ÇOCUKLARIN İFTAR HEYECANI

17.05.2018 - 16:44, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

ÇOCUKLARIN İFTAR HEYECANI

Ramazan’da Tekne Orucu etkinliğine katılan Değirmendere Müfit Saner İlkokulu bugün öğlen ezanının okunmasıyla birlikte dualarının yapıp, balonlarını patlatıp oruçlarını açtılar.

Renkli görüntülere sahne olan öğrencilerin mutluluğuna ortak olmak isteyen İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu ve Şube Müdürü Ömer Kızıldağ, ezanla birlikte oruçlarını açan çocuklara günün anısına kitap hediye etti. Gülsuyu konuşmasında:  Ramazan ayıyla birlikte gündeme oturan oruç ibadetinin çocuklara kazandırdığı en güzel davranış sabır ve haz erteleyebilmektir. Her istediğine istediği zamanda ulaşabilen insanlar ellerindekinin kıymetini bilememekte ve sahip olduklarından çok çabuk sıkılabilmektedir. Oruç ibadetiyle empati kurmayı da öğrenen çocuklar, ekmek bulabilmekte bile zorlanan insanların neler çektiklerini daha iyi anlayabilmektedir. Bizler bizlere bunca nimetleri veren Allah’ımızı hiçbir zaman unutmamalı ve ona her zaman şükretmeliyiz, dedi.
Ramazan’da Tekne Orucu etkinliğine katılan Değirmendere Müfit Saner İlkokulu bugün öğlen ezanının okunmasıyla birlikte dualarının yapıp, balonlarını patlatıp oruçlarını açtılar.

Renkli görüntülere sahne olan öğrencilerin mutluluğuna ortak olmak isteyen İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu ve Şube Müdürü Ömer Kızıldağ, ezanla birlikte oruçlarını açan çocuklara günün anısına kitap hediye etti.

Gülsuyu konuşmasında:  Ramazan ayıyla birlikte gündeme oturan oruç ibadetinin çocuklara kazandırdığı en güzel davranış sabır ve haz erteleyebilmektir. Her istediğine istediği zamanda ulaşabilen insanlar ellerindekinin kıymetini bilememekte ve sahip olduklarından çok çabuk sıkılabilmektedir.

Oruç ibadetiyle empati kurmayı da öğrenen çocuklar, ekmek bulabilmekte bile zorlanan insanların neler çektiklerini daha iyi anlayabilmektedir. Bizler bizlere bunca nimetleri veren Allah’ımızı hiçbir zaman unutmamalı ve ona her zaman şükretmeliyiz, dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.