ÇOCUKLARIN ÇEVRE DUYARLILIĞI

Eğitim 20.03.2018 - 10:38, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

ÇOCUKLARIN ÇEVRE DUYARLILIĞI

Uğur Mumcu Ortaokulu öğrencileri temiz bir gelecek için çalışıyor. Çocuklar geri dönüşüm projesi kapsamında organize olup atık yağ toplamak için bir kampanya başlattılar.

Uğur Mumcu Ortaokulu öğrencileri temiz bir gelecek için çalışıyor. Çocuklar geri dönüşüm projesi kapsamında organize olup atık yağ toplamak için bir kampanya başlattılar. Bütün Değirmendere’nin desteğini bekleyen gençler kendi imkanlarıyla broşürler yapmışlar. Sitelere dağıtılmak üzere kendi el emekleriyle yaptıkları broşürleri takdir etmemek mümkün değil. Okul Müdürü Mehmet Çakır  ve  öğretmenleri Rüveyda Tokmak öğrencilere destek olmuş. Değirmendereliler de  çocuklarımızın çağrısına kulak verelim.    “YAĞ AL YAĞ VER EKONOMİYE CAN VER”    Gençler kampanyalarına bir sloganla hayat vermişler. Çocuklar.Kampanyaya katılım desteği istiyorlar. Bir pet şişede topladığınız atık yağı Uğur Mumcu Ortaokuluna bırakabilirsiniz. Onlar sınıf sınıf dolaşıp bu konuda arkadaşlarını da bilinçlendiriyorlar. Çocukların sizden ricasıdır; Uğur Mumcu Ortaokulunda okuyan komşunuzun bir çocuğu varsa onunla topladığınız atık yağı okula gönderebilirsiniz. Kampanya bünyesinde boş pet şişeler temin edip üzerine atık yağ etiketi yapıştırarak bunları atık yağ biriktirmek isteyen kişilerle iletmek istiyorlar.  Uğur Mumcu Ortaokulu 7 I sınıfına neden atık yağ dedik; •Atık yağ suyumuzu kirletir •Atık yağdan kurtulması kolay olduğu için çevreye verdiği zarar düşünülmeden dökülebiliyor. Geri dönüşümün önemine dikkat çekmek gerek •Çok yaygın kullanılan bir ürün. •Sabun, kandil, mum olarak evde bile dönüşümü sağlanabilir. Ve; 7- I sınıfına Geri Dönüşüm dedik; •Geleceğe temiz bir dünya bırakmalıyız •Daha az masrafla yeni bir ürün •Ekonomiye katkı •Hammaddeye ihtiyaç azalır •Enerji tasarrufu    Gölcük belediyesinin desteğiyle sürdürüyorlar kampanyalarını Belediye yetkili aracı belli aralıklarla okulda biriken atık yağı alıyor. Evlerinde şişe biriktirip dağıtmayı planlıyorlar. Gençlerin temiz bir dünya, güzel bir gelecek bilincine karşılık şimdi söz Değirmendere’de desteklerinizi bekliyorlar.
Uğur Mumcu Ortaokulu öğrencileri temiz bir gelecek için çalışıyor. Çocuklar geri dönüşüm projesi kapsamında organize olup atık yağ toplamak için bir kampanya başlattılar.
Uğur Mumcu Ortaokulu öğrencileri temiz bir gelecek için çalışıyor. Çocuklar geri dönüşüm projesi kapsamında organize olup atık yağ toplamak için bir kampanya başlattılar. Bütün Değirmendere’nin desteğini bekleyen gençler kendi imkanlarıyla broşürler yapmışlar. Sitelere dağıtılmak üzere kendi el emekleriyle yaptıkları broşürleri takdir etmemek mümkün değil. Okul Müdürü Mehmet Çakır  ve  öğretmenleri Rüveyda Tokmak öğrencilere destek olmuş. Değirmendereliler de  çocuklarımızın çağrısına kulak verelim. 
 
“YAĞ AL YAĞ VER EKONOMİYE CAN VER” 
 
Gençler kampanyalarına bir sloganla hayat vermişler. Çocuklar.Kampanyaya katılım desteği istiyorlar. Bir pet şişede topladığınız atık yağı Uğur Mumcu Ortaokuluna bırakabilirsiniz. Onlar sınıf sınıf dolaşıp bu konuda arkadaşlarını da bilinçlendiriyorlar. Çocukların sizden ricasıdır; Uğur Mumcu Ortaokulunda okuyan komşunuzun bir çocuğu varsa onunla topladığınız atık yağı okula gönderebilirsiniz. Kampanya bünyesinde boş pet şişeler temin edip üzerine atık yağ etiketi yapıştırarak bunları atık yağ biriktirmek isteyen kişilerle iletmek istiyorlar. 
Uğur Mumcu Ortaokulu 7 I sınıfına neden atık yağ dedik;
•Atık yağ suyumuzu kirletir
•Atık yağdan kurtulması kolay olduğu için çevreye verdiği zarar düşünülmeden dökülebiliyor. Geri dönüşümün önemine dikkat çekmek gerek
•Çok yaygın kullanılan bir ürün.
•Sabun, kandil, mum olarak evde bile dönüşümü sağlanabilir.
Ve;
7- I sınıfına Geri Dönüşüm dedik;
•Geleceğe temiz bir dünya bırakmalıyız
•Daha az masrafla yeni bir ürün
•Ekonomiye katkı
•Hammaddeye ihtiyaç azalır
•Enerji tasarrufu
 
 Gölcük belediyesinin desteğiyle sürdürüyorlar kampanyalarını Belediye yetkili aracı belli aralıklarla okulda biriken atık yağı alıyor. Evlerinde şişe biriktirip dağıtmayı planlıyorlar. Gençlerin temiz bir dünya, güzel bir gelecek bilincine karşılık şimdi söz Değirmendere’de desteklerinizi bekliyorlar.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.