LASTİK İŞ
ismail

ÇOCUKLARIN YÜZÜ GÜLÜYOR

13.03.2019 - 16:48, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

ÇOCUKLARIN YÜZÜ GÜLÜYOR

Yetim ve öksüz kalan Üç kardeşin yaşam dramını geçtiğimiz gün Yeni Gölcük sayfalarından “Bu çocuklara sahip çıkalım” haberi ile duyurmamızın ardından Gölcük halkı çocuklara sahip çıktı.

        BABALARI SAVAŞTA ÖLDÜ  Suriye'de yaşanan savaştan dolayı 5 yıl önce babaları savaşta ölünce anne Abla Elsayt çocukları ile birlikte Gölcük'e geldiler. Anne Gölcük'te çalışarak yaşamını devam ediyordu.  Anne 15 gün önce geçirdiği kalp krizinden dolayı öldü. Yetim ve öksüz kalan çocuklar anneannelerin yanına sığınarak yaşam zorluğu başlayınca Gölcük Halkı yetim ve öksüz çocuklara sahip çıktı.  Ardından çocuklar için Kaymakamlık ve Gölcük Belediyesi harekete geçti. EV SAHİBİ KİRA İSTEMEDİ   Baba Muhammet Elsayt hayatını kaybetmesinin ardındanm  Anne Meryem Elsayt 5 yaşındaki Yunus, 6 yaşındaki Sakin Elsayt, 8 yaşındaki Salih Elsayt ile birlikte savaştan kaçarak Gölcük'e  2 Yıl önce yerleştiler. İlk olarak Merkez Mahallesinde ikamet ediyorlardı. Ev yerini değiştirerek Merkez Mahallesi Yıldırım Beyazıt Caddesi 33. Sokak Keskin Apartmana 6 ay önce taşındılar. Ev sahibi Abdullah ve eşi Saime Keskin kira talebinde bulunmadılar. Anne Abla Elsayt Gölcük'te özel bir sektörde iş bularak çocuklarını kimseye muhtaç etmeden yaşamını yürüttüler.  ANNENİN KALBİ DAYANMADI Anne Abla Elsayt 15 gün önce evde geçirdiği kalp krizinden dolayı yaşamını yitirdi. 5 yaşındaki Yunus, 6 yaşındaki Sakin Elsayt, 8 yaşındaki Salih Elsayt yetim ve öksüz olarak sokakta kaldılar. Sokakta kalan çocuklar Gölcük'te ikamet eden anneanne Meryem Elbayt'ın yanına sığındılar. Yaşlı anneanne yoksullukla boğuşurken, 3 tane çocukta yanına sığınınca geçim sıkıntısı had safhaya çıktı. Yeni Gölcük Gazetesinin üç kardeşin dramını duyurmasının ardından Gölcük Halkı gerekli desteği vermeye başladı. Kimisi yiyecek, kimisi nakdi, kimisi de ev eşyaları alarak destek verdiler. DEVLET ÇOCUKLARA SAHİP ÇIKTI Bu Çocuklara sahip çıkalım haberimizden sonra Kaymakam Mustafa Altıntaş, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına verdiği talimat ile çocukların tüm ihtiyaçları karşılandı. Aynı zamanda Sosyal Hizmetler Müdürlüğü Çocukların daha iyi yaşaması için Maaş bağlamak için işlemlere başladı. Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş'de ekiplerini üç kardeşin yaşadığı eve göndererek ihtiyaçlarının karşılanmasını sağladı.  Kayamakm Altıntaş “Haberiniz üzerine ekiplerimiz çalışmalara başladı. Aileye daha öncede yardım etmişiz. Çocuklar bundan sonra daha rahat yaşayacaklar. Hebrin üzerine bir çok hayırsever Kaymakamlığımızı aileye yardım etmek için aradı. Yeni Gölcük Gazetesine duyarlılığı için teşekkür ediyorum”dedi. Fahri Haner
Yetim ve öksüz kalan Üç kardeşin yaşam dramını geçtiğimiz gün Yeni Gölcük sayfalarından “Bu çocuklara sahip çıkalım” haberi ile duyurmamızın ardından Gölcük halkı çocuklara sahip çıktı.

 

 

 

 

BABALARI SAVAŞTA ÖLDÜ 
Suriye'de yaşanan savaştan dolayı 5 yıl önce babaları savaşta ölünce anne Abla Elsayt çocukları ile birlikte Gölcük'e geldiler. Anne Gölcük'te çalışarak yaşamını devam ediyordu.  Anne 15 gün önce geçirdiği kalp krizinden dolayı öldü. Yetim ve öksüz kalan çocuklar anneannelerin yanına sığınarak yaşam zorluğu başlayınca Gölcük Halkı yetim ve öksüz çocuklara sahip çıktı. 
Ardından çocuklar için Kaymakamlık ve Gölcük Belediyesi harekete geçti.


EV SAHİBİ KİRA İSTEMEDİ
 

Baba Muhammet Elsayt hayatını kaybetmesinin ardındanm  Anne Meryem Elsayt 5 yaşındaki Yunus, 6 yaşındaki Sakin Elsayt, 8 yaşındaki Salih Elsayt ile birlikte savaştan kaçarak Gölcük'e  2 Yıl önce yerleştiler. İlk olarak Merkez Mahallesinde ikamet ediyorlardı. Ev yerini değiştirerek Merkez Mahallesi Yıldırım Beyazıt Caddesi 33. Sokak Keskin Apartmana 6 ay önce taşındılar. Ev sahibi Abdullah ve eşi Saime Keskin kira talebinde bulunmadılar. Anne Abla Elsayt Gölcük'te özel bir sektörde iş bularak çocuklarını kimseye muhtaç etmeden yaşamını yürüttüler. 

ANNENİN KALBİ DAYANMADI
Anne Abla Elsayt 15 gün önce evde geçirdiği kalp krizinden dolayı yaşamını yitirdi. 5 yaşındaki Yunus, 6 yaşındaki Sakin Elsayt, 8 yaşındaki Salih Elsayt yetim ve öksüz olarak sokakta kaldılar. Sokakta kalan çocuklar Gölcük'te ikamet eden anneanne Meryem Elbayt'ın yanına sığındılar. Yaşlı anneanne yoksullukla boğuşurken, 3 tane çocukta yanına sığınınca geçim sıkıntısı had safhaya çıktı. Yeni Gölcük Gazetesinin üç kardeşin dramını duyurmasının ardından Gölcük Halkı gerekli desteği vermeye başladı. Kimisi yiyecek, kimisi nakdi, kimisi de ev eşyaları alarak destek verdiler.

DEVLET ÇOCUKLARA SAHİP ÇIKTI
Bu Çocuklara sahip çıkalım haberimizden sonra Kaymakam Mustafa Altıntaş, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına verdiği talimat ile çocukların tüm ihtiyaçları karşılandı. Aynı zamanda Sosyal Hizmetler Müdürlüğü Çocukların daha iyi yaşaması için Maaş bağlamak için işlemlere başladı. Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş'de ekiplerini üç kardeşin yaşadığı eve göndererek ihtiyaçlarının karşılanmasını sağladı.  Kayamakm Altıntaş “Haberiniz üzerine ekiplerimiz çalışmalara başladı. Aileye daha öncede yardım etmişiz. Çocuklar bundan sonra daha rahat yaşayacaklar. Hebrin üzerine bir çok hayırsever Kaymakamlığımızı aileye yardım etmek için aradı. Yeni Gölcük Gazetesine duyarlılığı için teşekkür ediyorum”dedi.
Fahri Haner

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.