ÇÖPÜ ATANIN HİÇ Mİ SUÇU YOK ?

09.06.2019 - 14:59, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

ÇÖPÜ ATANIN HİÇ Mİ SUÇU YOK ?

Gözlementepe ilçemizin en yakınındaki mesire yeri. Özellikle tatil günlerinde vatandaş rağbet ediyor. Gidiyor, gün boyu yiyor, içiyor, eğleniyor..Sonra ?

Bizim insanımızın huyudur...Bir konu da kendini ya da toplumu sorgulamak yerine, " İşleri ne yapsınlar" der geçer.....Kimisi işi daha da ileri götürüp "Vergi veriyoruz tabi yapacak" diye ahkam kesmeyi de ihmal etmez.. Oysa,yaşanan olumsuzluklarda vatandaşın payı hiç mi yoktur ?  Yukarıda gördüğünüz sol karedeki fotoğrafı bir vatandaş Facebook hesabından paylaştı. Fotoğraf dün çekilmiş. Sağdaki kare ise bugün saat 13.00 sularında çekildi.  İlk fotoğraftaki pislik görüntüsünden eser yok. Belediye ekiplerinin verdiği bilgiye göre , Gözlementepe de akşam ve sabah saatlerinde iki vardiya temizlik yapılıyor. Akşam piknikçilerin bıraktığı çöpler toplanıp, alan temizliği yapıldıktan sonra sabah da tekrar kontrol ediliyor. Gel gelelim, piknik yapmak için bölgeye gelen bazı vatandaşlar, çöplerini de mesire alanında bırakıp gidiyor. Oysa yeterli çöp kovası bulunduğu belirtilen alanda, vatandaş içtiğinin şişesini, yediğinin ambalajını orada bırakıp giderek piknik yapmış oluyor. Elbet bir de kırılan lambalar var. Ekipler tarafından düzenli olarak değiştirilen aydınlatma lambaları, her ne hikmetse birileri tarafından ısrarla kırılıp, söndürülüyor. Hava sıcak, tatik günü..Dar gelirli vatandaş elbete kendisine en yakın yerdeki mesire alanına gidecek, hoşca vakit geçirecek. Ancak bunu yaparken de en basit temizlik kurallarına uyması gerekmiyor mu ?  Evet biz de soralım, piknik yapacağız diyerek yiyip, içip pisliğini bırakıp gidenin hiç mi suçu yok ? Vatandaşlar bu konuda biraz daha duyarlı olamaz mı ? Takdir sizin......
Gözlementepe ilçemizin en yakınındaki mesire yeri. Özellikle tatil günlerinde vatandaş rağbet ediyor. Gidiyor, gün boyu yiyor, içiyor, eğleniyor..Sonra ?

Bizim insanımızın huyudur...Bir konu da kendini ya da toplumu sorgulamak yerine, " İşleri ne yapsınlar" der geçer.....Kimisi işi daha da ileri götürüp "Vergi veriyoruz tabi yapacak" diye ahkam kesmeyi de ihmal etmez..

Oysa,yaşanan olumsuzluklarda vatandaşın payı hiç mi yoktur ? 

Yukarıda gördüğünüz sol karedeki fotoğrafı bir vatandaş Facebook hesabından paylaştı. Fotoğraf dün çekilmiş. Sağdaki kare ise bugün saat 13.00 sularında çekildi. 

İlk fotoğraftaki pislik görüntüsünden eser yok.

Belediye ekiplerinin verdiği bilgiye göre , Gözlementepe de akşam ve sabah saatlerinde iki vardiya temizlik yapılıyor. Akşam piknikçilerin bıraktığı çöpler toplanıp, alan temizliği yapıldıktan sonra sabah da tekrar kontrol ediliyor.

Gel gelelim, piknik yapmak için bölgeye gelen bazı vatandaşlar, çöplerini de mesire alanında bırakıp gidiyor. Oysa yeterli çöp kovası bulunduğu belirtilen alanda, vatandaş içtiğinin şişesini, yediğinin ambalajını orada bırakıp giderek piknik yapmış oluyor. Elbet bir de kırılan lambalar var. Ekipler tarafından düzenli olarak değiştirilen aydınlatma lambaları, her ne hikmetse birileri tarafından ısrarla kırılıp, söndürülüyor.

Hava sıcak, tatik günü..Dar gelirli vatandaş elbete kendisine en yakın yerdeki mesire alanına gidecek, hoşca vakit geçirecek. Ancak bunu yaparken de en basit temizlik kurallarına uyması gerekmiyor mu ? 

Evet biz de soralım, piknik yapacağız diyerek yiyip, içip pisliğini bırakıp gidenin hiç mi suçu yok ?

Vatandaşlar bu konuda biraz daha duyarlı olamaz mı ?

Takdir sizin......

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.