CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ‘’MARKETLERİN YAPTIĞI TEFECİLİKTİR’’

Ekonomi 26.01.2019 - 16:56, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ‘’MARKETLERİN YAPTIĞI TEFECİLİKTİR’’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasında ayrıca fırsatçılara da mesaj vererek "Marketlerde fiyatlar üreticiden alındıktan sonra aracılar vasıtasıyla tırmandırılıyor. Fiyatlar birbirini tutmuyor. Burada belediyelerimize büyük görevler düşürüyor. Bu tür fiyatları artıranları hesaba çekmeniz lazım. Hazırlıklarımız var, bunun uygulamasını yapacağız" dedi.  Cumhurbaşkanıu Erdoğan ''Şu tür sıkıntılarla karşılaştığımız oluyor. Bir KOBİ'ye uygun şartlarda finansman sağlıyoruz. Bazı kişilerin bu kaynağı işinde kullanmak yerine, götürüp faize ve finans araçlarına yatırdığını duyuyoruz. Döviz kuru ve enflasyon konusunda, fiyatları şişiren kimi ticaret erbabının aynı şekilde devam ettiğine inanıyoruz. Dolar düştü mü? Düştü. Borsa yükseldi mi? Bak 100 bini yakaladı. Şimdi marketlere bakıyoruz çarşıya pazara bakıyoruz. Maalesef marketlerde fiyatlar üreticiden alındıktan sonra aracılar vasıtasıyla tırmandırılıyor. Fiyatlar birbirini tutmuyor. Burada belediyelerimize büyük görevler düşürüyor. Bu tür fiyatları artıranları hesaba çekmeniz lazım, bunları silkelemeniz lazım. Benim vatandaşıma bu fiyatlarla mal satanları hesaba çekmeniz lazım. Hazırlıklarımız var, bunun uygulamasını yapacağız. Bunun adı fırsatçılıktır, tefeciliktir, hatta ülkeye ve millete ihanettir"dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasında ayrıca fırsatçılara da mesaj vererek "Marketlerde fiyatlar üreticiden alındıktan sonra aracılar vasıtasıyla tırmandırılıyor. Fiyatlar birbirini tutmuyor. Burada belediyelerimize büyük görevler düşürüyor. Bu tür fiyatları artıranları hesaba çekmeniz lazım. Hazırlıklarımız var, bunun uygulamasını yapacağız" dedi. 

Cumhurbaşkanıu Erdoğan ''Şu tür sıkıntılarla karşılaştığımız oluyor. Bir KOBİ'ye uygun şartlarda finansman sağlıyoruz. Bazı kişilerin bu kaynağı işinde kullanmak yerine, götürüp faize ve finans araçlarına yatırdığını duyuyoruz. Döviz kuru ve enflasyon konusunda, fiyatları şişiren kimi ticaret erbabının aynı şekilde devam ettiğine inanıyoruz. Dolar düştü mü? Düştü. Borsa yükseldi mi? Bak 100 bini yakaladı. Şimdi marketlere bakıyoruz çarşıya pazara bakıyoruz. Maalesef marketlerde fiyatlar üreticiden alındıktan sonra aracılar vasıtasıyla tırmandırılıyor. Fiyatlar birbirini tutmuyor. Burada belediyelerimize büyük görevler düşürüyor. Bu tür fiyatları artıranları hesaba çekmeniz lazım, bunları silkelemeniz lazım. Benim vatandaşıma bu fiyatlarla mal satanları hesaba çekmeniz lazım. Hazırlıklarımız var, bunun uygulamasını yapacağız. Bunun adı fırsatçılıktır, tefeciliktir, hatta ülkeye ve millete ihanettir"dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.