LASTİK İŞ
ismail

ÇOCUKLARA DOKUNMAYIN !

Gündem 02.05.2019 - 09:30, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

ÇOCUKLARA DOKUNMAYIN !

Çocuklara cinsel istismara karşı önlem alınması için parti binasının önünde imza standını açan İYİ Parti Gölcük ilçe Gençlik Kolları başkanı Enis Balaban; “çocuklarımızın korunması ve çocuk kanunu çıkması amaçlı olarak imza kampanyasını başlattık. Toplanan imza meclise gönderilecektir” dedi

İYİLERDEN İMZA KAMPANYASI Son dönemde artan çocuk cinsel istismarlardan dolayı halktan büyük bir tepki ile karşılanıyor. Artan bu tepkilerin karşısında İYİ Parti Gölcük ilçe gençlik kolları başkanı Enis Balaban parti binasının önünde imza kampanyasını başlattı. Başlatan imza kampanyasına vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü. İmza kampanyasında açıklama yapan İYİ Parti Gölcük ilçe gençlik kolları başkanı Enis Balaban; “öncelikle bizim bu kampanyamız siyasi değil. Tüm halkımızı kapsayacak bir çalışmadır. Son zamanlarda artan çocuk cinsel istismarı önlemek için biz gençlik olarak bu çalışmayı başlattık. Halkımız da bu imza kampanyasına ilgi gösterdi”dedi. ÇOCUKLARA KARŞI ÖNLEM ALINMALI Balaban “Çocuklara cinsel istismara karşı önlem alınması için alınması gereken önlemler ise, eğitim müfredatımızda değişiklik yapılmalı. Çocuklarımıza insani ilişkileri ve insani davranışlar konusunda eğitim verilmeli. Çocuklarımız insani olmayan davranışlar karşısında nasıl davranacaklarını okullarda öğrenmeli. Ülkemize yönelen kontrolsüz göç kontrol altına alınmalı. Özellikle çevremizde yaşayan yabancı uyruklu kimseler emniyet kuvvetleri tarafından denetim altında tutulmalı. Çarpık kentleşmeler hızlı bir şekilde ortadan kaldırılmalı. Yerlerine düzene ve güvene kavuşmuş mahalleler oluşturulmalı”şeklinde konuştu. CEZALAR ARTTIRILMALI Balaban “Devlet çocuk gelişimini okul dışında da takip etmeli. Çocuklu aileler devletin ilgili birimleri tarafından eğitilmeli ve doğru yönlendirilmeli. Emniyet tedbirleri olağan üstü arttırılmalı. Her sokağa bir MOBESE kamera yerleştirilmeli. Terörle mücadele nasıl yapılıyorsa çocuğa istismarda bulunacak olanlarda aynı şekilde mücadele edilmeli. Emniyet içinde çocuk koruma timleri oluşturulmalı. İstihbarat kurumları devreye sokulmalı. Çocuğa karşı gerçekleşen eylemlere karşı ilişkin yapılan yarılamalarda cezalar etkin hale getirilmeli. Çocuğun rızası kavramı ortadan kaldırılmalı. Yukarıda belirtilen ve kanunları kapsayan etkin, yetkin bir çocuk kanunu çıkarılmalı” dedi. Fahri Haner
Çocuklara cinsel istismara karşı önlem alınması için parti binasının önünde imza standını açan İYİ Parti Gölcük ilçe Gençlik Kolları başkanı Enis Balaban; “çocuklarımızın korunması ve çocuk kanunu çıkması amaçlı olarak imza kampanyasını başlattık. Toplanan imza meclise gönderilecektir” dedi

İYİLERDEN İMZA KAMPANYASI
Son dönemde artan çocuk cinsel istismarlardan dolayı halktan büyük bir tepki ile karşılanıyor. Artan bu tepkilerin karşısında İYİ Parti Gölcük ilçe gençlik kolları başkanı Enis Balaban parti binasının önünde imza kampanyasını başlattı. Başlatan imza kampanyasına vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü. İmza kampanyasında açıklama yapan İYİ Parti Gölcük ilçe gençlik kolları başkanı Enis Balaban; “öncelikle bizim bu kampanyamız siyasi değil. Tüm halkımızı kapsayacak bir çalışmadır. Son zamanlarda artan çocuk cinsel istismarı önlemek için biz gençlik olarak bu çalışmayı başlattık. Halkımız da bu imza kampanyasına ilgi gösterdi”dedi.

ÇOCUKLARA KARŞI ÖNLEM ALINMALI
Balaban “Çocuklara cinsel istismara karşı önlem alınması için alınması gereken önlemler ise, eğitim müfredatımızda değişiklik yapılmalı. Çocuklarımıza insani ilişkileri ve insani davranışlar konusunda eğitim verilmeli. Çocuklarımız insani olmayan davranışlar karşısında nasıl davranacaklarını okullarda öğrenmeli. Ülkemize yönelen kontrolsüz göç kontrol altına alınmalı. Özellikle çevremizde yaşayan yabancı uyruklu kimseler emniyet kuvvetleri tarafından denetim altında tutulmalı. Çarpık kentleşmeler hızlı bir şekilde ortadan kaldırılmalı. Yerlerine düzene ve güvene kavuşmuş mahalleler oluşturulmalı”şeklinde konuştu.

CEZALAR ARTTIRILMALI
Balaban “Devlet çocuk gelişimini okul dışında da takip etmeli. Çocuklu aileler devletin ilgili birimleri tarafından eğitilmeli ve doğru yönlendirilmeli. Emniyet tedbirleri olağan üstü arttırılmalı. Her sokağa bir MOBESE kamera yerleştirilmeli. Terörle mücadele nasıl yapılıyorsa çocuğa istismarda bulunacak olanlarda aynı şekilde mücadele edilmeli. Emniyet içinde çocuk koruma timleri oluşturulmalı. İstihbarat kurumları devreye sokulmalı. Çocuğa karşı gerçekleşen eylemlere karşı ilişkin yapılan yarılamalarda cezalar etkin hale getirilmeli. Çocuğun rızası kavramı ortadan kaldırılmalı. Yukarıda belirtilen ve kanunları kapsayan etkin, yetkin bir çocuk kanunu çıkarılmalı” dedi.

Fahri Haner

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.