özel ilgi görüyor. Akıllı robot rubik küpünü yaklaşık 2 dakikada çözebiliyor. Özel programın yüklendiği robot yüklenen bir program ile ışık sensörleri sayesinde küpü çözüyor. Programı yine Bilim Merkezi’ne gelen öğrenciler geliştiriyor.

 

LABRON JAMES DE ATÖLYEDE

Yüzde yüz oranla basket atabilen robot ise standa gelen çocukları şaşırtıyor. Amerikan Basketbol Ligi’nin yıldızlarından Lebron James adını verdikleri robot yine Legolardan tasarlanıyor. Belirlenen çizgiyi geçmeyen Sumo güreşçisi, hareket algılayan akrep, sarsıntılarda dengede durabilen robot gibi birçok akıllı robotlar Eğitim ve Eğlence Fuarı’nda ziyaretçilerini bekliyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.